topol Napisano 30 Października 2007 Napisano 30 Października 2007 Zmiana obreczy stała sie u mnie koniecznoscia. Powolutku sie zużywają! dm 24. Rzecz jasna juz dzis takich klocków nie kupie - choć 4000 km i zero centry to 700g to ciut za wiele. W mym kręgu zainteresowań sa obręcze do 100zł za szt ,na 36 otw,pod vki,do 500g,wentyl-na pewno nie presto,waże 86kg. W niektórych opisach jest bardzo mało, lub opisana technologia w jakiej obrecz wykonano-nic mi jednak to nie mówi! Dlatego was prosze o podpowiedz.Przedewszystkim maże o obreczy sztywnej. moi kandytaci: accent-super cena i waga,niestety nic pozatym nie znalazłem crostini 1,1-? ace 19 - faworyt nr 1 ponoc przeznaczona na własnie taką wage /86kg/ ace 18- ? dh 19 -faworyt nr 2 choc to az 530 g to jeszcze moge oko przymknąć. dt swiss x450-ponoć klasa,lekkie a zarazem mocne xm 317-tu obawy przed gibkoscia rigid sphinx- 530g To oczywiscie garstka przeze mnie wertowanych obręczy lecz najbardziej medialne i opisane. A wy co polecicie z listy lub może coś swojego dołożycie?! Bardzo dziekuje za podpowiedzi.Wskazana wiekszosc bedzie kupiona!
Adik Napisano 30 Października 2007 Napisano 30 Października 2007 Możesz pokombinować. Ja mam Ace18 na przodzie na 36 otw i złego słowa o niej nie mogę powiedzieć. Super wybór. Takze na przod bierz Ace18 albo 19. Na tyle mam Xm317 która jeżeli sie jezdzi na grubych flaczkach to jest ok, a nawet bardzo ok. Jednak troszkę mi się gnie jak jadę na slickach... Dt x450 - interesujace obręcze, sam bym je z chęcią przetestował Accent - katalogowo fajnie ale niewiadomo jak w praktyce. Crossini - wziąłbym ją dla bezpieczeństwa na tył bo jest trochę szersza od Mavica i o troszkę więcej szersza od ace.... Teraz sobie zamówiłem 2 obręcze Equalizer - poprostu sprzątnąłem ci je spod nosa hehe 100zl sztuka {170zł katalogowo} Prosta i lekka obręcz na przód, trochę drozsza i cięższa {pewniejsza} na tył. Takie jest moje zdanie.
lukas_t1 Napisano 2 Listopada 2007 Napisano 2 Listopada 2007 brałbym przy Twojej wadze ace 19 na przód i dh19 na tył, jest bardzo bezpieczny zestaw PS wagi brałeś z katalgou czy z rzeczywistosci?
Ecia Napisano 3 Listopada 2007 Napisano 3 Listopada 2007 Tymi Crostini sama się interesowałam - dopóki nie pogrzebałam po necie i nie znalazłam paru fot na wadze oraz innych info, z których niezbicie wynika, że ich waga z deklarowaną nie ma nic wspólnego i sporo przekracza 500 g . Na Ace18 jeżdżę obecnie - fajna, mocna, lekka i tania obręcz. Jedyne, co mam jej do zarzucenia, to fakt, że jest bardzo wąska; w efekcie szersze, terenowe opony dość osobliwie się na niej układają - tworzy się duży balon i boczne klocki tracą styczność z podłożem, nie odzyskując jej nawet w zakrętach. Obecnie waham się między DT X450 a Mavicami XM317. Waga zbliżona, cena zbliżona - sama jeszcze nie wiem, na które ostatecznie padnie. Toteż pilnie będę śledzić ten temat - licząc, że pojawią się tu informacje, które pomogą również mnie w podjęciu ostatecznej decyzji Pozdrówko z uwagą
Adik Napisano 3 Listopada 2007 Napisano 3 Listopada 2007 Tymi Crostini sama się interesowałam - dopóki nie pogrzebałam po necie i nie znalazłam paru fot na wadze oraz innych info, z których niezbicie wynika, że ich waga z deklarowaną nie ma nic wspólnego i sporo przekracza 500 g . No, tez widzialem te foty, ale dalej w teorii sadze ze sa wytrzymale. Na Ace18 jeżdżę obecnie - fajna, mocna, lekka i tania obręcz. Jedyne, co mam jej do zarzucenia, to fakt, że jest bardzo wąska; w efekcie szersze, terenowe opony dość osobliwie się na niej układają - tworzy się duży balon i boczne klocki tracą styczność z podłożem, nie odzyskując jej nawet w zakrętach. Cholera jasna, no fakt + teraz juz wiem dlaczego gleblem na jednym zakrecie Obecnie waham się między DT X450 a Mavicami XM317. Waga zbliżona, cena zbliżona - sama jeszcze nie wiem, na które ostatecznie padnie.Toteż pilnie będę śledzić ten temat - licząc, że pojawią się tu informacje, które pomogą również mnie w podjęciu ostatecznej decyzji Pozdrówko z uwagą Eciu Xm317 przy twojej wadze pasowalby jak ulał. Zamowilem te Alexrimsy Equalizer i coraz bardziej sie ich obawiam !! Znalazlem w necie info, ze jest to obrecz na przod i raczej dla lekkich gosci (mimo tego pieprzonego zapewnienia = "brak ograniczen wagowych") ale sa to tylko wnioski kogos kto rzekomo uzytkowal te obrecze. Gdybym ich nie wybral, wybor padlby na X450 + wydaja mi sie atrakcyjne i chyba wytrymalsze od xm317.
nikodem Napisano 6 Listopada 2007 Napisano 6 Listopada 2007 a mach IV? http://www.rowery-rybczynski.pl/product_in...products_id/670
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.