Bizon Napisano 22 Października 2007 Napisano 22 Października 2007 Czy ktoś z szanownych kolegów używa tych laczy . NORTHWAVE KAMELEON DMT ULTIMAX MATRIX RSX MTB SIDI Eagle Planuje zakupić buty i zastanawiam się czy te buty będą wytrzymałe.Nie sposób wydać 500 zł a potem się okaże ,że do szit. Ma ktoś z nim jakieś doświadczenia .Jak z wytrzymałością jak sie sprawują w boju ,czy się nie prują jak wygoda w nich jak w wentylacją .
Mod Team Lookas 46 Napisano 22 Października 2007 Mod Team Napisano 22 Października 2007 Kumplowi z pracy ściągałem SIDI, zadowolony z butów jak dziecko w Boże Narodzenie Sztywna podeszwa, zapięcia trzymają stopę mocno i brak usterek. Jednym słowem polecam tym bardziej po swoich doświadczeniach z dragonami
Sintesi Napisano 22 Października 2007 Napisano 22 Października 2007 polecam sidi jako firme (przez lata uzytkowalem buty tecno 1, a obecnie action). jestem bardzo zadowolony z wykonania, uzytych materialow(wyjatek srs), dopasowania buta do stopy, wentylacji i latwosci czyszczenia. niestety zachcialo mi sie wypasionych butow wiec w styczniu kupilem action z systemem srs. material z ktorego wykonana jest wymienna czesc podeszwy to nieporozumienie, latwosc zdzierania podeszwy jest oszalamiajaca. to chwyt na klienta, aby zmusic ludzi do zakupu wymiennych elementow. z drugiej jednak strony tak miekka guma daje niesamowita przyczepnosc, wiec w mysl powiedzenia: "kazdy kij ma dwa konce" jesli zdecydujesz sie na sidi to polecam model z niewymienna podeszwa...sidi eagle wydaja sie byc idealne!
Bizon Napisano 23 Października 2007 Autor Napisano 23 Października 2007 No to jestem w kropce .Kameleony chyba raczej odpadają jakoś po dokładnej analizie przestały mi sie podobać .No nic będę musiał się zainteresować SIDI .A można widzieć Lookas coś to za model ściągnął koledze
tobo Napisano 23 Października 2007 Napisano 23 Października 2007 Kumplowi z pracy ściągałem SIDI, zadowolony z butów jak dziecko w Boże Narodzenie Sztywna podeszwa, zapięcia trzymają stopę mocno i brak usterek. Jednym słowem polecam tym bardziej po swoich doświadczeniach z dragonami moze on je koledze z nóg ściągał? pewnie tez bym byl zadowolony gdyby jakis facet ściągał mi buty po koleżeńsku i nie musiałbym się schylac do podłogi
Sekman Napisano 23 Października 2007 Napisano 23 Października 2007 Kumpel jezdzi na tych SIDI. Kupil je jakos miech temu. Mega zadowolony. But sztywny, dobrze wentyluje, wystarczajacy. Wkatowicach w bikershopie chyba je dostal z duzym upustem!
karolyfer Napisano 23 Października 2007 Napisano 23 Października 2007 Kumpel też był zadowolony z Eaglów, dopóki nie zaczęła mu się odklejać podeszwa(po 2-3 miesiącach). NIe wiedział bym o tym gdyby nie to że mieszkam koło niego i zdążyłem to zauważyć zanim je skleił . Ludzie zazwyczaj nie narzekają na coś co wydali dużo pieniędzy bo im głupio przyznać że to szit (tak samo z kiedyś wychwalaną "bez wad" Rebą )
Mod Team Lookas 46 Napisano 23 Października 2007 Mod Team Napisano 23 Października 2007 tobo nie wiem o jakim schylaniu się do podłogi piszesz... ? Załatwiłem kumplowi buty taniej niż są normalnie dostępne to chyba normalne ... Bizon dla kumpla chwyciłem model Bullet ja jeżdżę na dragonach od 2005r i jeśli Alvaren się nie pogniewa to wspomnę iż sam pomykał 3 lata lekką ręką właśnie w bullet i był zadowolony Jednym słowem polecam !!! Do kolarki w przypływie gotówki bez namysłu zamówię Ergo2. Zwyczajnie nie wyobrażam sobie lepszych butów do mtb niż dragony... PS. Nie pracuję w Velo ani nikt z znajomych mi osób tam nie robi Żeby nie było nieporozumień
Bizon Napisano 23 Października 2007 Autor Napisano 23 Października 2007 O rebie się proszę lepiej nie wypowiadać bo obrzygam jeszcze monitor .Znalazłem jeszcze taką ofertę http://cyklotur.com/x_C_Sz2.html?PT=530620...ZTA=8&HNT=T I to w całkiem dobrej cenie .Wyglądają niemal idealnie .Przynajmniej na zdjęcia .Skłaniałbym bym się ku nim .Chyba,że ktoś mi je odradza bo..............
rezos Napisano 30 Października 2007 Napisano 30 Października 2007 Podłącze się do tematu jako że mam podobny problem z wyborem. Dodałbym jeszcze jako jedną z opcji buty: Shimano SH-M225 Co o nich sądzicie ?? Jako że są w podobnej cenie co pozostałe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.