Skocz do zawartości

[Zatoki]

kiwaczek

Rekomendowane odpowiedzi

A ja właśnie kataru nie mam, tylko ból zatok, czasami obezwładniający. Dosłownie.

Wystarczy krótki spacer bez czapki. A na rowerze to i z czapką ból sie czasami przypałęta.

Lekarz na razie mnie ma gdzieś, a mnie to naprawdę męczy ;)

Znacie jakieś skuteczne środki przeciwbólowe, albo coś żeby temu zapobiec?

(chodzi o zatoki te w czole ;) a zaczęło się jak walnęłam się ciężką ramą w czoło)

z góry dzięki ;)

Ja polecam coś takiego

http://www.i-apteka.pl/p/pl/2143/disnemar_...slych_25ml.html

Przed zastsowaniem przeczytaj ulotke i skontaktuj się z lek.......................

Mnie pomaga na dolegliwości nosowe

A, to jest fajna sprawa. Na zalegającą w górnych pariach nosa wydzielinę - bezcenne ;)

Pozdrówko z przyklaskiem ;)

O dzięki! Poszukam, znajdę i spróbuję! ;)

juzwa: musiałbyś chyba jeździć w takich klapkach, jakie niektórzy zakładają na noc do spania :D . Ja jeżdżę w okularach, duże szkła i mimo to przewiewa (choć mniej, niż bez). Ale to "mniej" dotyczy podrażnień oczu - pozostając bez wpływu na to, co się dzieje w nosie.

Nie wiem, może gogle narciarskie - takie szczelnie przylegające do twarzy - by się tu jakoś sprawdziły...

Gevera: na mnie dobrze działa w takich przypadkach Apap.

Pozdrówko z doświadczenia :)

• 1 miesiąc temu...

Heh zatoki też czasami mi dokuczają ... tylko, że jak coś wejdzie na czołowe, to tak szybko tego diablika się nie da wygonić :/. Osobiście stosuję doraźne środki, do czasu ustąpienia infekcji, tak aby nie weszło mi na gardło, ani nie przerodziło się w katar - ze skutecznych środków dla osób którym infekcja wchodzi na gardło polecam Tymsal.

Co do okularów, to miałem farta - dorwałem już z 4 - 5 lat temu okulary firmy Brenda, tak dopasowane, że idealnie zasłaniają oczodół. W połączeniu z czapką stanowią barierę niemal nie do przebicia przez wiatr :P (śmiganie koło 40 km/h przy mroźnym powietrzu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...