nikodem Napisano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 wg mnie rozpisywanie planu całorocznego jest trochę bez sensu. Wiadomo, że zawsze coś wypadnie (zwykłe przeziębienie i miesiąc w plecy jest ) Ja trenowałem wg. takiego ogólnikowego planu. Środek jesieni odpoczynek zero roweru lub "turystyka". Większość zimy to wytrzymałość tlenowa i ogólnorozwojówka (siłownia, piłka nożna na sali, marszobiegi, czasem pływalnie, delikatny rowerek) Koniec zimy to już zero biegów tylko rowerek. Pierwszy obóz w górach(siła, tlen) Początek wiosny przesiadam się na rower wyścigowy. Następny obóz w górach(siła, beztlen) Później to jest już praktycznie sezon i ćwiczę głównie rytm, szybkość i jeżdżę raz w tygodniu albo dystans (ok 120km) lub startuję w jakimś wyścigu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 wytrzymalosciowki to ja bym zrobil minimum 2,5h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1 Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Moje uwagi: 1) 4 dni przerwy od roweru w tygodniu w okresie rozbudowy 1 to jest za dużo. Tak możesz trenować ale w okresie wyścigowym/sczytu formy. Moim zdaniem trzeba wyrzucic basen albo przenieśc go na niedziele. Musisz też dołożyć jeszcze jeden trening wytrzymałości siłowej/interwałów. 2) Wytrzymałośc ogólna jest za krótka musi być przynajniej 2-2,5h. 3) Brakuje siły -> jesli np. jesteś początkujący to nie musisz chodzić na siłownie. Mozesz zrobić podjazdy. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sheva87 Napisano 21 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 O jakiej biblii mowa ze tak zapytam, moze tez bym cos poczytal ?? ( wiem ze pewnie glupie pytanie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 21 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 O jakiej biblii mowa ze tak zapytam, moze tez bym cos poczytal ?? ( wiem ze pewnie glupie pytanie ) Biblii Tysiąclecia :> --- OK, to był głupi żart - mowa o "Biblii treningu kolarza górskiego". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.