Deltager Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam serdecznie. Potrzebuję instrukcję, jak założyć manetki xt (dotychczasowe to deore) , czyli jak się najmniej narobić, aby później nie było potrzeby ponownej regulacji przerzutek... Pozdrawiam Szacowne Grono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Niedługo będziecie się pytać jak się przykręca śrubkę. Nie róbmy z siebie niedorajdów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deltager Napisano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Przepraszam kolegę, ale nie widzę nic konstruktywnego w Twojej wypowiedzi. Ad rem, nie widzę w profilu kolegi rangi która by predestynowała do jakichkolwiek tresur... Proszę o merytoryczne wypowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 17 Października 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Października 2007 No niestety, ale kolega ma rację. Co jest trudnego w założeniu manetek? Ściągasz stare, przykręcasz nowe, przeciągasz linki i gotowe. Jak chcesz założyć manetki bez ponownej regulacji przerzutek? Nie ma takiej opcji. Temat niebawem do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deltager Napisano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2007 1. Można odwrócić pytanie, na czym polega trudność w udzieleniu poprawnej, zgodnej z regulaminem odpowiedzi, a nie wypowiedzi z kategorii ad personam. 2. To Ja zadałem pytanie, czy jest taka możliwość, jeżeli nie ma, wystarczy odpowiedź, że nie ma takiej możliwości, jeżeli Ja wiedziałbym jak to zrobić to oszczędził bym Państwu miejsca na serwerze. Jeżeli nie życzą sobie Państwo pewnej kategorii pytań, proszę dookreślić/sprecyzować regulamin. A tak bardzo zależało mi na merytorycznej odp. szkoda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Sorki, jakie pytanie taka odpowiedź, i nie ma co się burzyć. Chyba jest jasne że jak odkręcisz linkę od przerzutki to będziej ją musiał wyregulować, prawda ?? M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deltager Napisano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2007 W gwoli wyjaśnienia... Jestem bardziej teoretkiem niż praktykiem, na codzień zajmuję się z goła inną dziedziną. Żyłem w przeświadczeniu, że gdy odkręce manetki deore, będe mógł przykręcić XT, przelożyć w jakiś sposób cypelek (zakończenie linki etc.) , (aby nie wyjmować linki dalej nie rozregulowywać przerzutek) , rozumię, że trudno nazywam/definiuje części row. ... Reasumując, najpierw wyciągam linki, później jakoś tam przeplatam przez manetki , wkładam i reguluje przerzutki mówiąc kolokwialnie, i causa finita czy tak ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 tak. to jest najbardziej optymistyczna wersja. jest jeszcze wersja częściej spotykana: 1. odkręcasz linkę od przerzutki 2. odkręcasz manetkę 3. przykręcasz manetkę 4. stwierdzasz że linka jest już zużyta i trzeba ją wymienić na nową (rozcapierza się) 5. przy okazji wymieniasz pancerze 6. pancerze są za długie/za krótkie 7. szukasz kogoś kto ma obcinaczki do pancerzy/kupujesz nastepne pancerze 8. montujesz pancerze i linki 9. regulujesz przerzutkę 10. jeszcze raz regulujesz przerzutkę 11. jeszcze raz regulujesz przerzutkę 12. pytasz na forum czemu przerzutka nie chce się dobrze wyregulować - poprzednio działała 13. moderator wyrzuca twój temat bo był założony niezgodnie z regulaminem 14. zakładasz drugi temat, zgodnie z regulaminem 15. moderator wyrzuca twój temat i mówi że o tym już było na forum i masz skorzystać z wyszukiwarki 16. czytasz wszystko na forum a potem rzucasz wszystko i idziesz na piwo z myślą że oddasz rower do serwisu 17. myśl o rowerze nie daje ci spokoju, z piwem w ręku idziesz do roweru 18. stwierdzasz że hak przerzutki jest krzywy (cholera, wcześniej działało) 19. postanawiasz kupić nowy hak 20. szukasz kogoś kto zawiezie cię do rowerowego (bo wypiłeś piwo) 21. kupujesz hak, montujesz 22. regulujesz 23. obiecujesz sobie że nigdy więcej koniec:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 17 Października 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Października 2007 No dobra, widzę że kolega zupełnie zielony więc po kolei Odkręcasz linkę przy przerzutce (imbus 5), manetki ustawiasz na samym dole, tak jak sprężyna przerzutki ciągnie, odkręcasz zaślepkę linki w manetkach (krzyżak) i wypychasz linkę. Przy okazji linki i pancerze warto dać nowe (zależnie od ich stanu). Dalej odkręcasz manetki, zakładasz linkę, przykręcasz ją do przerzutki, regulujesz przerzutkę i jazda Edit: hahahahaha Biera... dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deltager Napisano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Dzięki, z kolei ja służę pomocą kwestiach związanych z szeroko pojętą Temidą (przede wszystkim prawo karne materialne i procesowe). To tak odnośnie piwka i roweru Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 no to w razie czego wiemy gdzie się zgłaszać a zdarzały się tu już rozważania na te tematy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysiu Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Potrzebuję instrukcję, jak założyć manetki xt (dotychczasowe to deore) , czyli jak się najmniej narobić, aby później nie było potrzeby ponownej regulacji przerzutek... No tak dobrze to chyba nie ma .... Otóż drogi i kochany kolego ! Czytając Twój temat zastanawiam się czy nie robisz sobie z nas żartów. I łza mi się w oku kręci bo przypominam sobie kogoś , kogo nie ma dziś wśród nas. Bikera który z uporem maniaka zakładał co chwilę tematy a to jaką wybrać ramę, a to znów jak wyregulować v-braki itd , itp. Pisał także i o jadowitych mieszkańcach górskich łąk przed którymi to należy uciekać w dość wyszukany sposób przypominający z grubsza metodę pasywnej obrony statków czy okretów przed u-boot'ami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 ekhem... no już wystarczy, wszystko zostało już powiedziane, toteż temat zamykam. bez samosądów mi tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.