Skocz do zawartości

[Avid Juicy 7, 08] Wstydliwe pytanie.

Deltager

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Otóż, kilka dni temu zastąpiłem hamulce Hayes Sole, Avid-ami Juicy 7 08.

W Hayes Sole odległość klocków od tarczy z obu stron regulowałem imbusem, w Avidach myślałem, że jest podobnie, i zacząłem "regulować" ... czytaj odkręcać śrubkę (tam gdzie są dwie) imbusem, no i zobaczyłem, że na moje ręce cieknie jakaś ciecz, były to dosłownie dwie kropelki, dokręciłem z powrotem, zdając sobie sprawę, że raczej ta śrubka nie służy do regulacji odległości klocków od tarczy ... :rolleyes:

Pytanie...

Wyciekły dwie kropelki oleju, czy stało się coś co może mi przysporzyć jakichś problemów w niedalekiej przyszłości, klamki chodzą normalnie, nie czuję żadnej różnicy w działaniu, pytam tak prewencyjnie, czy ich w jakimś małym stopniu nie zapowietrzyłem...???

Pozdrawiam prof. rowerowych.

Też tak zrobiłem kiedyś niechcący w shimano jak próbowałem wycenrować zacisk i ruszyłem nie tą śrubkę co trzeba.

Mogłeś zalać tarcze i klocki jeżeli olej znalazł się na którymś z tych elementów. Poznasz po tym że przeraźliwie piszczy zamiast hamować. Będziesz wtedy musiał odtłuścić tarcze i wypiec klocki w piekarniku. Jeżeli miałeś farta i nie polałeś tam gdzie nie potrzeba to nic się stać nie powinno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...