tomgda Napisano 16 Października 2007 Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Hey.Bylem z rowerem w sklepie i powiedzialem ze chce adapter do tarcz 180mm do hamulca deore 535. Pan po dlugich poszukiwaniach w kartonach znalazł mi swój skarb po czym podszedł do roweru zajrzał w zacisk i położył na ladzie ze słowami prosze.Ale coś mi tu nie pasuje.Spójrzcie na niego Czy tak ma wyglądać adapter pod tarcze 180mm bo dla mnie troszke za mały chyba że mocuje sie go jakoś w "symbiozie" z orginalnym adapterem 160mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 16 Października 2007 Udostępnij Napisano 16 Października 2007 przeciez pisze na nim wyraznymi, bialymi literami: 180mm probowales go zamontowac czy dreczysz sie tak dla rozrywki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 16 Października 2007 Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Wygląda to jak adapter, do montowania zacisku w standardzie IS na widelcu z mocowaniem Post-Mount Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomgda Napisano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Wiem że jest na nim napisane fi180 Nie chce przystąpić do montażu bo jak będzie ślad używania to nie przyjmą w sklepie z powrotem. Na widelcu z mocowaniem Post-Moun.Troche jestem zielony ale rock shox tora jakie ma mocowanie wobec tego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 tora ma mocowanie is. to jest adapter ktory mocujesz do widelca z mocowaniem hamulca is i przykrecasz do tego adaptera zacisk w standardzie pm czyli np zacisk deore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomgda Napisano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Czyli powinien pasować teoretycznie Poprostu wydało mi sie dziwne że adapter pod tarcze 160mm ma dłuższe "ramionka" do mocowania zacisku niż adapter pod większą tarcze 180mm który jest prawie płaski Dodam jeszcze że teraz mam taki http://www.bike-city.ch/xtcommerce/product...d9946bc4a595f17 a wydaje mi sie że powinienem mieć taki http://www.bike-city.ch/xtcommerce/product...d9946bc4a595f17 czyli mam oznaczenie P/S a sprzedawca dał mi S/P dlatego coś mi nie pasowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 o ile mi sie wydaje to P/S oznacza ze widelec ma mocowanie post mount a zacisk standard. a w konfiguracji S/P wyjscie widelca jest standard a mocowanie zacisku post mount. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Czyli powinien pasować teoretycznie Poprostu wydało mi sie dziwne że adapter pod tarcze 160mm ma dłuższe "ramionka" do mocowania zacisku niż adapter pod większą tarcze 180mm który jest prawie płaski Zauważ, że aby założyć większą tarczę trzeba oddalić zacisk od osi. Można to zrobić w poziomie (wtedy miałby dłuższe ramionka), ale można też zacisk przesunąć w górę, bądź w dół, korygując tylko kąt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomgda Napisano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2007 wiem że można rególować w poziomie jak i w pionie oddalenie od osi tyle że jak przyrównuje stary adapter do nowego to otwory do mocowania zacisku są na tej samej wysokości.Coś tu nie gra chyba wezme i zamocuje to i zobacze czy pasuje nawyżej 25zł w plecy No i wszystko jasne .Pasuje jak świni siodło. Wogóle nie pasuje ani do amora ani do zacisku. Przestroga dla innych na przyszłośc zwracajcie uwage czy kupujecie S/P czy P/S. Na szczęście nie zarysowałem go to pewnie mi wymienią ale znowu trzba jeździć. Genialny pan sprzedawca niech oddaja za bilety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 jak kupowalem adapter do mojego widelca (P/P 203 mm) to nie umial mi pomoc ani sprzedawca ani dystrybutor hayesa na polske firma velo. niekumata pani do spraw kontaktu z klientami wprowadzila w bląd mnie i mojego sprzedawce. ostatecznie stwierdzila ze nie posiadaja takich adapterow. dopiero mail do hayesa do stanow wybawil mnie z watpliwosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomgda Napisano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2007 O kurcze Naprawde jak sie umie liczyć to najlepiej liczyć na siebie. Dodam jeszcze że sprzedawca był strasznie nie zadowolony że musiał szukać i pasować adapter który i tak okazał sie zły.Najlepiej żebym go przeprosił że wszedłem do sklepu Ale zrobie tam jutro jazde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.