Skocz do zawartości

[osłona na korbę ] jaką kupić?

kiwaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na co zwrócic uwagę podczas kupna, żeby osłona pasowała do korby?

Znacie jakiś sklep internetowy gdzie można znaleźć porządną, aluminiową osłonę?

pozdr.

Napisano

i ile śrub w korbie. są też takie uniwersalne osłonki mam taką na nabyciu żę odczepia się tą zasłonke w korbie ( na samym środku korby przy ramieniu) i się wkręca w nią tą osłonkę jutro jak chcesz mogę ci wrzucić na meila tylko go podaj

Napisano

O alivio na 42T. Blat bez otworów montażowych do osłonki.

Ale spoko da radę z tym że ta osłonka to rewelacyjna nie jest :)

Jedynie możesz sobie zapodać takie coś cena 25-30 zł

Oslona.jpg

dostępne prawie w każdym sklepie rowerowym

Napisano

Dzieki Amoniak.

Trzymałem tą osłonę w rękach, jest koszmarna :/

Sam sprzedawca w sklepie odradzał mi zakup tego. Nie ma innej, cos bardziej solidnego... ?

Musze cholera cos założyć :/ A może cos przerobić, wymienić pod kątem takiej osłony?

Napisano

hehe amoniak 30 zł ? ja taką kupowałem za 15 zł co ty ludzi kitujesz :P jak chcesz mogę ci ją odsprzedać za 12 zł

w Niemczech w markecie z działem rowerowym, były takie to wyboru do koloru aż sam się zdziwiłem W markecie ? ale przypomniałem sobie że to Niemcy B)

Napisano

JA mam osłonę od Alivio zbędną, leży w szufladzie i sie kurzy. Jak chcesz sie dogadać to PW

Edit: zauważyłem ze nie masz otworów to lipnie...

A co do przeróbki to jakby przewiercić w tych kółkach na blacie? Tam w korbie w mojej zimówce są otwory na osłone, a gwintów tam nie ma

Napisano

Dobra, dzięki, już wiem o co chodzi. Jak ponawiercam otwory w blacie, to jaka osłona będzie pasować? Można prosić jakis link lub foto.?

Gerus, z czego jest wykonana twoja osłona i czy masz śruby w komplecie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...