turek Napisano 16 Października 2007 Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam Ponieważ nadszedł czas na zakup hamulca tarczowego na tył,mam pare pytań gdyż wogóle z pewnych rowerowych rzeczy jestem nie zorientowany a chce dużo wiedzieć więc zwracam się do was.Konkretnie chodzi o rozmiar. Na przód trzeba kierować się w pewien sposób rozmiarem jaki wchodzi do amorka rozmiar tarczy np.203 tarcza.A jak jest z tyłem czy musze kierować się jakimś rozmiarem? Prosze o fachową odpowiedz. Z góry dziękuje za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Października 2007 Udostępnij Napisano 16 Października 2007 z tylu to raczej zalezy jaką masz rame jesli to lekka rama do xc to raczej nie zakladalbym tarczy wiekszej niz 160 mm. hamulec nie powinien ukręcic ramy ale... dzis wlasciwie wiekszosc ram akceptuje tarcze takze wieksze - to juz bardziej kwestia preferencji uzytkownika. mysle ze do kazdej ramy ktora nie jest przeznaczona do scigania sie (tam gdzie liczy sie masa) mozesz zamontowac dowolny rozmiar tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 16 Października 2007 Udostępnij Napisano 16 Października 2007 jeśli masz bitch którą to masz w opisie to ona raczej bez piśnięcia zniesie 203 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 16 Października 2007 Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Nie ma Bitcha bo już pisał w jakimś temacie. Zależy jak jeździsz ale nawet w FR nie ma sensu zakładać 203mm na tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turek Napisano 16 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Ok dzięki za odpowiedzi,tak myślałem ale wolałem się upewnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.