Skocz do zawartości

[buty]Dmt/ Northwave /Sidi

Bizon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś z szanownych kolegów używa tych laczy .

NORTHWAVE KAMELEON

DMT ULTIMAX MATRIX RSX MTB

SIDI Eagle

Planuje zakupić buty i zastanawiam się czy te buty będą wytrzymałe.Nie sposób wydać 500 zł a potem się okaże ,że do szit. Ma ktoś z nim jakieś doświadczenia .Jak z wytrzymałością jak sie sprawują w boju ,czy się nie prują jak wygoda w nich jak w wentylacją .

• Mod Team
Napisano

Kumplowi z pracy ściągałem SIDI, zadowolony z butów jak dziecko w Boże Narodzenie :P Sztywna podeszwa, zapięcia trzymają stopę mocno i brak usterek. Jednym słowem polecam tym bardziej po swoich doświadczeniach z dragonami ;)

Napisano

polecam sidi jako firme (przez lata uzytkowalem buty tecno 1, a obecnie action). jestem bardzo zadowolony z wykonania, uzytych materialow(wyjatek srs), dopasowania buta do stopy, wentylacji i latwosci czyszczenia.

niestety zachcialo mi sie wypasionych butow wiec w styczniu kupilem action z systemem srs. material z ktorego wykonana jest wymienna czesc podeszwy to nieporozumienie, latwosc zdzierania podeszwy jest oszalamiajaca. to chwyt na klienta, aby zmusic ludzi do zakupu wymiennych elementow. z drugiej jednak strony tak miekka guma daje niesamowita przyczepnosc, wiec w mysl powiedzenia: "kazdy kij ma dwa konce"

jesli zdecydujesz sie na sidi to polecam model z niewymienna podeszwa...sidi eagle wydaja sie byc idealne!

Napisano

No to jestem w kropce .Kameleony chyba raczej odpadają jakoś po dokładnej analizie przestały mi sie podobać :) .No nic będę musiał się zainteresować SIDI .A można widzieć Lookas coś to za model ściągnął koledze :)

Napisano
Kumplowi z pracy ściągałem SIDI, zadowolony z butów jak dziecko w Boże Narodzenie :) Sztywna podeszwa, zapięcia trzymają stopę mocno i brak usterek. Jednym słowem polecam tym bardziej po swoich doświadczeniach z dragonami :)

moze on je koledze z nóg ściągał? :)

pewnie tez bym byl zadowolony gdyby jakis facet ściągał mi buty po koleżeńsku i nie musiałbym się schylac do podłogi :D

Napisano

Kumpel jezdzi na tych SIDI. Kupil je jakos miech temu. Mega zadowolony. But sztywny, dobrze wentyluje, wystarczajacy. Wkatowicach w bikershopie chyba je dostal z duzym upustem!

Napisano

Kumpel też był zadowolony z Eaglów, dopóki nie zaczęła mu się odklejać podeszwa(po 2-3 miesiącach). NIe wiedział bym o tym gdyby nie to że mieszkam koło niego i zdążyłem to zauważyć zanim je skleił :o . Ludzie zazwyczaj nie narzekają na coś co wydali dużo pieniędzy bo im głupio przyznać że to szit :D (tak samo z kiedyś wychwalaną "bez wad" Rebą )

• Mod Team
Napisano

tobo nie wiem o jakim schylaniu się do podłogi piszesz... ? Załatwiłem kumplowi buty taniej niż są normalnie dostępne to chyba normalne ... :) Bizon dla kumpla chwyciłem model Bullet ja jeżdżę na dragonach od 2005r i jeśli Alvaren się nie pogniewa to wspomnę iż sam pomykał 3 lata lekką ręką właśnie w bullet i był zadowolony :) Jednym słowem polecam !!! Do kolarki w przypływie gotówki bez namysłu zamówię Ergo2. Zwyczajnie nie wyobrażam sobie lepszych butów do mtb niż dragony...

PS. Nie pracuję w Velo ani nikt z znajomych mi osób tam nie robi :P Żeby nie było nieporozumień :P

Napisano

Podłącze się do tematu jako że mam podobny problem z wyborem. Dodałbym jeszcze jako jedną z opcji buty:

Shimano SH-M225

Co o nich sądzicie ?? Jako że są w podobnej cenie co pozostałe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...