Skocz do zawartości

[buty] SPD ze stajni SHIMANO

Arek74

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chciałbym się Was zapytać o taką sprawę, kupiłem okazyjnie buty SH-M120 i jestem trochę zawiedziony ich wykonaniem. Moje poprzednie SPD też Shimano, po wyjęciu czarnej wewnętrznej wkładki miały jeszcze jedną filcową wkładkę przyklejoną na stałe do podeszwy. W tych nowych po wyjęciu wkładki oczom okazuję się od razu plastykowa podeszwa i metalowa podkładka do montażu bloków. Takie wykonanie nie jest zbyt wygodne bo podczas jazdy czuć wszystkie wgłębienia w podeszwie i tę metalową podkładkę.

Ciekaw jestem czy te nowsze modele SH-M121 i wyższe też tak mają ?

Arek

• Mod Team
Napisano

Po włożeniu wkładki na pewno nie będziesz czuł pod stopą żadnych nierówności czy tej blachy. Na przykładzie modelu 072 uważam, że buty Shimano są wykonane bardzo dobrze, choć mnie wkurza to, że są strasznie wąskie w palcach.

Napisano

miałem sh 121 całkiem całkiem buty rekreacyjno trekingowe

Jak Ci wejdzie wkładka termo lub filcowa to wkładaj. ta shimanowska jest termo-przewodząca i straszliwie ciągnęło od tej blachy.

ja bym jeszcze pobawił się z uszczelnieniem dołu buta bo dosłownie wodę z kałuży zasysa ;)

I to są jedyne minusy tych butów

W prawdzie protektor delikatny ale w terenie całkiem nieźle sobie radzi, łatwo utrzymać w czystości latem wystarczająco przewiewne zimą wcale nie za zimne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...