Skocz do zawartości

[mostek] Potrzeba zrobienia nowych gwintów....

Kasumi

Rekomendowane odpowiedzi

robilem to w mostku profile stiffy. bedziesz potrzebowal ostre wiertlo, gwintownik, pewna reke i butelke piwa!

najwiekszy trud polega na idealnie prostopadlym prowadzeniu gwintownika w stosunku do mostka. dlatego jesli masz mozliwosc to powierz to zakladowi slusarskiemu, a najlepiej firmie zajmujacej sie regeneracja glowic samochodowych (maja doswiadzczenie w obrobce aluminium i odpowiednie przyrzady/imaki). oczywiscie jesli ten mostek jest tego wart?

Jak dobrze zagadasz, to zrobią to za symboliczną złotówkę, albo nawet za darmo. Ja wyciągałem ostatnio urwaną śrubę odpowietrzającą z zacisku tarczówki i nie zapłaciłem nic, a byłem w tym warsztacie po raz pierwszy :D

A Byłeś u ślusarza czy u tych co robią głowice?

Dajesz poxipol do metalu i go jak stwardnieje to gwintujesz. Ja tak robiłem jak zerwałem gwint w mostku roweru mojej mamy. Trzyma do dziś.

No rozwiązanie ciekawe,ale bałbym się potem...rower mamy to nie to samo co rower jeżdżący po Beskidach....

mostek guizzo 100mm,śruby od kierownicy...w zasadzie to musiałbym wszystkie 4 chyba przegwintować...bo stało się to w trakcie przejażdżki i chcąc naprawić "na chwilę" poprawiłem resztę...zresztą różnej wielkości śruby nie wyglądają estetycznie...ech szkoda gadać..mostek jest nowy więc mi go szkoda

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...