Skocz do zawartości

[wyprawa] cel: Anglia

verul

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie ;) Mam zamiar w te wakacje - lipiec, sierpien - pojechac na rowerze (i wrocic) do Anglii. Namawiam znajomych ale nie ma chyba wielkich szans... :/ Tak wiec zeby nie jechac samemu szukam kogos chetnego. To wyglada tak ze w Anglii mam rodzine czyli docelowo jedziemy gdzies gdzie mozna sie spokojnie zregenerowac na powrot. W jedna strone trzeba liczyc te 1500km wiec nie jest to jakas znaczaca wyprawa, ale tez nie takie hop siup.

Mam zamiar nocowac glownie na parafiach (obgadam z ksiedzem), w ostatecznosci (wielkiej) na dziko. Jesli nie znajdzie sie parafii to wole juz (za zgoda) u kogos na ogrodku, choc pole namiotowe tez wchodzi w gre. Ale wiadomo ze nie wszedzie pola sa, no i one kosztuja...

Miejscem docelowym w Anglii jest Notthingam, czyli od promu czy tez pociagu byloby w Anglii do zorbienia ok 300km

Szukam gora 2 osob na ta wyprawe, bo 3 osoby to najoptymalniejsza liczba, a poza tym rodzinka tez nie mieszka w jakiejs super willi by goscic na raz niewiadomo ile osob.

Tak wiec zglaszac sie ;)

zaiste ambtny plan naprawdę i jeśli uważasz że to nie jest wielka wyprawa to chyba się mylisz. Do pominięcia jest odcinek w Polsce (np ja musiałbym ładować z 250km) z warszawy. Przejechanie przez Niemcy nie stanowiłoby roblemu. jednak już dalej w innych krajach pewnie zaczeły by sie kłopoty natury jezykowej finansowej i cała reszta zwiazana z tym że kupa km przed i za nami... 1500km mówisz? Ciekawy jestem dokąd;) masz jakis konkretniejszy opis trasy czy na zasadzie jade i mam do nithingam dojechać;P hehe

300km po anglii pewnie ciekawie;) jednak obawiam sie o fundusze... pewnie sporo kasy pochłoneła by taka podróż:thumbsup: wliczając prom pociąg (ten po kanałem) oraz kilka obiadów to i tak pewnie z 400zł najmniej:P inna sprawa to taka że takie cos to chyba na 2 tygodnie;p cekam na wiekszę info to może cie podprowadze gdzies do granicy (chetnie obczaje wielkopolskę) ;)

po co tak sie meczyc!? ;)

firma "globus" organizuje przejazdy autokarowe z polski do wielkiej brytani. cena biletu to okolo 400pln. jak sie troche postarasz to mozna sie za darmo napic wodki z kompanami i milo spedzic czas na rozmowach o zyciu w ukeju. full wypas i dres w trzy paski!

tak na powaznie to pomysl uwazam za kapitalny! jesli chodzi o przejazd przez holandie, belgie to nie ma sie czego obawiac, poniewaz w tych krajach wiekszosc ludzie wlada dobrym angielskim.

• 2 tygodnie później...

Podobno jak ktos szuka to zawsze znajdzie...

I can only say one thing I love the idea of going to Uk by bike but I definitely need more details about the trip. Postaraj sie podać więcej szczegółów odnośnie trasy, zakwaterowania, czasu w jaki zamierzasz obrócic w tą i z powrotem i ilości kilometrów. Dokładnie gdzie, po jakich drogach, ile km dziennie, no i oczywiście wielkości" wkładu finansowego"

To chyba podstawowe pytania tak na początek

pozdr

• 2 tygodnie później...

Chodzilo o to ze jej z dzidzia, ale niechcacy trafiles. Dziecko ma z bylym, choc mi to nie przeszkadza. Wazne kto wychowuje, wiec jest nasze :D

A zeby nie bylo OT to chyba jednak sie przejde i pogadam z ksiedzem jak to jest z tymi noclegami na parafiach bo mnie to w sumie ciekawi, a moze sie przydac na przyszlosc lub komus innemu.

Ps: A kolejny powod dla ktorego nie jade to fakt ze pewnie nie bedzie funduszy. Chce skonczyc lub chociaz zblizyc sie do konca z ulepszaniem roweru no i trzeba jeszcze zaplacic lekarzowi za porod, bo nie pozwole by rodzila tasmowo z NFZ przy obecnosci tylko pielegniarki. Musi byc sama na sali, bez innych kobiet, z lekarzem i ze mna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...