Skocz do zawartości

[koło]czy sie opłacało?

strazak1988

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

No nie wiem czy koło z piastą altus to dobry wybór.

Lecz nie wiem, co rozumiesz pod nazwą szybkie zjazdy z górek i małe skoki.

P.S. Obręcz spoko, ale ta piasta mi tu nie pasuje. :P

Napisano

mam jeszcze piaste Shimano RM30...ale ona pewnie nie jest lepsza...

zdarza sie, ze przy zjeździe przypadkiem wjedziemy na małe nierównosci terenu ;p... zreszta zobacze jak bedzie nawalać bede zmuszony kupic inna piaste...

na razie nie miałem wiece $$ na lepsze koło.. :P

Napisano

qrcze tylko, ze koło kosztuje ok 160zł+za czarne szprychy ok 20zł...wiec wyjdzie gdzies 200zł z przesyłką...niestety nie mam tyle kasy...na razie pojeżdżę na tej piascie, a jak zacznie sie walic wymienie na inną...jak kolega wyzej napisał. hopki sobie podaruje.

Napisano

Nie masz kasy na lepsze kółko a przejmujesz sie takim gównem jak kolor szprych. Nie wiem jak innym ale mi tam zwisa kolor szprych i w swoich kołach mogę mieć każdą z 36 w innym kolorze. Szkoda tylko, że dt champion są tylko srebrne i czarne. Ja mam srebrne ale gdybym miał dopłacić do czarnych to już bym wolał jeszce trochę dozbierać i kupić comp.

Napisano

dokładna nazwa tej piasty to FH-RM40-8...sprawdzałem i dosyc duzo rowerow w przedziale cenowym 1500-1600zł jest złozonych na tej pisaście, a opinie sa podzielone...niektórzy mówią, ze ok, a inny odwrotnie.

jeszcze jedno małe pytanko. czy piasta FH-RM30 jest o półkę wyzej czy niżej od FH-RM40??pytam, bo miałem w treku FH-RM30 i spisywała sie nawet ok...sprostała moim wymaganiom...krawężniki i małe hopki nie zdołały jej rozwalić.

z góry dzieki za odp.

Napisano

sprawa wyglada jak zwykle - jak ktos jezdzil na rowerze za 500zl to chwali kazdy komponnet z roweru za 1500, a jak ktos doswiadczyl czegos dobrego to jest zawiedziony, bo wie ze da sie lepiej ... tez prawda ze czesc czesci nie rowna, zalezy na co sie trafi

Napisano

pytalem gościa o te koła z mechaniczną piasta...za tył 180zł +przesyłka (szprychy srebrne :) +20zł black ) wiec cena 200zł...troche dużo...wiem niektórzy napisza, ze warto dołożyć te 50zł i miec lepsze koło...ale moj rower wisi na ścianie ponad miesiąc :D lepsze kolo równoważyłoby sie z nastepnym miesiacem roweru na ścianie...a tego bym nie wytrzymał...

Napisano

Jak kupić to coś porządnego a nie byle co. Osobiście wolałbym poczekać ten miesiąc, bo i tak teraz dużo się nie najeździsz bo już coraz zimniej i niedługo śnieg zastaniesz. Ale rób wg. uznania.

Napisano

No i nie zapominajmy, że kolega kupił tylne koło, które przejmuje więcej ciosów. A przy okazji widzę u kolegi w rowerze, że geo daje większą masę na tył. Więc jak wszyscy mówią - chyba lepiej dozbierać pieniądze .... No ale jak się nie uda - cóż. Trzeba wziąć te koło które się kupiło i żyć z nim "w zgodzie" :) Pozdrawiam !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...