sowix1 Napisano 20 Października 2007 Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Mam problem z odkręcającym się lewym ramieniem korby SHIMANO Acera. Korba jest nowa suport też nowy a ciągle wykręca mi się śruba trzymająca ramię. Co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 20 Października 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Najlepiej przykleić na klej Loctite. I powinno być już dobrze. Ja u siebie też miałem z tym problem (korba Deore) i w serwisie przykleili mi i jeżdżę na tym od dłuższego czasu i nic się nie odkręca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 20 Października 2007 Udostępnij Napisano 20 Października 2007 moze gwint śrubki sie zjechał? zmień śrubkę, powinno być ok, ja dostalem w serwisie jedna (z montazem! ) i jedna zapasową za free Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowman Napisano 20 Października 2007 Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Miałem to samo i okazało się że to zjechany gwint od korby ... możesz spróbować na loctite , sam nie próbowałem więc nie wiem może będzie ok , a może nie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowix1 Napisano 22 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Dzięki za pomoc. Dziś rozwiązałem sprawę. Znajomy mi naprawił tą usterkę. Polegała na tym że przy śrubie która trzyma ramię korby a która się odkręcała była włożona zła podkładka- płaska z obu stron, a powinna być z jednej strony z ząbkami i dali mi taką w serwisie i jest OK. Koszt wynosił całe 5 zł za serwis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 22 Października 2007 Udostępnij Napisano 22 Października 2007 To i tak sporo za taką pierdołę ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.