xxkomarxx Napisano 6 Listopada 2007 Napisano 6 Listopada 2007 Witam. Mam problem. Zmienialem bloki w butach NW kameleon i okazalo sie ze gwint w bucie do ktorego przytwierdza sie bloki jest mocno zjechany i pekł. Chcialbym wymienic płytke ale nie wiem jak sie do niej dobrac. W shimano jest pod wkladka ktora po prostu mozna wyjac a tu nie bo chyba jest przyklejona. Chcialbym to naprawic ale boje sie ze moge rozwalic buty(a nie byly tanie)... Pisalem do przedstawiciela ale zero odzewu... Bardzo prosze o pomoc jak to zrobic. Jak coś to piszcie na gg 5314753 lub na maila xxkomarxx@o2.pl
Sintesi Napisano 6 Listopada 2007 Napisano 6 Listopada 2007 proste jak konstrukcja cepa! idz do szewca, a on ci pomoze
xxkomarxx Napisano 6 Listopada 2007 Autor Napisano 6 Listopada 2007 Heh no jasne, że tak ale ja chciałem wiedzieć czy podeszwa trzyma całą konstrukcję buta czy tylko jest przyklejona do reszty? Jeśli ktoś to już zmieniał to prosze o poradę
Ecia Napisano 6 Listopada 2007 Napisano 6 Listopada 2007 W moich butach (stary Sportful) pod wierzchnią, perforowaną wkładką znajduje się druga, przymocowana na stałe. Wkładka ta ma 3 lekkie nacięcia, tworzące kształt prostokąta bez jednego boku, pod którymi znajduje się właśnie owa wspomniana przez ciebie blaszka. Wystarczy pogłębić te nacięcia ostrym narzędziem i dostęp do blaszki się otwiera. Może u ciebie jest podobne rozwiązanie - sprawdź to. Musi być jakaś metoda bezinwazyjnego dostania się do blaszki. Pozdrówko tropiące
xxkomarxx Napisano 6 Listopada 2007 Autor Napisano 6 Listopada 2007 Właśnie jest dokładnie jak mówisz. Pod wkładką jest druga przymocowana na stałe ale nie wyczuwam żadnych nacięć.....
Ecia Napisano 6 Listopada 2007 Napisano 6 Listopada 2007 Wyciągnij język i obadaj sprawę dokładnie - pod palcem faktycznie może być słabo wyczuwalne. Pozdrówko naoczne
xxkomarxx Napisano 6 Listopada 2007 Autor Napisano 6 Listopada 2007 Będę próbował coś wymodzić. Póki co usunąłem te 2 gwinty wiertarą i przesunąłem pozostałe 2 do góry tak jak chciałem. Ale będę musiał znaleźć sposób na wymianę bo nigdy nic nie wiadomo co się może stać. Pozdrawiam i czekam na jakieś sugestie..
Robert Napisano 7 Listopada 2007 Napisano 7 Listopada 2007 Rzeczywiście znajdują się nacięcia. Dzisiaj jak wrócę do domu postaram się to sprawdzić, widziałem u siebie tylko nacięcie tak żeby podważyć to np. płaskim śrubokrętem. Ale nadal chyba będzie trzeba naciąć trochę wierzchniej warstwy np. żyletką. Bo sposób na wymianę tak jak Ecia napisała być musi. Dzisiaj to dokładnie sprawdzę. I napiszę.
Ecia Napisano 7 Listopada 2007 Napisano 7 Listopada 2007 Mnie wystarczył do pogłębienia nacięć tępy nóż "stołowy" z zaokrąglonym ostrzem - myślę, że zwykły gwóźdź lub właśnie śrubokręt też sobie spokojnie poradzą. Pozdrówko bez problemu
Robert Napisano 7 Listopada 2007 Napisano 7 Listopada 2007 Jest tak jak pisałem wyżej. Tyle że w moich butach ciężko jest to podważyć, a więc cierpliwości
xxkomarxx Napisano 8 Listopada 2007 Autor Napisano 8 Listopada 2007 Będę próbował sie dobrać do tej płytki. Dzięki za pomoc jeśli się nie uda to napisze:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.