tobek Napisano 16 Października 2007 Napisano 16 Października 2007 Witam. Czy takowa masa krytyczna się odbędzie? Nie słyszałem nic w temacie na forum masy, ani od nikogo więc pytam, jeżeli tak kto z was pojedzie? Pozdrawiam
siwyex Napisano 16 Października 2007 Napisano 16 Października 2007 Ja bym się wybrał nawet, ale czekam na jakieś pewne info i może koledzy z Gliwic?
tobek Napisano 17 Października 2007 Autor Napisano 17 Października 2007 Moglibyśmy z forum zebrać niezłą ekipę, która pojawiła by się na masie. Tylko czy ma ktoś pewne info, że ona się odbędzie?
tobek Napisano 17 Października 2007 Autor Napisano 17 Października 2007 To mamy już 2, ja i lukas Ma ktoś jakieś pewne info czy ta masa się odbędzie ? Tak, to porozwieszałbym kilkadziesiąt ulotek zachęcających do przyjazdu
omen Napisano 17 Października 2007 Napisano 17 Października 2007 masa jest co miesiąc w ostatni piątek miesiąca.:]
Xordus Napisano 17 Października 2007 Napisano 17 Października 2007 Kiedy, gdzie i o ktorej godzinie? Moze pojawilbym sie z kolega
tobek Napisano 17 Października 2007 Autor Napisano 17 Października 2007 To z ulotki MK: MASA KRYTYCZNA Gdzie? Każdy OSTATNI PIĄTEK miesiąca o 17.30 pod Teatrem Śląskim na rynku w Katowicach Co to jest ? Comiesięczne spotkanie rowerzystów połączone z przejazdem po mieście... Po co ? Celem Masy Krytycznej jest zwrócenie uwagi kierowców na obecność rowerzystów na drogach, na przypomnienie władzom o konieczności budowania ścieżek rowerowych oraz na promocję roweru jako przyjaznego środowisku środka transportu, itp. Ilu nas jest? Z każdym miesiącem coraz więcej ! ostatnio na MK przybywa od 130-160 rowerzystów! - NIE MA ORGANIZATORÓW. To od każdego z Was, tego co przygotuje i jak się będzie zachowywał, zależy, jak uda się przejazd. - Przejazd to nie wyścig. Jedziemy tak, by wszyscy, niezależnie od wieku i kondycji, mogli nadążyć. - Staramy się utrzymywać prędkość 10-12 km/h. Nie hamujemy raptownie. - Staramy się jechać przepisowo. - Przepuszczamy tramwaje, pojazdy uprzywilejowane i, w miarę możliwości, autobusy. Nie jeździmy po torowiskach tramwajowych, wysepkach, chodnikach. - Zachowujemy się spokojnie i kulturalnie, a przede wszystkim bez agresji. Nawet, jeżeli ktoś inny zachowuje się agresywnie, nie dajemy się sprowokować. Sugerujemy zaopatrzyć się w: dzwonek, gwizdek, trąbkę, trąbę ď, flagę z logiem MK itp.( ma być głośno! WIĘCEJ ZNAJDZIESZ NA NASZYCH STRONACH www.mk.kom.pl www.mk-slask.prv.pl
siwyex Napisano 17 Października 2007 Napisano 17 Października 2007 W takim razie 90% że będe wpadne sobie w piątek do Gliwic a z Gliwic do Katosów... Chyba że mi coś wypadnie ;/
tobek Napisano 18 Października 2007 Autor Napisano 18 Października 2007 No to panowie i panie, organizujcie rodzinę, znajomych i spotkamy się na MK ;]
tobek Napisano 18 Października 2007 Autor Napisano 18 Października 2007 Jak pogoda dopisze to jadę, a jeżeli nie to też ;P Chyba, że coś pilnego wypadnie ;/ Ktoś jeszcze będzie? Zbierzmy większą ekipę!
Karol Napisano 23 Października 2007 Napisano 23 Października 2007 To mamy już 2, ja i lukas Ma ktoś jakieś pewne info czy ta masa się odbędzie ? Tak, to porozwieszałbym kilkadziesiąt ulotek zachęcających do przyjazdu Jak będą rowerzyści to masa będzię. W końcu to my (wy) ją tworzymy. Ulotki rozwieszaj
siwyex Napisano 23 Października 2007 Napisano 23 Października 2007 Niestety mnie nie będzie w sobote odrabiam szkołe za jakiś tam dzień ;/
tobek Napisano 23 Października 2007 Autor Napisano 23 Października 2007 Szkoda, ale ja z kumplami się wybieram
Xordus Napisano 23 Października 2007 Napisano 23 Października 2007 Jezeli pogoda bedzie taka jak teraz ( ponizej 5* i deszcze) to ja sie nie pojawie
tobek Napisano 24 Października 2007 Autor Napisano 24 Października 2007 W piątek ma nie padać, temperatura rzędu 11°C, więc możliwe, że dużo więcej osób się pokarze. Namawiajcie znajomych, kolegów, rodzinę do przyjazdu na MK Czym więcej ludzi, tym lepiej. Pozdrawiam
Xordus Napisano 25 Października 2007 Napisano 25 Października 2007 Dzsiaj wieczorem dam znac czy pojawie sie czy nie.
tobek Napisano 25 Października 2007 Autor Napisano 25 Października 2007 No to kto ogólnie będzie? Bo to już jutro! Ja na pewno z kumplem będzie jakiś aparat do fotek?
lukashs Napisano 26 Października 2007 Napisano 26 Października 2007 witam, kto jedzie przez gliwice lub jest z okolic gliwic i bedzie na masie dzis ? chetnie sie dołacze bo prawdopodobnie pojade sam, jezeli jest ktos chetny to prosze pisan na PW, odpisze po 14 jak wróce ze szkoly pozdro
lukashs Napisano 26 Października 2007 Napisano 26 Października 2007 nie wiem czy bedzie, ja nie biore, ide pojezdzic po okolicy A pozniej wpadne na mase, do zobaczenia
tobek Napisano 26 Października 2007 Autor Napisano 26 Października 2007 Pierwsza wypowiedź po Masie Było extra, na początku trochę zimno, ale w miarę apetytu peleton się rozgrzał xD Dobre tempo!! Czekam na fotki, pozdrowienia dla wszystkich Masonów
jedrula Napisano 26 Października 2007 Napisano 26 Października 2007 nie wiem ile nas było, ale tak na oko, troszkę ponad 20 osób. tempo może było za szybkie i jak jechałem na początku z przodu, tak już od skrzyżowania z Sokolską wylądowałem na tyle i w sumie nikt nie patrzył czy ktoś nadąża czy nie, nodwie osoby zwalniały i pilnowały troszkę tyłu. w sumie to idea miała być taka że tempo dostosowujemy do tych z tyłu, a nie tych co z przodu. nie każdy ma taką kondychę żeby przejechać tą trasę ze średnią prędkością ponad 30 km/h (prędkość miałą być 10-12 km/h) mam nadzieje że za miesiąc nie będzie takiego wyścigu :-D
lukashs Napisano 26 Października 2007 Napisano 26 Października 2007 witam, mi tez sie dzis podobało, wprawdzie było tylko 28 osób (liczyłem). co do tempa to mysle ze było ok, na pewno nie było sredniej 30km/h pozdrawiam wszytskich obecnych
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.