Skocz do zawartości

[rura sterowa] bomber Z3

onkiel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam serdecznie, mam pytanie dotyczace wymiany rury sterowej w bomberze Z3 z 1996 r, rura jest owalna( zostala chyba za mocno scisnieta w imadle przez poprzedniego wlasciciela) i nie wiem czy to dlatego ale mostek ciezko wchodzi a gwiazdka przy dokrecaniu jest poprostu wyciagana z rury i ciagle lapie luzy na sterach. jakie sa koszty wymiany rury lub rury z korona??

mieszkam w lodzi wiec serwis lub sklep w lodzi bylby bardzo na miejscu.

Napisano

w zaleznosci od modelu szanse sa albo male albo zadne.

czesci mozesz sprobowac dokupic w gregorio lub poszukac w ogloszeniach rowerowych. jesli to model z rozkrecana korona (czyli rure da sie wykrecic z korony) to jeszcze pol biedy.

moze mozna dostac sterówke np w velo u dystrybutora rst? rst chyba do dzis robi widelce rozkrecane.

mozesz ewentualnie kupic tani widelec z rura o tej samej srednicy i odciąc ją tuz przy samej koronie - rura chyba bedzie miala wtedy taka sama srednice jak czesc rury ktora siedzi w koronie w twoim bomberze. sterowki maja sporo powyzej 20 cm fabrycznie wiec nie powinno byc problemu.

Napisano

jak nie chcesz wymieniać to jest sposób

musisz mieć taką długą śrubkę 6mm najlepiej na imbus i wtedy możesz mostek zamocować od spodu korony tylko musisz coś takiego znaleźć zeby było takie długie albo kupić pręt i go nagwintować Ja juz tak robiłem i daje rade No chyba ze zależy ci bardzo na wadze

POZDRO

Napisano

witam, na allegro znalazlem dwie rzeczy ktore wydaja mi sie najodpowiedniejsze w moim przypadku

http://www.allegro.pl/item255799022_system...lub_1_1_8_.html

lub

http://www.allegro.pl/item261014285_system...ad_amoeba_.html

niestety drugi sposob uniemozliwia montaz blotnika od spodu rury sterowej wiec wybiore chyba pierwszy. stary sposob mocowania. w tanszych rowerach gdzie mostek jest ze sztyca jest ciagle stosowany.

pozdrawiam i dzieki za podpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...