Skocz do zawartości

[kaseta] opór przy kręceniu

rObO87

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się podpinam pod temat. Chodzi o to samo - opór przy kręceniu do tyłu ale tu chodzi o wolnobieg. To znaczy ze trzeba odjąć jedną z podkładek? I ważne pytanie czy ten opór jest tylko do tyłu i czy to musi być usunięte i czy ciężej się z tym jeździ pedałując albo szybciej zwalnia nie pedałując? Jeżeli ktoś mnie zrozumiał proszę o odpowiedź ;)

• 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Witam, tez podlacze sie pod temat. Mianowicie sprawa jest tego typu: po paru jezdzeniach i sprawdzeniu kasety zauwazylem ze ma ona lekkie luzy tzn. jesli ja zlape i probuje poroszac to czuje sie luzy. Wiec aby temu zaradzic dokrecilem ja mocniej bo myslalem ze to od tego efekt jest taki, ze kaseta ma wieksze opory przy kreceniu nia do tylu, a luzy wcale nie ustaly. Jak mozna temu zaradzic??

Osprzet to:

piasta:shimano m 475

kaseta:shimano deore

Wielkie dzieki za odpowiedzi.

Wydaje mi sie, ze to luz kasety a nie bebenka. Konkretnie to kasety wzgledem bebenka.

Uchmanek - bardzo uspokoiła mnie twoja wiadomość, takie mniej wiecej luzy bym mial, zalezy od polozenia kasety wzgledem bebenka od ok 1,5 do prawie 0 sie waha. Czemu tak sie dzieje, czy nie powinny te czesci ze soba wspolgrac i pasowac jak nalezy i czy nie wplywa to ujemnie na naped??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...