Skocz do zawartości

[łańcuch] Dwa różne

skjaatel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zamierzam jeździć metodą "dwóch łańcuchów. Pierwotnie miałem je wymieniać co 500 km (kaseta 8-xt, 2007, korby hone 2007).

Problem pojawił się, gdy pierwszy łańcuch (hg93) przejechał swoje, a w sklepie okazało się, że najtwardsze co mają to hg73. No i teraz pytanie: czy aby utrzymać równomierne rozciąganie się łańcuchów powinienem zmienić dystans dla 73? Na np. 450km?

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi z góry :)

ja jeżdże na dwoch łancuchach:

campagnolo c9 i shimano XT - zmieniam tak co 400-500km

Nasuwa sie pytanie: dlaczego 2 rózne firmy? ano dlatego, ze porównuje te 2 firmy- campagnolo jest bardziej sprezysty(wiecej sie wygina) i glosniejszy niz XT ale podobno wiecej wytrzymuje -zobaczymy:)

Pzdr ;)

PS ciekawa jest informacja ze Campagnolo ma gwarancje producenta 10 tys km a shimano 2 tys km

A skoro twardość jest taka sama to czym (poza kolorem) różnią się te łańcuchy?
A różnią się jakimiś tam powłokami którymi je pokryto. Więcej na temat tej twardości poruszałem temat tutaj http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...c=24127&hl=

campagnolo c9 i shimano XT - zmieniam tak co 400-500km

Nasuwa sie pytanie: dlaczego 2 rózne firmy? ano dlatego, ze porównuje te 2 firmy- campagnolo jest bardziej sprezysty(wiecej sie wygina) i glosniejszy niz XT ale podobno wiecej wytrzymuje -zobaczymy:)

To zdawaj relacje tutaj na forum jak wygląda rywalizacja między tymi dwoma łańcuchami bo jestem ciekawy tego pojedynku gdyż czytałem właśnie że C9 jest w stanie 4 razy więcej przetrzymać niż łańcuchy z Shimano.

To zdawaj relacje tutaj na forum jak wygląda rywalizacja między tymi dwoma łańcuchami bo jestem ciekawy tego pojedynku gdyż czytałem właśnie że C9 jest w stanie 4 razy więcej przetrzymać niż łańcuchy z Shimano.

Teraz to juz nie bedzie takich dobrych testow, idzie zima i pogoda jest strasznie deszczowa :(ale od wiosny sie zacznie :D)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...