Gardor Napisano 31 Października 2007 Napisano 31 Października 2007 Chciałbym spytać jak w duro djd na 2007r trzyma sie anoda lepiej trochę czy tak samo jak w 2006 itp proszę o odpowiedz Pozdrawiam Gardor
bartekgib Napisano 31 Października 2007 Napisano 31 Października 2007 Ja powiem od siebie, że anoda jest troszkę mocniejsza ( żeby nie było - mam z tym amorkiem co jakiś czas do czynienia ). Ale nie oczekiwałbym wielkich różnic w stosunku do rocznika 2006. Jednak uwierz mi - jak dbasz to Ci nawet przez dobre kilka miesięcy anoda się nie zmieni i nie zedrze. Ja mojego roweru nie oszczędzam, a anoda na XCR'ze jet prawie nie tknięta ( mam semi-slicki, a oponka "kocha" rzucać wszędzie piaskiem, zwłaszcza na golenie amorka ). Dlatego ja wiem po sobie - dbasz to jest dobrze. Ale dbać to znaczy naprawdę dbać a nie tylko przecierać na sucho - tak dla scisłości Pozdrawiam !
Gardor Napisano 31 Października 2007 Autor Napisano 31 Października 2007 Chciałbym sie dowiedziec co lepiej kupic DURO E 2006 czy DURO DJD 2007r ???
bartekgib Napisano 31 Października 2007 Napisano 31 Października 2007 Szczerze : wersja E ma inną=lepszą pracę niż zwykły Durcok D. I mocniejszą koronę. W nim nie trzeba zbytnio stosować tuningu. Ale jak dla mnie lepiej kupić wersję E z 2006 roku. Amorek wytrzymalszy i bardziej dopracowany. I mniej "zamulony". Choć podobno zdarzają się "gorsze" partie ..... Pozdrawiam !
PoleK Napisano 3 Listopada 2007 Napisano 3 Listopada 2007 bartekgib... sory ale pierdzielisz... duro djd 2007 ma- te sama korone co e z 06 nowe lagi dolne i chyba te same wnetrznosci bo chodzi podobnie:) i jedyny + na korzysc to fakt ze E ma golenie z Chro-mo i sterowke tez:) ja bym wzial djd 07 bo tak i juz:)- przez wzglad na wieksza pojemnosc boostera:)
bartekgib Napisano 3 Listopada 2007 Napisano 3 Listopada 2007 Przecież napisałem, że 2007 DJD i E 2006 to podobne modele. Ale nie te same ..... Ja wiem, że najlepiej ze podanych chodzi E 06. Pamiętaj, że DJD to odpowiednik D z 2006 roku. Natomiast odpowiednikiem E z 2006 roku jest DJE, czyli klasa wyższa. Pozdrawiam !
PoleK Napisano 4 Listopada 2007 Napisano 4 Listopada 2007 hmm a chociaz miales do czynienia z djd czy jestes teoretykiem:)? eh... juz pisalem jak dla mnie chodzi djd z 07 - lepiej niz DRop offy i inne tanie marzocchi:) a e... jednak ma dolne golenie "stare"
bartekgib Napisano 4 Listopada 2007 Napisano 4 Listopada 2007 Miałem z nim do czynienia. Więcej, niż się Tobie wydaje. Pojeździj naprawdę ostrzej. Nie tylko skoki z jakiś tam usypanych górek, ale typowe trasy zjazdowe. I zobaczymy, co się szybciej "pogubi" - Drop Off czy może DJD. Jak sądzisz ? Wg. mnie tak się to układa : DJE najlepszy E 06 DJD D najgorszy Ale ja już kończe na ten temat. Pozdrawiam ! P.S. Jeżeli wg. Ciebie DJD to taki dobry amorek - to czemu nie wymienisz swojego dobrego XCR'a na jeszcze lepszego DJD ?
PoleK Napisano 4 Listopada 2007 Napisano 4 Listopada 2007 bo obecnie moj xcr niewiele sie rozni od Duro djd:) wsadzilem w niego tlumik -utwardzil sie tak jak chcialem - nie muli czego sie obawialem - wartosc tlumienia ustawilem tak jak mi pasuje wiec nie mam potrzeby regulacji:) i wymienie na djd albo cos lepszego jak ten padnie;) autor niech rzuci moneta czy kupic djd czy E bo roznia sie jedynie cena i dolnymi goleniami(pomijam ze sterowka i lagi gorne sa z innego materialu bo ja dwa sezony nie moglem zgiac sterowki w xcp75(ten sam material co djd) w streecie a i w xcr-ze sie trzyma widac na stronce co robie z nim:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.