Jaca_Sopot Napisano 11 Października 2007 Napisano 11 Października 2007 witam mam pytanie odnośnie marzocchi all mountain sl 2006. na stronie gregorio mozna kupic taki amorek i pisze, że skok jest 130-150mm ja być może rower z taki amokiem ze 130mm i zastanawiam, się, czy w każdym am sl można zmienić skok. te 2cm skoku więcej zawsze się przyda jeśłi ktoś mógł by wytłumaczyć ocb było by fajno pozdrawiam
tobo Napisano 11 Października 2007 Napisano 11 Października 2007 to nie jest zwiekszanie tylko redukcja skoku. w jednej goleni jest system par ktory przez napompowanie komory redukuje skok widelca.
Jaca_Sopot Napisano 11 Października 2007 Autor Napisano 11 Października 2007 czyli on normalnie ma 150mm i jest zredukowany do 130? wystarczy spuścić powietrze i bedzie 150? dobrze rozumuje? myślisz, że w każdym tak jest? czy może wersje OEMowe do np specializeda enduro nie mają takiej opcji?
tobo Napisano 11 Października 2007 Napisano 11 Października 2007 tak spuszczajac powietrze przywracasz skok wyjsciowy. nie sądze by sl w wersji oem nie mial tego choc pewnosci nie mam. ogolnie sl'ki to nie sa specjalnie dobre widelce. wyposazone w komore pozytywna i negatywna nie naleza do mistorzow czulosci. szukalem troche informacji na temat sl bo chcialem taki kupic - problemy z ustawieniem, przebicia powietza miedzy komorami, do tego system tst ktory bywa zawodny. lepiej am1 marzocchi.
Jaca_Sopot Napisano 11 Października 2007 Autor Napisano 11 Października 2007 czyli spec enduro 2006 odpada. w takim razie czekam na szczęście i celuje w enduro expert, albo elite z 2005 nixon rtwd, albo 36 talas
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.