YOGI Napisano 21 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Teraz mamy listopad, na dzień dzisiejszy staram sie kręcić parę razy w tygodniu w pomieszczeniu albo na wolnym powietrzu o ile pogoda pozwoli w stałym tętnie od 130 do około 145, nie daje to nic, oprócz spalania zbędnych kalorii. Czyli żeby się nie okazało że na wiosnę mam 5kg więcej niż przed zimą :). Treningi celowe w nieco wyższych tętnach, powyżej 145 do 160 zacznę myślę od połowy grudnia. Do tego dojdzie trening 2x w tygodniu na siłowni. Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 21 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 A u mnie tak to mniej wiecej ma wygladac : Teraz ogolnorozwojówka + bieganie + siłownia raz w tygodniu. W ferie postaram sie urozmiacic o basen. A od grudnia trening we wtorek, srode, czwartek, piatek po 1 h na trenażerze. Sobota długi ile wytrzymam (wszystko w tlenie), a w niedziele jakieś zróżnicowanie większe np. siła itp. Pewnie to zmodyfikuje na postawie reakcji organizmu także nic jeszcze nie jest pewne. Mniej wiecej po 1 h w tygodniu a w weekendy dluzsze sesje. I raczej poprzekladam tą siłe na jakis dzien tygodnia zamiast w niedziele, sie okaze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaznaulicach Napisano 22 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 a mam jeszcze takie pytanie. na razie jeszcze nie trenuje z pulsometrem bo mi bateria padła, a gość z allegro leci w kulki troche. chodzi mi o kadencję. przy małym obciążeniu kręcę 90-100. i to chyba nie jest zbyt spokojne tempo. i teraz: lepiej jest krócej z taką kadencją, czy z niższą lae dłużej?? dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaznaulicach Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 witam ponownie, już troche pojeździłem na trenażerze spokojnym tempem i teraz myślę nad interwałami. może ktoś mi podać jak jeździć. w jakich strefach i przez jaki czas. dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyprian Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Ravo wspomniałeś o pomiarze mocy akorat posiadam taka funkcje w moim trenazerze, ale nie mam pojecia w jaki sposob trenować patrzac na te informacje w jaki sposob moze mi ona pomoc. Mniej więcej wiem co to jest, i wiem jak trenować bez tego no, ale nie chce zeby było to bezuzyteczne. Moze moglby mi ktos pomoc? Z gory dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 http://www.kolarstwo-szosowe.gda.pl/tzpm.html sporo tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyprian Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 O dziekuje bardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piootrj Napisano 24 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Przeglądam sobie plany treningowe na trenażer na stronach TACX'a www.tacx.com i tam w kolumnie przełożenie/bieg stosują oznaczenia np.: Smx17 Smx18 Smx19 Bgx17 Bgx18 Bgx19 pod tabelami podane są tylko wytłumaczenia Bg - Big ring in front Sm - Small ring in front Czy ktoś się orientuje jakim przełożeniom odpowiadają Smx17, Bgx17 itd. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 25 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Opisane tutaj: http://www.ptr-dojlidy.pl/index.php?option...9&Itemid=46 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piootrj Napisano 25 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Dzięki wielkie, tego mi było trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 25 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Na trenażer przyda się jeszcze to: http://www.mtbbritain.co.uk/helmet_camera_video.html http://www.mtbview.com/ http://www.cycling.tv/club/std/ViewCategor...DB_OEM_ID=20300 i program tv joost http://www.google.pl/search?hl=pl&q=jo...+Google&lr= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piootrj Napisano 25 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Racja, przyda się, thx !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alghar Napisano 20 Września 2008 Udostępnij Napisano 20 Września 2008 "Sobota długi ile wytrzymam (wszystko w tlenie)" można więcej w temacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker80JG Napisano 23 Września 2008 Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Mam pytanie co do planów treningowych na stronie producenta. NIe znam angleskiego. Chodzi mi o to czy te wartosci przy duzych tarczach to tarcze roweru szosowego czy MTB a to duza róznica choc tak patrzac wydaje sie ze MTB bo sa 3 wartosci Small - SMX - BGX. Kolajna rzecz ktora mnie interesuje to jak ma byc opona docisnieta czy tak aby sie nie slizgała czy na max az sie opona lekko wygina gdy najezdza na rolke. Bo z tego co widze opona