Skocz do zawartości

[26.10] Październikowa Masa Krytyczna - Katowice

tobek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Czy takowa masa krytyczna się odbędzie? Nie słyszałem nic w temacie na forum masy, ani od nikogo więc pytam, jeżeli tak kto z was pojedzie?

Pozdrawiam

Napisano

Moglibyśmy z forum zebrać niezłą ekipę, która pojawiła by się na masie. Tylko czy ma ktoś pewne info, że ona się odbędzie? :)

Napisano
:D To mamy już 2, ja i lukas :) Ma ktoś jakieś pewne info czy ta masa się odbędzie ? Tak, to porozwieszałbym kilkadziesiąt ulotek zachęcających do przyjazdu :D
Napisano

To z ulotki MK:

MASA KRYTYCZNA

Gdzie? Każdy OSTATNI PIĄTEK miesiąca o 17.30 pod Teatrem Śląskim na rynku w Katowicach

Co to jest ? Comiesięczne spotkanie rowerzystów połączone z przejazdem po mieście...

Po co ? Celem Masy Krytycznej jest zwrócenie uwagi kierowców na obecność rowerzystów na drogach, na przypomnienie władzom o konieczności budowania ścieżek rowerowych oraz na promocję roweru jako przyjaznego środowisku środka transportu, itp.

Ilu nas jest? Z każdym miesiącem coraz więcej ! ostatnio na MK przybywa od 130-160 rowerzystów!

- NIE MA ORGANIZATORÓW. To od każdego z Was, tego co przygotuje i jak się będzie zachowywał, zależy, jak uda się przejazd.

- Przejazd to nie wyścig. Jedziemy tak, by wszyscy, niezależnie od wieku i kondycji, mogli nadążyć.

- Staramy się utrzymywać prędkość 10-12 km/h. Nie hamujemy raptownie.

- Staramy się jechać przepisowo.

- Przepuszczamy tramwaje, pojazdy uprzywilejowane i, w miarę możliwości, autobusy. Nie jeździmy po torowiskach tramwajowych, wysepkach, chodnikach.

- Zachowujemy się spokojnie i kulturalnie, a przede wszystkim bez agresji. Nawet, jeżeli ktoś inny zachowuje się agresywnie, nie dajemy się sprowokować.

Sugerujemy zaopatrzyć się w:

dzwonek, gwizdek, trąbkę, trąbę ď, flagę z logiem MK itp.( ma być głośno! :rolleyes:

WIĘCEJ ZNAJDZIESZ NA NASZYCH STRONACH

www.mk.kom.pl

www.mk-slask.prv.pl

Napisano

Jak pogoda dopisze to jadę, a jeżeli nie to też ;P Chyba, że coś pilnego wypadnie ;/ Ktoś jeszcze będzie? Zbierzmy większą ekipę! :)

Napisano
:) To mamy już 2, ja i lukas :D Ma ktoś jakieś pewne info czy ta masa się odbędzie ? Tak, to porozwieszałbym kilkadziesiąt ulotek zachęcających do przyjazdu :)

Jak będą rowerzyści to masa będzię. W końcu to my (wy) ją tworzymy.

Ulotki rozwieszaj :)

Napisano

W piątek ma nie padać, temperatura rzędu 11°C, więc możliwe, że dużo więcej osób się pokarze.

Namawiajcie znajomych, kolegów, rodzinę do przyjazdu na MK :)

Czym więcej ludzi, tym lepiej.

Pozdrawiam

Napisano

witam, kto jedzie przez gliwice lub jest z okolic gliwic i bedzie na masie dzis ? chetnie sie dołacze bo prawdopodobnie pojade sam, jezeli jest ktos chetny to prosze pisan na PW, odpisze po 14 jak wróce ze szkoly pozdro

Napisano

Pierwsza wypowiedź po Masie ;)

Było extra, na początku trochę zimno, ale w miarę apetytu peleton się rozgrzał xD

Dobre tempo!!

Czekam na fotki, pozdrowienia dla wszystkich Masonów :)

Napisano

nie wiem ile nas było, ale tak na oko, troszkę ponad 20 osób.

tempo może było za szybkie i jak jechałem na początku z przodu, tak już od skrzyżowania z Sokolską wylądowałem na tyle i w sumie nikt nie patrzył czy ktoś nadąża czy nie, nodwie osoby zwalniały i pilnowały troszkę tyłu.

w sumie to idea miała być taka że tempo dostosowujemy do tych z tyłu, a nie tych co z przodu.

nie każdy ma taką kondychę żeby przejechać tą trasę ze średnią prędkością ponad 30 km/h (prędkość miałą być 10-12 km/h)

mam nadzieje że za miesiąc nie będzie takiego wyścigu :-D

Napisano

witam, mi tez sie dzis podobało, wprawdzie było tylko 28 osób (liczyłem).

co do tempa to mysle ze było ok, na pewno nie było sredniej 30km/h :)

pozdrawiam wszytskich obecnych ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...