darmach Napisano 20 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 hehehe... niecierpliwy rocznik ; ) Ja czekałem 2 tygodnie, potem na diodę - miesiąc ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzik86 Napisano 20 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Ja wypełniliście ankietę ze przysłano wam diodę?? ile czasu czekaliście az wam odpiszą na @?? Ja już czkam 2 dni na razie cisza... Nie ma sensu robić tych ankiet, wysłałem 3 i dopiero za 4rtym razem udało się na dane kolesia , czekałem około 3 tygodnie, a na jakąkolwiek odpowiedź koleżka czekał około tydzień. Dziku - co do lutowania diody - nie ma co się bawić smile.gif Przyklej diodę do radiatora na dobrą taśmę dwustronną termoprzewodzącą smile.gif Masz z głowy i temat oddawania ciepła do radiatora (Dominik przesyłał mi kiedys linka z dosc rzetelnym testem - duzo lepiej oddaje ciepło niz przy posrednictwie MCPCB) Druga sprawa - dlaczego driver? Zmierz prąd zwarciowy przy 3,7V na twoich aku. Bedzie zazwyczaj powyzej 1A smile.gif A to juz dosc sporo smile.gif Przetwornica utrzymuje stałe natezenie prądu na wyjściu smile.gif Poza tym - jestes bardziej niezalezny jesli chodzi o zrodła zasilania - przewaznie drivery maja dosc duzy zakres napiecia wejsciowego smile.gif I tak ja u siebie mogę jechać zarowno "normalnie" na aku Li-Ion 7,2V, jak i na accu-paku 4xAA (w porywach 6V - na AA paluszkach, nie NiCd) Co to daje? Wieksza niezaleznosc jak skonczy ci sie aku na dluzszym wypadzie, a okazuje sie ze nie wziales ladowarki smile.gif diodę musiałem kupić na MPCB bo ta od cree zgubiła soczewkę jak szlifowałem styki , a później okazało się że po jej przyklejeniu brakowało silikonu na której sie trzymała, i lipowato wyglądało, wydłubałem plastikowym śrubokrętem resztę i już później nie działała ;D Sory, ale jestem słaby jeżeli chodzi o sprawy związane ściśle z elektroniką Jak mam sprawdzić prąd zwarciowy ? jakby co to miernik mam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darmach Napisano 20 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 po prostu zmierz natężenie prądu zwierając miernikiem oba bieguny akumulatora ewentualnie zrob układ ACCU- >> miernik >> LED >> ACCU+ - bedziesz mial pomiar dokladnego natezenia pradu plynacego przez układ - czyli LEDa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzik86 Napisano 20 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 no tak proste ;p , w sumie juz tak mierzylem , sam aku. to mi wychodzilo chyba z 3.8v i z tego co pamietam 2A , ale to troche za duzo jak na te diode ;p wiec musze jeszcze raz to zrobic bo nie pamietam dokladnie jakie to byly wartosci, zmierze tez razem z dioda. dzieki za podpowiedz czyli maxymalne napiecie wyjsciowe na diode musi wynosic 3.7v przy 1A ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 24 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 przyszła dwu-ledówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 28 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 pierwszy z artykułów: http://www.e-cycle.info/news/53 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzik86 Napisano 29 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 pierwszy z artykułów:http://www.e-cycle.info/news/53 to twój artykuł? edit: juz wiem ze twoj / tez planuje lampki na 1 przycisku kilku trybowe tylko robota stanęła, bo brat mi nie chce zrobić sterownika skad wziąć mocowanie za 3zł jak to wcześniej ktoś podawał ? najlepiej jeszcze jakby było na jakiejś szybko złączce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 29 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 3,5zł http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=0&am...p=%&id=1088 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.