Skocz do zawartości

[Manetki XT, montaż] Potrzebuję instrukcję.

Deltager

Rekomendowane odpowiedzi

1. Można odwrócić pytanie, na czym polega trudność w udzieleniu poprawnej, zgodnej z regulaminem odpowiedzi, a nie wypowiedzi z kategorii ad personam.

2. To Ja zadałem pytanie, czy jest taka możliwość, jeżeli nie ma, wystarczy odpowiedź, że nie ma takiej możliwości, jeżeli Ja wiedziałbym jak to zrobić to oszczędził bym Państwu miejsca na serwerze.

Jeżeli nie życzą sobie Państwo pewnej kategorii pytań, proszę dookreślić/sprecyzować regulamin.

A tak bardzo zależało mi na merytorycznej odp.

szkoda...

W gwoli wyjaśnienia...

Jestem bardziej teoretkiem niż praktykiem, na codzień zajmuję się z goła inną dziedziną.

Żyłem w przeświadczeniu, że gdy odkręce manetki deore, będe mógł przykręcić XT, przelożyć w jakiś sposób cypelek (zakończenie linki etc.) , (aby nie wyjmować linki dalej nie rozregulowywać przerzutek) , rozumię, że trudno nazywam/definiuje części row. ... :rolleyes:

Reasumując, najpierw wyciągam linki, później jakoś tam przeplatam przez manetki , wkładam i reguluje przerzutki mówiąc kolokwialnie, i causa finita czy tak ?

Pozdrawiam

tak. to jest najbardziej optymistyczna wersja. jest jeszcze wersja częściej spotykana:

1. odkręcasz linkę od przerzutki

2. odkręcasz manetkę

3. przykręcasz manetkę

4. stwierdzasz że linka jest już zużyta i trzeba ją wymienić na nową (rozcapierza się)

5. przy okazji wymieniasz pancerze

6. pancerze są za długie/za krótkie

7. szukasz kogoś kto ma obcinaczki do pancerzy/kupujesz nastepne pancerze

8. montujesz pancerze i linki

9. regulujesz przerzutkę

10. jeszcze raz regulujesz przerzutkę

11. jeszcze raz regulujesz przerzutkę

12. pytasz na forum czemu przerzutka nie chce się dobrze wyregulować - poprzednio działała

13. moderator wyrzuca twój temat bo był założony niezgodnie z regulaminem

14. zakładasz drugi temat, zgodnie z regulaminem

15. moderator wyrzuca twój temat i mówi że o tym już było na forum i masz skorzystać z wyszukiwarki

16. czytasz wszystko na forum a potem rzucasz wszystko i idziesz na piwo z myślą że oddasz rower do serwisu

17. myśl o rowerze nie daje ci spokoju, z piwem w ręku idziesz do roweru

18. stwierdzasz że hak przerzutki jest krzywy (cholera, wcześniej działało)

19. postanawiasz kupić nowy hak

20. szukasz kogoś kto zawiezie cię do rowerowego (bo wypiłeś piwo)

21. kupujesz hak, montujesz

22. regulujesz

23. obiecujesz sobie że nigdy więcej

koniec:P

• Mod Team

No dobra, widzę że kolega zupełnie zielony więc po kolei :rolleyes: Odkręcasz linkę przy przerzutce (imbus 5), manetki ustawiasz na samym dole, tak jak sprężyna przerzutki ciągnie, odkręcasz zaślepkę linki w manetkach (krzyżak) i wypychasz linkę. Przy okazji linki i pancerze warto dać nowe (zależnie od ich stanu). Dalej odkręcasz manetki, zakładasz linkę, przykręcasz ją do przerzutki, regulujesz przerzutkę i jazda :nuke:

Edit: hahahahaha Biera... dobre :D

Potrzebuję instrukcję, jak założyć manetki xt (dotychczasowe to deore) , czyli jak się najmniej narobić, aby później nie było potrzeby ponownej regulacji przerzutek...

No tak dobrze to chyba nie ma .... Otóż drogi i kochany kolego ! Czytając Twój temat zastanawiam się czy nie robisz sobie z nas żartów. I łza mi się w oku kręci bo przypominam sobie kogoś , kogo nie ma dziś wśród nas. Bikera który z uporem maniaka zakładał co chwilę tematy a to jaką wybrać ramę, a to znów jak wyregulować v-braki itd , itp. Pisał także i o jadowitych mieszkańcach górskich łąk przed którymi to należy uciekać w dość wyszukany sposób przypominający z grubsza metodę pasywnej obrony statków czy okretów przed u-boot'ami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...