Skocz do zawartości

[kiera prosta] do 60 zł doradźcie

Mathieo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Podepnę się do tematu. Tak oglądam te wasze linki i mnie jedno dziwi... Nie ma prostych kierownic szerszych niż 600mm? Bo ja w tej chwili mam giętą 620 i chciałem coś szerszego, żeby rogi założyć :|

Mathieo nie bierz aby najlżejszych komponentów... Albo droga, albo zawaliście lekka. Ja już się nasłuchałem co się potrafi z nimi dziać i te kilka gram nic ci nie zrobi. :D

Napisano

Jesli nic nie zrobi to bierz DM z tego roku. 151g. A ile wazysz jesli mozna wiedziec? Nasluchac to sie mozesz bardzo duzo,ale sprawdziles osobiscie? Jesli nie, to nie gadaj glupot, bo wiem ile potrafi zniesc moja DM (128g)

Napisano

Ja osobiście mam Fsa xc180 - 600mm 25.4 ok. 182g i Zooma 580mm 25.4 i 160gr {35zł} Obie kiery są fajne z tym ze mając rogi fajniejsza wydaje się FSA. Zoom jest bardzo lekki i tani, ale już ją pogiąłem w miejscu mocowania rogów B) {podczas wypadku przy 40km/h} Jednak aluminiowa kiera Zooma da się podprostować i nadal jej używam.

Kto co lubi, dla mnie Fsa jest godna zaufania a taka kiera Zooma za 35zł jest najlepszym wyborem jakośc/cena/waga.

Napisano

Pewnie przytyjesz,ale na razie chyba nie bedzie tak drastycznych zmian :D Smialo moge Ci ja polecic, tylko znajdz sobie model zeszloroczny,a nie ten ktory podales na allegro. Zeszloroczny 30g lzejszy :P

Napisano

Pomysl, co jest Ci najbardziej potrzebne,a jak sie zastanowisz, to zaloz temat, bo to bez sensu troche. Poza tym o kierownicach mozesz sobie poczytac duzo na tym forum.

Napisano
jeszcze trza się zastanowić czy potrzebuje akurat kiery , te 60 zł mógłbym na coś innego wrzucić do roweru

Myśle ze sam zobaczył byś róznice miedzy prostą a gietą kierą i tak jak kolega wyżej napisał....

Napisano

odpowiedźcie szybko mogę kupić kierę kbix'a za 75 zł która waży 145 g katalogowo szybko doradzcie bo jutro już muszę kupić bo w sobotę rajd mam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...