rObO87 Napisano 13 Października 2007 Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Mam problem z przednimi hamulcami. Gdy próbuje hamowć, to czuje szarpanie. Wykluczam krzywa i brudną obręcz. zauwayłem, ze ramiona hamulców mają luzy: Mogą się poruszać w tył i przód osi głównej roweru. Mozliwe, ze to jest przyczyną szarpania. Co mam zrobić z tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout Napisano 13 Października 2007 Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Sprawdź jak tam luzy na amorze i na sterach. One też mogą potęgować to "szarpanie". Jeśli hamulce mają luzy no to cóż, do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 13 Października 2007 Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Wlasnie ja mam podobny problem ale wiem ze to luzy w amorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 13 Października 2007 Udostępnij Napisano 13 Października 2007 a może wina obręczy, która jest nierówno połączona? sprawdźcie miejsce łączenia:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Października 2007 Udostępnij Napisano 13 Października 2007 To, że są luzy na piwotach nie ma większego znaczenia bo hamując i tak są ciągnięte do przodu lub tyłu, a więc maksymalnego wychylenia. Ja tu stawiam bardziej na klocki niż obręcz. Warto by je przetrzeć papierem ściernym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 13 Października 2007 Udostępnij Napisano 13 Października 2007 wyreguluj prawidlowo klocki hamulcowe, zostawiajac okolo 1mm odstepu miedzy klockiem w tylnej jego czesci, a obrecza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 13 Października 2007 Udostępnij Napisano 13 Października 2007 było tak od początku, czy było git i sie zrobiły??<te luzy> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 13 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Od kiedy są luzy na ramionach to nie wiem, ale szarpanie pojawiło się chyba po zmianie klocków na bardziej gumiaste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 15 Października 2007 Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Niezapominajmy, że opona też może być w pewnych miejscach "wyoblona". Dlatego zapewne najlepiej jest po prostu wyregulować klocki. Sądze, że materiał nie ma nic do rzeczy, bo przecież klocki nie są zrobione dosłownie z gumy do żucia Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.