Skocz do zawartości

[kaseta] koronka pękła

bogus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Witam, jadę sobie dzisiaj po drodze i trochę mocniej nacisnąłem na pedał i nagle coś strzeliło. Staram się jechać dalej ale nie mogę, zatrzymuję się, patrzę a tu nie mam koronki 16t na kasecie. Potem kumpel znalazł mi koronkę i...... okazało się, że pękła.

Czy kiedyś coś takiego komuś się przydarzyło i czy takie coś w ogółe się zdarza (czy to tylko u mnie)? Nie wiem jak bębenek bo nie mam klucza do kasety ale w środę się dowiem.

Załączam link do zdjęcia.

2e72e397d72a5eaem.jpg

Napisano

super glue klei metal. mimo wszystko kupiłbym nową koronke/ kasete, bo na kasete działają dość duże siły. poza tym za mała powierzchnia styku ;]

Napisano

Mam nadzieję, że pytanie o super glue to tylko taki żart. Chyba nikt się nie spodziewa, że wytrzyma dłużej niż 0,1s nieagresywnego nacisku na korbę.

• Mod Team
Napisano

Kasetkę już mam (Alivio), do tego łańcuch Sram PC-48 i nowy środkowy blat korby. Kaseta jednak na 8 przełożeń, bo zdecydowałem, że nie będę zmieniał manetek na 9 (za duży koszt). :P

Teraz mam chętkę na nowe XT Shadow, miałem w rękach, naprawdę cud techniki i wyrafinowania inżynierów. :D

Napisano

Panowie. Koronek nie klei się super glue !

Do tego służy klej do papieru :)

A co do tematu to złamać całej koronki nie złamałem, ale zdarzyło się że ułamałem ząbki :P

Napisano
jak ci podpowiadaja twoje zmysly, proxx... to zart czy nie zart?

podpowiadają, że raczej tak. ale wiesz.. czytałem (chyba nawet na tym forum) wypowiedź gościa, który bodaj oklejał rurę 1" taśmą izolacyjną, żeby pasowała do 1,125".. czy jakoś tak, w każdym razie jakiś taki myk.. jak widzisz, ludzie mają różne pomysły.

Napisano

Ceny pojedyńczych koronek są tak wysokie (w porównaniu do ceny całej kasety), że jedną to nawet opłacałoby się wymieniać, ale nie więcej B)

Mógłby powstać problem z powodu nierównomiernie zużytych koronek i niedopasowania łańcucha do niektórych z nich.

Napisano

W mojej kasecie pękła 5 koronka. Połowa sie trzyma w kasecie a połowa leży na biurku. Czym dokladnie grozi jazda z taką kaseta? Jezeli chcialbym wymienic kasete to łanuch też musze ale czy cos jeszcze ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...