kolo Napisano 5 Listopada 2007 Napisano 5 Listopada 2007 Witam Szykam nowych kol do xc, maraton. Znalazlem cos takiego: http://www.allegro.pl/item262878159_kola_d...bikestacja.html Waze 85kg, i zastanawiam sie czy dadza mi rade Zalezy mi na wadze i jednoczesnie na wytrzymalosci myslicie ze ten zestaw jest warty uwagi? pozdrawiam
Mod Team bogus Napisano 5 Listopada 2007 Mod Team Napisano 5 Listopada 2007 A może Mavic Crossride? Może trochę cięższe, ale sam sprawdziłem, są naprawdę niezłe. Piasty chodzą bardzo gładko. Szprych nie trzeba dociągać. Mavic ma dużo przeciwników, ale i bardzo dużo zwolenników.
Adamicki Napisano 5 Listopada 2007 Napisano 5 Listopada 2007 Te Mavici to kloce, a te pierwsze podobnie. Z obręczami 4.2D byłoby około 50g lżej i ~50zł drożej. Pewnie ktoś Ci zaraz poleci, żebyś do tego jeszcze wziął szprychy Revo zamiast Compów.
Ravo XC Napisano 6 Listopada 2007 Napisano 6 Listopada 2007 tez posiadam Crosride i jestem zadowolony chodzą super i waga wcale nie jest zła 1900g kpl. Rowerek wazy 10,8 kg z tymi kółkami Pozatym sa dobre na cięzkie trasy typu korzenie i kamienie - nie rozcentrowują sie
nabial Napisano 6 Listopada 2007 Napisano 6 Listopada 2007 przy 85kg nie ma co szalec z wylajtowanymi szprychami czy obreczami, bo jak najdzie chec ciut poszalec to w najlepszym wypadku skonczy sie duza centra, co do masy kol, to oczywiscie ze warto miec jak najlzejsze ale najwazniejsze jest to co zatacza najwiekszy okrag, czyli obrecz, detka, opona i to ich lekkosc jest wyczuwalna, co do piast to z tego co widzialem to cudownych roznic w piescie za 150 czy 300zl nie ma poza ich masami te kola, ktore podales sa ok, tylko czy nie lepiej kupic przyszlosciowe maszynowki?
Ravo XC Napisano 6 Listopada 2007 Napisano 6 Listopada 2007 kolo napisz do jakiej sumy mają być te kółka bo jak masz 3 tys zł to mozna super sztywne kółeczka sprawić np na DT Chciałem sobie złozyc kółka na: obreczach Dt 4.1 piastach Author (maszynowe) szptychach cos Championow albo Revolution wyniosło by to około 600zł Jednak kupiłem gotowe MAviki Crossride za 500zł Jestem zadowolony jak na razie to moje 1 kółka Mavika no zobaczymy
kolo Napisano 6 Listopada 2007 Autor Napisano 6 Listopada 2007 Patrzylem na te maviki i calkiem fajne, na maszynowkach a to chyba plus... Do 800zl moglbym wydac na kolka. Jednak mysle ze tez zdecyduje sie na te maviki. W miare tanie, w miare lekkie i mam nadzieje ze wytrzymaja moje 85kg hehe
ulvgar Napisano 6 Listopada 2007 Napisano 6 Listopada 2007 Też myślałem nad tymi Crossridami ale po opinii kogoś z forum, że jak po złamaniu jednej szprychy oddał koło na gwarancję do Harfy to wymienili mu cały komplet! Wolę by złożyli mi koła w serwisie i wtedy właściwie mam darmowe centrowanie i serwis. Jak na razie zestaw wygląda tak: piasty XT na 6 śrub, obręcze Mavic XC717 Disc a szprychy Sapim Race lub Sapim Laser. No chyba że będzie mnie stać na piasty DT
andrej Napisano 14 Listopada 2007 Napisano 14 Listopada 2007 a co propnujecie za cene circa 1000 pln pod tarcze z tyłu z przodu i pod vki i pod tarcze mavic crossRIDE (tanie jakies 600) mavic crossLAND(900pln) czy składaki: shimano xt piasta sprzychy dt comp obrecz mavic 717 tył i przód waże 70 kilo prawie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.