Skocz do zawartości

[oświetlenie] lampka przednia LED

J0seph

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wypełniliście ankietę ze przysłano wam diodę?? ile czasu czekaliście az wam odpiszą na @?? Ja już czkam 2 dni na razie cisza...

Nie ma sensu robić tych ankiet, wysłałem 3 ;) i dopiero za 4rtym razem udało się na dane kolesia :) , czekałem około 3 tygodnie, a na jakąkolwiek odpowiedź koleżka czekał około tydzień.

Dziku - co do lutowania diody - nie ma co się bawić smile.gif Przyklej diodę do radiatora na dobrą taśmę dwustronną termoprzewodzącą smile.gif Masz z głowy i temat oddawania ciepła do radiatora (Dominik przesyłał mi kiedys linka z dosc rzetelnym testem - duzo lepiej oddaje ciepło niz przy posrednictwie MCPCB)

Druga sprawa - dlaczego driver? Zmierz prąd zwarciowy przy 3,7V na twoich aku. Bedzie zazwyczaj powyzej 1A smile.gif A to juz dosc sporo smile.gif

Przetwornica utrzymuje stałe natezenie prądu na wyjściu smile.gif Poza tym - jestes bardziej niezalezny jesli chodzi o zrodła zasilania - przewaznie drivery maja dosc duzy zakres napiecia wejsciowego smile.gif

I tak ja u siebie mogę jechać zarowno "normalnie" na aku Li-Ion 7,2V, jak i na accu-paku 4xAA (w porywach 6V - na AA paluszkach, nie NiCd) Co to daje? Wieksza niezaleznosc jak skonczy ci sie aku na dluzszym wypadzie, a okazuje sie ze nie wziales ladowarki smile.gif

diodę musiałem kupić na MPCB bo ta od cree zgubiła soczewkę jak szlifowałem styki , a później okazało się że po jej przyklejeniu brakowało silikonu na której sie trzymała, i lipowato wyglądało, wydłubałem plastikowym śrubokrętem resztę i już później nie działała ;D

Sory, ale jestem słaby jeżeli chodzi o sprawy związane ściśle z elektroniką ;)

Jak mam sprawdzić prąd zwarciowy ? jakby co to miernik mam B) ?

no tak proste ;p ,

w sumie juz tak mierzylem , sam aku. to mi wychodzilo chyba z 3.8v i z tego co pamietam 2A , ale to troche za duzo jak na te diode ;p wiec musze jeszcze raz to zrobic bo nie pamietam dokladnie jakie to byly wartosci, zmierze tez razem z dioda.

dzieki za podpowiedz ;)

czyli maxymalne napiecie wyjsciowe na diode musi wynosic 3.7v przy 1A ?

pierwszy z artykułów:

http://www.e-cycle.info/news/53

to twój artykuł?

edit:

juz wiem ze twoj /

tez planuje lampki na 1 przycisku kilku trybowe :)

tylko robota stanęła, bo brat mi nie chce zrobić sterownika :)

skad wziąć mocowanie za 3zł jak to wcześniej ktoś podawał ?

najlepiej jeszcze jakby było na jakiejś szybko złączce :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...