Skocz do zawartości

[kola] xc maraton

kolo

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

A może Mavic Crossride?

Może trochę cięższe, ale sam sprawdziłem, są naprawdę niezłe.

Piasty chodzą bardzo gładko.

Szprych nie trzeba dociągać.

Mavic ma dużo przeciwników, ale i bardzo dużo zwolenników.

Napisano

Te Mavici to kloce, a te pierwsze podobnie. Z obręczami 4.2D byłoby około 50g lżej i ~50zł drożej. Pewnie ktoś Ci zaraz poleci, żebyś do tego jeszcze wziął szprychy Revo zamiast Compów.

Napisano

tez posiadam Crosride i jestem zadowolony chodzą super i waga wcale nie jest zła 1900g kpl.

Rowerek wazy 10,8 kg z tymi kółkami ;)

Pozatym sa dobre na cięzkie trasy typu korzenie i kamienie - nie rozcentrowują sie ;)

Napisano

przy 85kg nie ma co szalec z wylajtowanymi szprychami czy obreczami, bo jak najdzie chec ciut poszalec to w najlepszym wypadku skonczy sie duza centra, co do masy kol, to oczywiscie ze warto miec jak najlzejsze ale najwazniejsze jest to co zatacza najwiekszy okrag, czyli obrecz, detka, opona i to ich lekkosc jest wyczuwalna, co do piast to z tego co widzialem to cudownych roznic w piescie za 150 czy 300zl nie ma poza ich masami

te kola, ktore podales sa ok, tylko czy nie lepiej kupic przyszlosciowe maszynowki?

Napisano

kolo napisz do jakiej sumy mają być te kółka bo jak masz 3 tys zł to mozna super sztywne kółeczka sprawić np na DT :)

Chciałem sobie złozyc kółka na:

obreczach Dt 4.1

piastach Author (maszynowe)

szptychach cos Championow albo Revolution

wyniosło by to około 600zł

Jednak kupiłem gotowe MAviki Crossride za 500zł Jestem zadowolony jak na razie to moje 1 kółka Mavika no zobaczymy

Napisano

Patrzylem na te maviki i calkiem fajne, na maszynowkach a to chyba plus...

Do 800zl moglbym wydac na kolka.

Jednak mysle ze tez zdecyduje sie na te maviki.

W miare tanie, w miare lekkie i mam nadzieje ze wytrzymaja moje 85kg hehe

Napisano

Też myślałem nad tymi Crossridami ale po opinii kogoś z forum, że jak po złamaniu jednej szprychy oddał koło na gwarancję do Harfy to wymienili mu cały komplet! Wolę by złożyli mi koła w serwisie i wtedy właściwie mam darmowe centrowanie i serwis. Jak na razie zestaw wygląda tak: piasty XT na 6 śrub, obręcze Mavic XC717 Disc a szprychy Sapim Race lub Sapim Laser. No chyba że będzie mnie stać na piasty DT :D

Napisano

a co propnujecie za cene circa 1000 pln pod tarcze z tyłu z przodu i pod vki i pod tarcze

mavic crossRIDE (tanie jakies 600)

mavic crossLAND(900pln)

czy składaki:

shimano xt piasta sprzychy dt comp obrecz mavic 717

tył i przód

waże 70 kilo prawie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...