Mod Team bogus Napisano 15 Października 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam, jadę sobie dzisiaj po drodze i trochę mocniej nacisnąłem na pedał i nagle coś strzeliło. Staram się jechać dalej ale nie mogę, zatrzymuję się, patrzę a tu nie mam koronki 16t na kasecie. Potem kumpel znalazł mi koronkę i...... okazało się, że pękła. Czy kiedyś coś takiego komuś się przydarzyło i czy takie coś w ogółe się zdarza (czy to tylko u mnie)? Nie wiem jak bębenek bo nie mam klucza do kasety ale w środę się dowiem. Załączam link do zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKowalczyk Napisano 15 Października 2007 Udostępnij Napisano 15 Października 2007 1. Zdarza się 2. Teraz nie wsiadaj na rower, bo kaseta luźna i sobie możesz piastę zniszczyć. 3. To da się dokupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 15 Października 2007 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Na rower nie wsiadam, tak czy inaczej miałem zakupić nową kasete na 9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 15 Października 2007 Udostępnij Napisano 15 Października 2007 czy sadzicie, ze super glue dalby temu rade? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKowalczyk Napisano 15 Października 2007 Udostępnij Napisano 15 Października 2007 To metal jest...IMO nie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucek Napisano 15 Października 2007 Udostępnij Napisano 15 Października 2007 super glue klei metal. mimo wszystko kupiłbym nową koronke/ kasete, bo na kasete działają dość duże siły. poza tym za mała powierzchnia styku ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Października 2007 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Nowa kaseta już zamówiona razem z łańcuchem i środkowym blatem korby. Jutro odbieram rower z serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Mam nadzieję, że pytanie o super glue to tylko taki żart. Chyba nikt się nie spodziewa, że wytrzyma dłużej niż 0,1s nieagresywnego nacisku na korbę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 jak ci podpowiadaja twoje zmysly, proxx... to zart czy nie zart? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 shimanowska koronka 16 t na 9 od kasety HG 50 kosztuje 18 zł pomysł z superglue - hardcore to tak jakby do wspinaczki używać nici dentystycznej zamiast liny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Października 2007 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Kasetkę już mam (Alivio), do tego łańcuch Sram PC-48 i nowy środkowy blat korby. Kaseta jednak na 8 przełożeń, bo zdecydowałem, że nie będę zmieniał manetek na 9 (za duży koszt). Teraz mam chętkę na nowe XT Shadow, miałem w rękach, naprawdę cud techniki i wyrafinowania inżynierów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabanosdg Napisano 18 Października 2007 Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Panowie. Koronek nie klei się super glue ! Do tego służy klej do papieru A co do tematu to złamać całej koronki nie złamałem, ale zdarzyło się że ułamałem ząbki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucek Napisano 18 Października 2007 Udostępnij Napisano 18 Października 2007 nie nie nie. koronki klei sie na ślinie. a PC 48 jest całkiem spoko- mój ma ponad 2kkm i jeszcze troche pociągnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 18 Października 2007 Udostępnij Napisano 18 Października 2007 jak ci podpowiadaja twoje zmysly, proxx... to zart czy nie zart? podpowiadają, że raczej tak. ale wiesz.. czytałem (chyba nawet na tym forum) wypowiedź gościa, który bodaj oklejał rurę 1" taśmą izolacyjną, żeby pasowała do 1,125".. czy jakoś tak, w każdym razie jakiś taki myk.. jak widzisz, ludzie mają różne pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 18 Października 2007 Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Ceny pojedyńczych koronek są tak wysokie (w porównaniu do ceny całej kasety), że jedną to nawet opłacałoby się wymieniać, ale nie więcej Mógłby powstać problem z powodu nierównomiernie zużytych koronek i niedopasowania łańcucha do niektórych z nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
susi33 Napisano 21 Października 2007 Udostępnij Napisano 21 Października 2007 W mojej kasecie pękła 5 koronka. Połowa sie trzyma w kasecie a połowa leży na biurku. Czym dokladnie grozi jazda z taką kaseta? Jezeli chcialbym wymienic kasete to łanuch też musze ale czy cos jeszcze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucek Napisano 21 Października 2007 Udostępnij Napisano 21 Października 2007 może zacznij od patrzenia na klawiature podczas pisania. to, czy masz kupować łańcuch, zależy od przebiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.