Skocz do zawartości

[piasta tył] poszukuję piasty pod tarczę...

mtb_rider

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuje piasty na tył pod tarczę... najlepiej z mocowaniem na 6 śrub... w ostateczności center... odpadają nobatec'i i shimano... aaa... i bardzo ważne... wyłącznie srebrna/biała!

Napisano

cena... ciężko powiedzieć... w zależności co będzie to mogę pokombinować z droższą... myślałem nad piastami a2z z eby'a, ważą obie 375 g ale firma zupełnie nic mi nie mówi, i wysyłka z Hong Kongu <_< Jak już pewnie widać... poszukuję czegoś strosunkowo lekkiego ale i wytrzymałego... mieszkam w górach więc nie może to być byle co..., powiedzmy do xc

• 3 tygodnie później...
Napisano

Wiesz co, przyznam, że stawiasz strasznie niekonkretne wymagania. Najpierw mówisz, że może być Centerlock, a potem, że Shimano nie. To ja na wstępie mam pytanie, jakie masz KONKRETNE (bo jakieś tam pewnie są) piasty Centerlock oprócz Shimano...

Nie może być byle co, bo mieszkasz w górach (co jak dla mnie na przykład sugeruje DH), ale do XC.

I czemu Novatec'i odpadają? Strasznie rozmyte i niejasne wymagania stawiasz.

Stary mam wrażenie, że kompletnie nie masz pomysłu na piasty i chcesz, żeby ktoś zdecydował za Ciebie. Ktośtam powiedział Ci, że Szimano i Nowatek fuu, więc odpadają.

Masz Konę Kula Primo, co nie? No to masz heble tarczowe. I zapewne na 6 śrub. Więc pewnie Centerlock można sobie między bajki.. A co do Novateca... jeżeli Novatec nie, to nie wiem co.. Bo wszelkie NS'y, Dartmoory, Novatec'i, Joytech'y na maszynach to jest PRAWIE jedno i to samo.

Nadal nie znamy kwoty. Ale w takim razie ja bym Ci polecił piasty Woodmana.

I proszę zmień avatara, bo mnie zaraz coś..

Napisano

ja z własnego doświadczenia polecam Tune Kong , mocowanie pod 6 śrub, waga około 225g, bez ograniczeń wagowych i dyscypliny sportu.

a tak naprawdę, to podaj konkretnie czego oczekujesz od piasty (czy ma być lekka, czy wytrzymała, ile możesz na nie kasy przeznaczyć, jak jeździsz, itd, itp...), bez tego ciężko będzie pomóc

Napisano

hahaha... co za ludzie... a konkretnie proxx!! dobra... nie było tematu... ja tu już nic nie napiszę... dt jak to adik napisał ma center... a zmiana samej tarczy to nie jest wydatek rzędu XXXX $ i nie ktoś mi powiedział bo sam jestem... a co ja się tłumaczę... avatara dla Ciebie nie zmienię!!!

Pozdro!

Napisano
Ślawus zapomniałeś dodać cenę -> 1245zł

ceny celowo nie podałem, aby sobie sam sprawdził i przekonał się jak to jest jak się nie podaje zakresu cenowego (nawet jeżeli nie ma określonej dokładnie kwoty, to wie ile może około wydać)

no i poprosiłem o konkrety, a tu widzę tylko obrazę majestatu... i jak tu chcieć pomóc ludziom?

EOT z mojej strony...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...