Skocz do zawartości

[amortyzator przód] zmiana skoku w marzocchi

Jaca_Sopot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

mam pytanie odnośnie marzocchi all mountain sl 2006. na stronie gregorio mozna kupic taki amorek i pisze, że skok jest 130-150mm ja być może rower z taki amokiem ze 130mm i zastanawiam, się, czy w każdym am sl można zmienić skok. te 2cm skoku więcej zawsze się przyda :) jeśłi ktoś mógł by wytłumaczyć ocb było by fajno

pozdrawiam

Napisano

czyli on normalnie ma 150mm i jest zredukowany do 130? wystarczy spuścić powietrze i bedzie 150? dobrze rozumuje? myślisz, że w każdym tak jest? czy może wersje OEMowe do np specializeda enduro nie mają takiej opcji?

Napisano

tak spuszczajac powietrze przywracasz skok wyjsciowy. nie sądze by sl w wersji oem nie mial tego choc pewnosci nie mam.

ogolnie sl'ki to nie sa specjalnie dobre widelce. wyposazone w komore pozytywna i negatywna nie naleza do mistorzow czulosci. szukalem troche informacji na temat sl bo chcialem taki kupic - problemy z ustawieniem, przebicia powietza miedzy komorami, do tego system tst ktory bywa zawodny. lepiej am1 marzocchi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...