Skocz do zawartości

[obręcze] lekkie, pod v-ki, do 100 zł za sztukę

topol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zmiana obreczy stała sie u mnie koniecznoscia. Powolutku sie zużywają! dm 24.

Rzecz jasna juz dzis takich klocków nie kupie - choć 4000 km i zero centry to 700g to ciut za wiele.

W mym kręgu zainteresowań sa obręcze do 100zł za szt ,na 36 otw,pod vki,do 500g,wentyl-na pewno nie presto,waże 86kg.

W niektórych opisach jest bardzo mało, lub opisana technologia w jakiej obrecz wykonano-nic mi jednak to nie mówi!

Dlatego was prosze o podpowiedz.Przedewszystkim maże o obreczy sztywnej.

moi kandytaci:

accent-super cena i waga,niestety nic pozatym nie znalazłem

crostini 1,1-?

ace 19 - faworyt nr 1 ponoc przeznaczona na własnie taką wage /86kg/

ace 18- ?

dh 19 -faworyt nr 2 choc to az 530 g to jeszcze moge oko przymknąć.

dt swiss x450-ponoć klasa,lekkie a zarazem mocne

xm 317-tu obawy przed gibkoscia

rigid sphinx- :( 530g

To oczywiscie garstka przeze mnie wertowanych obręczy lecz najbardziej medialne i opisane.

A wy co polecicie z listy lub może coś swojego dołożycie?!

Bardzo dziekuje za podpowiedzi.Wskazana wiekszosc bedzie kupiona!

Napisano

Możesz pokombinować. Ja mam Ace18 na przodzie na 36 otw i złego słowa o niej nie mogę powiedzieć. Super wybór. Takze na przod bierz Ace18 albo 19.

Na tyle mam Xm317 która jeżeli sie jezdzi na grubych flaczkach to jest ok, a nawet bardzo ok. Jednak troszkę mi się gnie jak jadę na slickach...

Dt x450 - interesujace obręcze, sam bym je z chęcią przetestował

Accent - katalogowo fajnie ale niewiadomo jak w praktyce.

Crossini - wziąłbym ją dla bezpieczeństwa na tył bo jest trochę szersza od Mavica i o troszkę więcej szersza od ace....

Teraz sobie zamówiłem 2 obręcze Equalizer - poprostu sprzątnąłem ci je spod nosa :) hehe 100zl sztuka {170zł katalogowo}

Prosta i lekka obręcz na przód, trochę drozsza i cięższa {pewniejsza} na tył. :( Takie jest moje zdanie.

Napisano

brałbym przy Twojej wadze ace 19 na przód i dh19 na tył, jest bardzo bezpieczny zestaw :)

PS wagi brałeś z katalgou czy z rzeczywistosci?

Napisano

Tymi Crostini sama się interesowałam - dopóki nie pogrzebałam po necie i nie znalazłam paru fot na wadze oraz innych info, z których niezbicie wynika, że ich waga z deklarowaną nie ma nic wspólnego i sporo przekracza 500 g :) .

Na Ace18 jeżdżę obecnie - fajna, mocna, lekka i tania obręcz. Jedyne, co mam jej do zarzucenia, to fakt, że jest bardzo wąska; w efekcie szersze, terenowe opony dość osobliwie się na niej układają - tworzy się duży balon i boczne klocki tracą styczność z podłożem, nie odzyskując jej nawet w zakrętach.

Obecnie waham się między DT X450 a Mavicami XM317. Waga zbliżona, cena zbliżona - sama jeszcze nie wiem, na które ostatecznie padnie.

Toteż pilnie będę śledzić ten temat :) - licząc, że pojawią się tu informacje, które pomogą również mnie w podjęciu ostatecznej decyzji B)

Pozdrówko z uwagą :)

Napisano
Tymi Crostini sama się interesowałam - dopóki nie pogrzebałam po necie i nie znalazłam paru fot na wadze oraz innych info, z których niezbicie wynika, że ich waga z deklarowaną nie ma nic wspólnego i sporo przekracza 500 g :rolleyes: .

No, tez widzialem te foty, ale dalej w teorii sadze ze sa wytrzymale.

Na Ace18 jeżdżę obecnie - fajna, mocna, lekka i tania obręcz. Jedyne, co mam jej do zarzucenia, to fakt, że jest bardzo wąska; w efekcie szersze, terenowe opony dość osobliwie się na niej układają - tworzy się duży balon i boczne klocki tracą styczność z podłożem, nie odzyskując jej nawet w zakrętach.

Cholera jasna, no fakt + teraz juz wiem dlaczego gleblem na jednym zakrecie :D

Obecnie waham się między DT X450 a Mavicami XM317. Waga zbliżona, cena zbliżona - sama jeszcze nie wiem, na które ostatecznie padnie.

Toteż pilnie będę śledzić ten temat ;) - licząc, że pojawią się tu informacje, które pomogą również mnie w podjęciu ostatecznej decyzji B)

Pozdrówko z uwagą :)

Eciu Xm317 przy twojej wadze pasowalby jak ulał.

Zamowilem te Alexrimsy Equalizer i coraz bardziej sie ich obawiam !! Znalazlem w necie info, ze jest to obrecz na przod i raczej dla lekkich gosci (mimo tego pieprzonego zapewnienia = "brak ograniczen wagowych") ale sa to tylko wnioski kogos kto rzekomo uzytkowal te obrecze.

Gdybym ich nie wybral, wybor padlby na X450 + wydaja mi sie atrakcyjne i chyba wytrymalsze od xm317.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...