Arek74 Napisano 15 Października 2007 Napisano 15 Października 2007 Witam, Chciałbym się Was zapytać o taką sprawę, kupiłem okazyjnie buty SH-M120 i jestem trochę zawiedziony ich wykonaniem. Moje poprzednie SPD też Shimano, po wyjęciu czarnej wewnętrznej wkładki miały jeszcze jedną filcową wkładkę przyklejoną na stałe do podeszwy. W tych nowych po wyjęciu wkładki oczom okazuję się od razu plastykowa podeszwa i metalowa podkładka do montażu bloków. Takie wykonanie nie jest zbyt wygodne bo podczas jazdy czuć wszystkie wgłębienia w podeszwie i tę metalową podkładkę. Ciekaw jestem czy te nowsze modele SH-M121 i wyższe też tak mają ? Arek
Mod Team Odi Napisano 15 Października 2007 Mod Team Napisano 15 Października 2007 Po włożeniu wkładki na pewno nie będziesz czuł pod stopą żadnych nierówności czy tej blachy. Na przykładzie modelu 072 uważam, że buty Shimano są wykonane bardzo dobrze, choć mnie wkurza to, że są strasznie wąskie w palcach.
omen Napisano 20 Października 2007 Napisano 20 Października 2007 posiadam w/w buty czyli 120 i nie odczuwam na stopie tego. czujesz ten plastik jak chodzisz czy jak jezdzisz ? :>
amoniak Napisano 22 Października 2007 Napisano 22 Października 2007 miałem sh 121 całkiem całkiem buty rekreacyjno trekingowe Jak Ci wejdzie wkładka termo lub filcowa to wkładaj. ta shimanowska jest termo-przewodząca i straszliwie ciągnęło od tej blachy. ja bym jeszcze pobawił się z uszczelnieniem dołu buta bo dosłownie wodę z kałuży zasysa I to są jedyne minusy tych butów W prawdzie protektor delikatny ale w terenie całkiem nieźle sobie radzi, łatwo utrzymać w czystości latem wystarczająco przewiewne zimą wcale nie za zimne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.