Skocz do zawartości

[mycie] obreczy mydlem ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

myje rawki szczotką z mydłem, jak dla mnie wszystko jest ok sa czyste i pachnące.

Czy istnieją jakieś przeciwskazania, czy można myc mydłem

??

Napisano

ja myje szarym mydłem (bezzapachowym)

po myciu mydłem zapachowym i wymieszaniu zapachu mydła i potu wytwarzał sie gaz zabijający komary

sorry ale nie mogłem takiej okazji do żartu odpuścić

Napisano

Ja obręcze "wycieram" srajtaśmą :P Nadmiar brudu i resztki klocków wychodzą łatwo a potem hample ostro mi działają {chociaż wpływ nie jest duży}

Czy można myć mydłem? Pewnie tak :) Pachnący rower to jest to :o

Napisano

Mydło służy jako zmiękczacz wody ,tym samym lepiej przylega ona do powierzchni i to pozwala jej na lepsze zmywanie brudów ,jako tako więc mydło krzywdy zadnej nie robi .

Napisano
ja myje szarym mydłem (bezzapachowym)

po myciu mydłem zapachowym i wymieszaniu zapachu mydła i potu wytwarzał sie gaz zabijający komary

Mam nadzieje, że nie wykręcasz po umyciu aby lepiej wyschły?? :huh:

Ja rower myje wodą z ludwikiem :bye2:

Napisano

Sory, ale co to w ogóle jest za pytanie?...

Nie moge, kogo obchodzi czym kto myje rower, mydło, płyny, rozpuszczalniki, benzyny i reszta chemi, trucizn itd...

Boże, to jak bym zapytał czy moge jeździć na rowerze w czerwonej bluzie... wrrr -.-'

A żeby nie było offtop to dodam od siebie

Tak, możesz myć mydłem nawet i opony...

• Mod Team
Napisano

Ja obręcze tak jak i resztę roweru myję czystą wodą bez żadnych chemikaliów.

Jeśli czegoś nie da się zmyć to sięgam po benzynę ekstrakcyjną. :bye2:

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Ja przecieram najczesciej a jak mocno brudny to plyn do mycia szyb i na smary czy cos co nie chce zejsc beznzyna :blink:

Podobno dobrze jest sprayem do czyszczenia deski rozdzielczej w auci poniewaz srodek jest antystatyczny i tak pozniej nie lapie tak syfu, ale nie probowalem

• Mod Team
Napisano

Jeżeli mówisz o plaku to się na pewno nie nadaje ;) Przecież on jest tłusty, przez co pogorszyły by się właściwości cierne obręczy o klocki hamulcowe. :)

Napisano

A ja używam zawsze szmatki, mydła w płynie i później płynu do szyb. Obręcze sa czyste i to jest ważne :D A co do środkówantystatycznych - jedna wielka bajka. Może nie są tłuste, ale z czasem i tak pojawia się tyle samo brudu. Nie ma się co oszukiwać - nie wynalezionio magicznego środka :D Pozdrawiam !

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...