Skocz do zawartości

[Amortyzator Przód] Manitou Black/Splace HYBRYDA!?

OPRYCH999

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie !! mam dość zakręcony pomysł, lecz nie wiem czy istnieje możliwość iż zakończy się sukcesem. Jak w temacie chce stworzyć hybrydę (nie będę opisywać powodów, jest ich trochę, a nie chce was zanudzać). Przejdę do rzeczy, mianowicie mam zamiar wsadzić golenie górne ze Splace do dolnych goleni Blecka (120mm), Splace jak i Black mają 30mm, ale czy będzie pasować ? Splace ma regulację od 100 130mm – na czym by mi zależało…wiem że pomysł co niektórym może wydawać się strasznie śmieszny, bezsensowny, może i głupi. Proszę pomóżcie napiszcie, czy jest możliwość że skrętce Hybrydę bez większych problemów. Pozdrawiam !!!

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam, niestety nie miałem takiej możliwości. Plus jest taki, że mam teraz regulacje od 100 do 130mm oraz regulacje odbicia czego nie było w Manitou Black Comp 2004, jeżeli będę miał okazję przełożę wszystkie tłumiki do oryginalnych goleni Blacka, póki co nie mam czasu (Wojsko). Pozdrawiam

Napisano

Ale bardziej miałem na myśli jaka jest korzyść z posiadania dolnych goleni z blacka - w sensie czy nie prościej zamontować poprostu całego splice zamiast blacka ) :P. Bo rozumiem, że w tej chwili masz z blacka tylko dolne golenie... ?

• 2 miesiące temu...
Napisano

Witam, Tak zgadza się mam tylko dolne golenie z Blacka, a dlaczego ?? odpowiedź prosta, ponieważ ze Splace dolne golenie miały pęknięty Booster, kupiłem go na części do Blacka. I się opłaciło za 150 złotych mój Black jest jak nowy :( nowy układ olejowy który nie cieknie, posiada regulację :) i na sprężynie możliwość od 100 -130 mm, ale najbardziej zależało mi na układzie olejowym :) ale przy odrobinie wyobraźni i sprytu udało mi się wymienić tuleje ślizgowe, pięknie spasowały B) i mam nowego Blacka :D ogólnie splace nie był używany booster pęknął przy transporcie :D o i to chyba tyle o mojej hybrydzie :P Pozdrawiam.

Napisano

Przyznaje pomysł dość dziwny ale z tego co piszesz to operacja zakonczyła sie pełnym sukcesem, a jesli Cie kapral czy kto tam zbytnio nie gania po tym wojsku to podziel się z nami jakąś fotką tego frankensztajna który ci wyszedł oczywiście w całej jego pozytywnej naturze :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...