newbiker Napisano 23 Października 2007 Napisano 23 Października 2007 Planuję wymienić koło w moim Signie na 24-o calowe i poszukuję mocnej piasty na maszynach. Jakie polecacie? Zastanawiałem się nad osią "stałą" mając nadzieję na poprwienie sztywności wahacza ale nie jestem pewien czy takie rozwiązanie ma sens. Po pierwsze taka oś nie jest sciskana w ramie i mam wątpliwości czy ta jej grubość cokolwiek daje oprócz wysokiej ceny piasty Po drugie do fr2 nie wpakuję (patrz zmieszczę) pełnowartościowej 12-ki tylko co najwyżej 10-kę. (Można kupić BOP'a z taką ośką na allegro.) Od razu spytam też jakę obręcz sprawić. Waga nie gra dużej roli bo fr2 to i tak już kloc jakich mało Słyszałem, że double track na 24" jest bardzo wytrzymały.. Dzięki za odpowiedzi z góry!
Mod Team bogus Napisano 23 Października 2007 Mod Team Napisano 23 Października 2007 Wydaje mi się, że NS Coaster powinien sprostać twoim wymaganiom. Kolega ostatnio kupił i bardzo sobie chwali. Ale nie doradzę Ci, bo nie wiem, ile chcesz wydać na piastę?
mane Napisano 23 Października 2007 Napisano 23 Października 2007 Polecam novatec'a na 4 maszyanch. Obręcz - również polecam dt. Mam 26 i jest wytrzymały cholernie, a 24 zapewnie jeszcze mocniejszy.
brateczek Napisano 1 Listopada 2007 Napisano 1 Listopada 2007 Duble Track Alexa będą super. Skaczę na rowerze kolegi złożonym na nich i jestem bardzo z nich zadowolony. Są mocne. FR i lekki DH wytrzymają bez kłopotów. tylko trochę ciężkie są. W połączeniu z piastą NS będą pokazywały, na co je stać. A nie zastanawiałeś się nad piastami Shimanowskimi?
mane Napisano 1 Listopada 2007 Napisano 1 Listopada 2007 Standardowo montowana dm24 26" waży jakies 60-80gram mniej niż dt 24", więc po za lekką zmianą geometrii tej zmiany wagi nie da się odczuć... Do tego piasty shimanowskie to trochę inna bajka. Ps.Sun rims robi dt.
proxx Napisano 1 Listopada 2007 Napisano 1 Listopada 2007 Rany, strasznie ciężko się połapać w tym, o co Wam chodzi. Najpierw mowa o Sun Rimsach, potem zaraz o DT.. Mane pisze, że obręcze dla Suna wykonuje DT, co by tłumaczyło, czemu dopowiada 'ja też polecam DT', gdzie mowa o Sunach. Ale już Brateczek bije wszystkich na głowę. Double Track Alexa. O co mu chodziło? Trudno powiedzieć. Mam propozycję - jeżeli coś ma napisane na sobie Sun Rims, to warto nazywać do Sun, a nie DT. Może skupcie się na firmowych nazwach, ok? Pozdrówko formalistyczne :]
mane Napisano 2 Listopada 2007 Napisano 2 Listopada 2007 Sun rims jest firmą robiącą double tracka. Napisałem to, gdyż brateczek napisał własnie 'Duble Track Alexa' co w moim rozumowaniu jest stwierdzeniem, że dt są produkowane przez firmę Alex rims, co jest oczywiście stwierdzeniem błędnym. A co do skupiania się na firmowych nazwach - np. sun rims robi też obręcze do xc i innych zastosowań, więc podawanie samej nazwy firmy bez podania konkretnego modelu może wprowadzić niezły bałagan. A polecam double tracka, gdyż mam go od dłuższego czasu i jest to obręcz pancerna, mocna i sztywna przez co warta polecenia. Pozdro
proxx Napisano 2 Listopada 2007 Napisano 2 Listopada 2007 Nie no, oczywiście nie chodziło mi o podawanie samej nazwy firmy.. Tylko o ogarnięcie tego Mexyku z nazwami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.