na rolce zostawia syf wiec za mało docisnieta do rolki czy co Jestem nowy w tym temacie bo dzis zakupiłem sprzet wiec pytam i licze na pomoc. Trenazer Sirius opona tacx Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piootrj Napisano 23 Września 2008 Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Co do opony to ja mam tak ustawioną, że jest lekko dociśnięta, według mnie trzeba tak ustawić docisk żeby się nie ślizgała przy kręceniu. Co do tych przełożeń to kilka postow wyżej jest link z przelicznikiem ponieważ w planach są uwzględnione przełożenia szosy. Tutaj link http://www.ptr-dojlidy.pl/index.php?option...9&Itemid=46 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker80JG Napisano 23 Września 2008 Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Dziękuje o to mi chodziło Z kaseta MTB musze troche inaczej pokombinowac niz wg tej tabeli co podałes bo mam 11-34 róznica max 2 ząbki chyba ze jest jakas tez tabela do takich kaset?. Jeszcze jedno pytanie Czy plan treningowy RECOVERY to wytrzymałościowy a endurance aerobic jest dla ludzi dbajacych o sylwetke i chcących sie odchudzic? Bo inne plany mniej wiecej rozumiem; Hill - podjazdy sprint - szybkosciowy rpm - to pewnie na obroty power - siłowy Jezeli gdzies popełniłem bład prosze mnie naprowadzic. Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piootrj Napisano 23 Września 2008 Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Niestety trzeba pokombinować z tymi przełożeniami, ale spokojnie, po przeprowadzeniu pierwszy raz danego treningu ja akurat często wprowadzam zmiany i modyfikacje. Natomiast tłumacząc to endurance aerobic to wychodzi na wytrzymałość tlenową, recovery zaś na coś ala regeneracje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker80JG Napisano 23 Września 2008 Udostępnij Napisano 23 Września 2008 To wychodzi ze nie ma programu dla osób chcących cos tłuszczu zrzucic tylko same porgramy sportowe. Bede musiał wiec jedzic pod pulsometr w niskim zakresie zeby cos stracic Chyba ze mozesz mi jakis plan polecic. Dobrze ze napisałes recovery regeneracja bo ja myslałem ze to wytrzymałosciowy tak to jest jak sie rosyjskiego uczyłem w szkole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piootrj Napisano 23 Września 2008 Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Ja dokładnie tak robiłem na początku kiedy chciałem zrzucić wagę, regularne godzinne treningi w niskich zakresach, dopiero na tę zimę planuje stosować plany tacx'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piootrj Napisano 24 Września 2008 Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Słuchajcie, co zrobić żeby tak tyłek nie bolał podczas jeżdżenia na trenażerze ? Kurde to jest moja największa bolączka, gdyby nie to, to bym mógł o wiele więcej kręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 24 Września 2008 Udostępnij Napisano 24 Września 2008 spodenki kolarskie? przyzwyczajenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker80JG Napisano 25 Września 2008 Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Pytanie do posiadaczy tacx sirius. Mam takie pytanie. czy opona ma byc na rolce centralnie? bo jak tak to trzeba te pokretła na max dokrecac no i po co dwa pokretła czy ma to czemus służyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cns Napisano 25 Września 2008 Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Pokrętła są właśnie po to żeby ustawić oponę możliwie centralnie na rolce. Upewnij się że wajcha zacisku w kole jest po przeciwnej stronie niż napęd. Ewentualnie coś masz nie tak z symetrią samego koła lub skrzywione mocowanie w trenażerze, bo nie widzę innego rozwiązania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker80JG Napisano 25 Września 2008 Udostępnij Napisano 25 Września 2008 czyli za kazdym razem gdy chcem wyciagnac koło to musze najpier poluzowac te sruby by zacisk trenazera zadziałał to nie ma byc tak ze odblokowuje zacisk trenazera i koło ma odrazu wyskoczyc?. wiem ze głupie te pytania zadaje ale wole sie upewniec. Czyli najprosciej: najpierw luzuje srubami az do momentu az zacisk zadziała.... ale mieszam hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cns Napisano 25 Września 2008 Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Mocowanie trenażera ustawiasz raz a dobrze. Czarnym pokrętłem regulujesz dystans mocowania, od strony napędu. Potem blokujesz kontrą (drugie czarne pokrętło) i dalej już nigdy nie trzeba jej ruszać. Po lewej stronie jest tylko niebieska wajcha. Jak chcesz wyjąć rower to "luzujesz" wajchę, jak wkładasz to "zaciskasz" - nic więcej nie trzeba robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.