MarcinGoluch Napisano 30 Października 2007 Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Witam! Jako, że w przyszłe wakacje zapadla klamka ze wybieram sie z Małżonką do Swinoujścia chcialem zapytac jak wyglada temat ewentualnych tras rowerowych, polaczen tras z zachodnimi sąsiadami? Czy są dobrze oznaczone, czy ktos kto pierwszy raz bedzie w Swinoujściu rowerem bedzie się mogl sprawnie poruszac? A moze ktos poleci jakas wzgledna kwatere najchetniej prowadzona przez rowerzyste i oferujacej przyzwoity nocleg w dobrej cenie ? - Tak wiem, takie rzeczy tylko w Erze ale może jednak. Z gory wielkie dzieki za pomoc! Pozdrawiam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiniu2 Napisano 31 Października 2007 Udostępnij Napisano 31 Października 2007 w Świnoujściu są nawet fajne trasy można pojeździć sobie po lasach przy plaży, dużo piachu itp w Niemczech można pojechać fajną, leśną drogą nad morzem do Ahlbecku, Heringsdorfu itd. (rekreacyjna traska ) dalej to się pytaj ludzi ze Świnoujścia, bo już nie pamiętam Zapomniuałem, trasy są dobrze oznaczone nie zgubisz się do WPN też zajedź bo fajne tereny są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 31 Października 2007 Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Ale mozna też wybrać się np. do Zalesia koło Międzyzdroji bardzo ciekawe leśne szlaki Ogólnie nad morzem są porobione takie szlaki ze jedzie się wzdłuż wybrzeża my od Pogorzelicy dojechaliśmy sobie do Dziwnówka/Dziwnowa nigdy nie kojarze co jest co Ale bardzo ciekawie się tak jechało bo troche lasu , szutru i asfaltu miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiniu2 Napisano 3 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Kula Dziwnówek to jest ten z rondem, a dziwnów z mostem Jeszcze można do Wisełki skoczyć i pojechać na Kikut Fajne podjazdy i zjazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pr0 Napisano 18 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Są 2 przejścia graniczne: jedno w centrum (Garz-Świnoujście) drugie na obrzeżu (Albeck-Świnoujście). Po wejściu do UE, przejechać można na dowodzie. Tras jest naprawde sporo, ogólnie dobrze oznakowane. Trasy to głównie drogi asfaltowe po przyjazne szutrówki, lasek z niewielkimi pagórkami itp. Dość trudno zabłądzić tu nawet przyjeżdzając poraz pierwszy, przynajmniej od strony centrum. W mieście znajduje się całkiem sporo ścieżek rowerowych (brukowana kostka/asfalt) razem ok. 20-25km. Większość tras jest łatwych, wręcz banalnych a odległości najróżniejsze. Jedynym utrudnieniem może byc przeprawa promowa samochodem: (chodzą w sezonie co 20 minut a czas rejsu z jednej na drugą strone to 9min co jednak nie wystarcza i powstają straszliwe korki.) Prom jest przystosowany do przewozów rowerów - pasy zewnętrzne: 1 dla ludzi drugi wyłącznie dla rowerów. W mieście znajduje się klub KS Uznam i jeźeli będziesz chciał się sprawdzić możesz przyjechać na nasz trening odbywający się na szosie: [80km w każdą niedziele]. Jeśli chodzi o nocleg: W sezonie na ostatnią chwilę cokolwiek wyłapać jest bardzo ciężko. Często przyjeżdzają tu ludzie bez wczesniejszych rezerwacji i niestety większość z nich odsyłana jest z kwitkiem. Wynajmem zajmują się min. moi dziadkowie: zakwaterowanie ok. 0.5km od morza i 400 m do granicy z Albeckiem, w domku jednorodzinnym z dostępem do ogródka (gril) z tv i wyposażeniem. Przebywam tam stosunkowo często, więc jeśli będzie taka potrzeba mogę pokazać pare ciekawych tras i pomóc w serwisowaniu roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amikoma Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Ja jestem ze Świnoujścia i fajna trasa to międzynarodowa r-10,najlepszy jest odcinek od dzwonnicy na Warszowie do Międzyzdrojów.Trasa leci przez las blisko plaży,droga jest dobrze ubita i bardzo dobrze oznakowana nie da się zgubić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 15 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Witam. Ja w podobnej sprawie. W tym roku jadę do Międzyzdrojów i mam takie widzimisię żeby zobaczyć Arkonę, fajnie byłoby też odwiedzić Bergen. Ponieważ odległość Arkona-Międzyzdroje to jakieś 190 km a ja mogę sobie pozwolić tylko na jednodniowy wypad, więc myślałem czy nie ma jakiegoś połączenia promem Świnoujście z Sassnitz, Binz czy Sellin ale nie mogę takowego znaleźć. Nie wie ktoś czy takowe w ogóle istnieją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bimbromir Napisano 15 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Witam wszystkich użytkowników Do Sassnitz w ubiegłym roku, promem można było dostać się jedynie z Peenemunde, do którego można dojechać pociągiem UBB. Moim zdaniem najlepsze połączenie to pociąg UBB Świnoujście - Stralsund, a dalej rowerem W tym roku planuje zrobić całą Rugię, ale to kilkudniowa wycieczka Dokładniejsze połączenia promowe będą dostępne przed sezonem na stronie Adler Schiffe. W razie czego mogę służyć pomocą, w Międzyzdrojach jestem 2-3razy w miesiącu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Wielkie dzięki za info Bimbomir. Szkoda tylko, że ni w ząb nie rozumiem po niemiecku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Świetne miasto jeździłem tam przez parę lat pod namioty przy bodajże ulicy Bałtyckiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymooteusz Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 w Świnoujściu są nawet fajne trasy można pojeździć sobie po lasach przy plaży, dużo piachu itp w Niemczech można pojechać fajną, leśną drogą nad morzem do Ahlbecku, Heringsdorfu itd. (rekreacyjna traska ) dalej to się pytaj ludzi ze Świnoujścia, bo już nie pamiętam Zapomniuałem, trasy są dobrze oznaczone nie zgubisz się do WPN też zajedź bo fajne tereny są To jest ta ścieżka? http://gdzienarower.pl/showpage.php?pageID=45&rid=1605 Warto tam się wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bimbromir Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Warto, ze względu na muzeum w Peenemunde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Hej. Jestem na wakacjach w Świnoujściu i nie wiem za bardzo, gdzie się wybrać na rowerze Byłem w Ahlbeck i Międzyzdrojach, ale to zbyt blisko jak dla mnie. Może ktoś jest z okolic i ma ochotę na jakaś dłuższą wyprawę w stronę Niemiec, lub Międzyzdroje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.