Batman Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Ostatnio zastanawiałem się nad zakupem dwóch pompek - zwykłej małej do roweru i większej do warsztatu (mówią na nie serwisowe). Okazuje się jednak, że wybór nie jest taki prosty, ponieważ za podobną cenę można kupić pompki firmy: Author: pompka mała pompka serwisowa oraz Kelly's pompka mała pompka serwisowa Wiadomo, że wszystkie "dymają" ale np, która ma lepsze mocowanie uchwytu do ramy (małe pompki), które mają lepszy chwyt, którymi łatwiej się pompuje, które mają czytelniejszy (?) manometr, no i które lepiej pompują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 co do pompki authora - moja Kobieta takiej używa i z czystym sumieniem mogę ją polecić. co do komponentów kelly'sa raz się przejechałem i więcej się w nie nie ładuje (chociaż ludzie mówią że podobno niektóre nawet dobre są) mowa cały czas o małych pompkach - z serwisowymi nie miałem styku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravo XC Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 ja posiadam pompke BBB małą Jest super lekka i pompuje do 5 at (ALU) dalem 300 kc - mieszkam w Czechach pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 z czystym sumieniem mogę ci polecić tego małego Authora: http://allegro.pl/item258150181_nowa_pompk...iwersalna_.html pompka jest stosunkowo wytrzymała, uchwyt do ramy jest bardzo dobry(nie mogę sobie wyobrazić lepszego rozwiązania niż "standardowy uchwyt i zacisk z rzepem") Polecam... PS tę pompkę ma sporo osób z forum... i chyba tylko A6 bije ją popularnością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majster Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 ja mam przy rowerze pompkę Merida, taka http://allegro.pl/item260311729_nowa_pompk...ower_sport.html od kiedy spadła mi na kamienie przy 40km/h pompuje tylko w jedną stronę, ale jakoś się trzyma. z plastikowej zostałyby drzazgi chyba. niestety trzeba się liczyć z tym, że te pompki to jednosezonówki. a jako serwisową używam od zawsze starą metalową pompkę + przejściówka do presty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 3 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Ja mam małą pompkę kelisa i polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 3 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Hej , a jak mocujecie te pompki do roweru ,bo je sie montuje pod bidon ,ale jak zamontuje na rurze podsiodłowej to czy nie będe zachaczać nogą podczas kręcenia ,bo na drugiej rurze mam bidon .czy może mam dać na rurę gdzie mam bidon pod mocowanie bidonu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daVe Napisano 3 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Spokojnie możesz zamontować na rurze podsiodłowej - na pewno jej nie zahaczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exfenix Napisano 6 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Maiłem, a nawet nadal mam tą pompkę Kellys`a, jest tak dobra, że gdzieś leży w domu i nadaje się tylko do pompowania balonów, bo koła w rowerze moim zdaniem to nie nadaje się. Pompkę, którą mogę polecić i mam przyczepioną do ramy to SKS: http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=16&a...;p=%&id=756, a dużą: PEDROS DOMESTIQUE , http://cyklotur.pl/x_C_I__P_53033664-53010001__PZTA_.html, obie pompki moim zdaniem są bardzo dobre . Wcześniej miałem, małą pompkę GIANTA z manometrem, była bardzo dobra, no od kiedy zabierałem ją zimą na wyboiste zjazdy, skończył swój żywot . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.