Mod Team Lookas 46 Napisano 2 Listopada 2007 Mod Team Napisano 2 Listopada 2007 Mam normalną kartę Visa, konto w paypalu i nie wiem jak wpłacić kase na swoje konto w paypal badz od razu na konto innej osoby. Kiedy klikam dodaj środki wyskakuje : Aktualnie PayPal nie oferuje możliwości dodawania środków z rachunku bankowego. Po dokonaniu płatności przez użytkownika PayPal obciąża kartę kredytową kupującego i natychmiast uznaje konto PayPal sprzedającego. No to jak mam tam wpłacić kase... ?
Dinsdale Napisano 2 Listopada 2007 Napisano 2 Listopada 2007 Paypal ściąga ci kasę z karty (czyli de facto z rachunku) w momencie dokonywania płatności przy uzyciu Paypala potem na wyciągu kwota ta figuruje jako płatność kartą za granicą nie musisz dodawać więc srodków, są one automatycznie transferowane z rachunku do którego wydana jest karta którą zgłosiłeś w Paypalu
Batman Napisano 3 Listopada 2007 Napisano 3 Listopada 2007 (...)wyciągu kwota ta figuruje jako płatność kartą za granicą (...) A czy ni będzie za to dodatkowych opłat ze strony banku? Skoro płatność kartą za granicą...
Dinsdale Napisano 3 Listopada 2007 Napisano 3 Listopada 2007 większość banków (na pewno Inteligo i mBank) płatności kartą za granicą traktuje tak samo jak płatności w kraju, więc nie pobiera żadnych opłat. Dlatego też za granicą opłaca się bardziej zapłacić kartą w sklepie niż wypłacić kasę w bankomacie płacąc np. 10pln prowizji (taki mały OT) w przypadku płatności przez PayPal trzeba jedynie zadbać żeby odpowiednia kwota była na koncie, bo jesli nie to wówczas Paypal odrzuci transakcję. kwota zapłaty w walucie obcej jest przeliczona na PLN po średnim kursie dnia i ściągnięta z konta do którego wydana jest karta Visa.
rymo Napisano 3 Listopada 2007 Napisano 3 Listopada 2007 Sredni kurs...ze strony visy ofkors :> Druga sprawa... jesli wrzuciliscie hajs o np 9tej...i o 9tej pokazal sie na waszym koncie....visa "zauwazy" je okolo 11tej...coz taka rzeczywistosc
Loko Napisano 3 Listopada 2007 Napisano 3 Listopada 2007 Sredni kurs...ze strony visy ofkors :> Czy visa jako producent kart decyduje o kursie walut ?Bo dla mnie brzmi to nielogicznie .Kiedyś na stronie paypala był przelicznik walut do transakcji .
Dinsdale Napisano 3 Listopada 2007 Napisano 3 Listopada 2007 Visa nie decyduje o przeliczniku, kurs przy transakcjach bezgotówkowych jest ustalany przez bank a przy płatnościach PayPalowych czy to jest przelicznik ustalany przez PayPala czy kurs średni NBP/bankowy tego nie wiem, fakt jest taki że płaciłem kilka razy przez PayPal i kurs był zawsze korzystny, nie odbiegający zbytnio od tego NBP.
RafalB Napisano 5 Listopada 2007 Napisano 5 Listopada 2007 Kurs przelicza bank w ktorym masz karte podpieta pod paypal.
rymo Napisano 5 Listopada 2007 Napisano 5 Listopada 2007 Ech wiadomo ze kurs na stronie visy to nie jest widzimisie.... spokojnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.