eryk_wiking Napisano 19 Października 2007 Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Witam Rok temu terenowalem w zime i cos mnie przewialo i od tego czasu i mam reumatyzm w kolanach (po chodzeniu w zimnie bola mnie kolana) po zimie cos mi strzelalo w kolanach, poszedlem do lekarza, dostalem glukozamine (bralem po 1000mg dziennie i bylo ok) Teraz kapnąlem sie ze cos mi trzeszczy (nie wiem jak opisac dokladnie ten dzwiek, ale jak sie pojezdzi dluzej palcem po gladkiej powiechrzni zeba to jest podobny odglos ). Próbuje teraz dostac sie do specjalisty w Anglii, za pare dni bede w PL i chcialbym miec jakies rozeznanie "co to moze byc" zeby dogadac sie z lekarzem. Mial ktos moze cos takiego ? Jakie badnia sie w takich sytuacjach stosuje ? Na obecna chwile biore glukozamine (5000 mg na dzien) i to nie przechodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Października 2007 Udostępnij Napisano 19 Października 2007 rozmawialem na temat glukozaminy z aptekarzem ktory jest moim rowerowym kolegą. wg jego informacji branzowych glukozamita to wogole srodek bez sensu ze wzgledu na to ze nie wchlania sie do organizmu (podobno kwestia rozmiaru cząsteczki tego zwiazku chemicznego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 19 Października 2007 Udostępnij Napisano 19 Października 2007 zgadzam się z przedmówcą nie ma jednoznacznych dowodów korzystnego wpływu glukozaminy na stawy. W mojej opinni ktoś na tym tylko trzepie nieeeeezłą kasiorę..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 19 Października 2007 Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Moze i placebo ale niektorym pomaga wiec nie negujcie zupelnie uzytecznosci glukozaminy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radeck Napisano 21 Października 2007 Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Nie zgodzę się, że glukozamina nie pomaga. Mnie jak bolały kolana bardzo mi pomagała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysiu Napisano 21 Października 2007 Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Może to efekt placebo ? Ja zresztą też biorę to cudo z nadzieją na jego skuteczność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 21 Października 2007 Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Lekarz mu wypisał i pomogło ,to skad ta głupia dyskusja ze glukozamina nie działa ,oczywiście inteligenci z forum są też mądrzejsi od lekarza i zaraz Cie wyleczą .Trzeszczenie kolan nie musi byc następstwem poprzedniej kontuzji i może swiadczyc o czymś całkiem innych jak wytarcie panewki itp .Uczą mnie takich rzeczy w szkole ,mam wykłady ,cwiczenia z lekarzami i ortopedami z całej Polski i jednego mnie nauczyli ,żeby nie leczyć sie i nie nasłuchiwać opinii innych tylko iść do lekarza i sie nie bawic . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batman Napisano 22 Października 2007 Udostępnij Napisano 22 Października 2007 W najgorszym przypaku może doprowadzić do zwapnienia stawów ale na 100% to nie to, bo to ostateczność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.