Skocz do zawartości

[amortyzator] do xc - 800zl

edtheduck

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ponieważ to mój pierwszy post, chciałem przywitać wszystkich :)

Mój rower to giant yukon z amorkiem suntour xcm, ponieważ nie jestem z jego pracy zadowolony, chciałem kupić coś porządniejszego. Moja waga to 58kg, preferowałbym amortyzator na powietrze. Co nieco poczytałem i mam kilku kandydatów:

- Marzocchi MX PRO L.O.

- Marzocchi XC Retro 600

- Rock Shox Tora

Waga amortyzatora nie jest najważniejsza i tak będzie lżejszy od tego który mam teraz, styl jazdy to normalne xc, bez żadnych szaleństw :)

Najatrakcyjniej cenowo wychodzi ten pierwszy, ale jeśli warto dołożyć do innego :)

Napisano

marcoki maja (te modele) prymitywne systemy tlumienia o wiekowym czasie funkcjonowania 10 lat. przeszly tylko niewielkie modyfikacje niewiele zmieniajace w jakosci pracy. tlumiki ssv ssvf albo rozwiniecie rv nie przydają widelcowi czulosci. poza tym moze sie okazac ze dostalby ci sie stukajacy egzemplarz (niektore z tymi tlumikami tak maja) a gluche pukniecia nie naleza do przyjemnych. te bombery maja przecietna czulosc na nierownosci a moim zdaniem marzocchi kiepsko radzi sobie z produkcja widelcow powietrznych.

Napisano

A ja mam podobne pytanko. Poszukuje amora równierz do 800zł. Dla mnie liczą się tylko 2 firmy:

a) Rock Shox

B) Manitou

Co polecacie.

Napisano

1. recon jako pierwszy

2. tora jako druga

3. dopiero duke. stary amor wąskie golenie zabytkowy system tlumienia o malym zakresie regulacji. no i uzywka. tylko stowa mniej niz recon wiec nie warto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...