Skocz do zawartości

[PayPal] jak wpłacić kasę ?

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Mam normalną kartę Visa, konto w paypalu i nie wiem jak wpłacić kase na swoje konto w paypal badz od razu na konto innej osoby.

Kiedy klikam dodaj środki wyskakuje :

Aktualnie PayPal nie oferuje możliwości dodawania środków z rachunku bankowego.

Po dokonaniu płatności przez użytkownika PayPal obciąża kartę kredytową kupującego i natychmiast uznaje konto PayPal sprzedającego.

No to jak mam tam wpłacić kase... ?

Napisano

Paypal ściąga ci kasę z karty (czyli de facto z rachunku) w momencie dokonywania płatności przy uzyciu Paypala

potem na wyciągu kwota ta figuruje jako płatność kartą za granicą

nie musisz dodawać więc srodków, są one automatycznie transferowane z rachunku do którego wydana jest karta którą zgłosiłeś w Paypalu

Napisano
(...)wyciągu kwota ta figuruje jako płatność kartą za granicą (...)

A czy ni będzie za to dodatkowych opłat ze strony banku? Skoro płatność kartą za granicą...

Napisano

większość banków (na pewno Inteligo i mBank) płatności kartą za granicą traktuje tak samo jak płatności w kraju, więc nie pobiera żadnych opłat. Dlatego też za granicą opłaca się bardziej zapłacić kartą w sklepie niż wypłacić kasę w bankomacie płacąc np. 10pln prowizji (taki mały OT)

w przypadku płatności przez PayPal trzeba jedynie zadbać żeby odpowiednia kwota była na koncie, bo jesli nie to wówczas Paypal odrzuci transakcję. kwota zapłaty w walucie obcej jest przeliczona na PLN po średnim kursie dnia i ściągnięta z konta do którego wydana jest karta Visa.

Napisano

Sredni kurs...ze strony visy ofkors :>

Druga sprawa... jesli wrzuciliscie hajs o np 9tej...i o 9tej pokazal sie na waszym koncie....visa "zauwazy" je okolo 11tej...coz taka rzeczywistosc

Napisano
Sredni kurs...ze strony visy ofkors :>

Czy visa jako producent kart decyduje o kursie walut ?Bo dla mnie brzmi to nielogicznie .Kiedyś na stronie paypala był przelicznik walut do transakcji .

Napisano

Visa nie decyduje o przeliczniku, kurs przy transakcjach bezgotówkowych jest ustalany przez bank

a przy płatnościach PayPalowych czy to jest przelicznik ustalany przez PayPala czy kurs średni NBP/bankowy tego nie wiem, fakt jest taki że płaciłem kilka razy przez PayPal i kurs był zawsze korzystny, nie odbiegający zbytnio od tego NBP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...