Mod Team IvanMTB Napisano 10 Października 2007 Mod Team Napisano 10 Października 2007 Klaniam, Po kraju krazy opinia ze owszem Foxy sa bardzo SI ale dostepnosc oraz ceny serwisu sa zabojcze. Tymczasem ze strony Cult Bikes wyczytalem ze serwisy sa: Bydgoszcz, Gdansk, Katowice, Kielce, Krakowx2, Lublin, Poznanx2, Przemysl, Tychy, Warszafkax3, Wrocek... Moze to nie dostepnosc serwisow RS-a ale jakby cos drgnelo w kalesonach. Teraz ceny. Zassalem sobie cennik czynnosci serwisowych ze strony Drop (gdanski serwis autoryzowany Foxa) i ku memu zdumieniu wyczytalem tam sobie ze serwis amora kosztuje 60-200PLN plus koszt oleju, uszczelek... Za swojego Revelation'a w Buga Sport zaplacilem 120PLN a w MK Bike chcieli mnie zedrzec za jego serwis 290PLN Czyzby jednak Polska nieco sie cywilizowala? OSTRO! I.
Pulse Napisano 10 Października 2007 Napisano 10 Października 2007 w Centrum Rowerowym (autoryzowany punkt serwisu Fox'a) za serwis reby chca 80zl ile za foxa biora nie wiem, ale pewnie tez cos kolo tego.
siwyex Napisano 10 Października 2007 Napisano 10 Października 2007 A ja tylko słyszałem (może plota) że właśnie serwis FOX'a się sporo poprawił i jest taniej i w większości serwisach już robią...
ragnarson Napisano 10 Października 2007 Napisano 10 Października 2007 A ja tylko słyszałem (może plota) że właśnie serwis FOX'a się sporo poprawił i jest taniej i w większości serwisach już robią... Po części Siwyex masz rację ale......no właśnie zawsze jest to"ale", a więc serwis fox'a to 150zł (stan na wisonę 2007), oczywiście serwis fox'a się poprawił ale dlatego, że cult-bike przeprowadza szkolenia dla pracownikow serwisów rowreowych w zakresie serwisowania fox'ów, ale jest wielu, którzy "spali" na tych szkoleniach, ja swój serwis fox'a (jak jeeszcze miałem) przprowadziółem w biker-shopie w Katowicach, nie nazekałem, profesjonalnie i rzeczowo.
bardakon Napisano 24 Października 2007 Napisano 24 Października 2007 A wiecie coś może jak jest z uznawaniem gwarancji amorów zakupionych w USA? Na e-bayu ceny foxów są o połowę niższe niż na allegro i 3x niższe niż katalogowe, obawy mam tylko o uznanie gwarancji.
adamus Napisano 24 Października 2007 Napisano 24 Października 2007 Juz ci odpowiadam: - jak kupisz ten amor w USA lub gdzie kolwiek indziej to musisz mieć paipery na niego to raz(najlepiej z wpisanym numerem seryjnym tego amora), a dwa Polski dystrybutor jesli to był np. ebay poprosi cię o dowód zakupu i okazanie zapłacenia cła i vatu wtedy uznają ci gwarancję. Bez opłaconego cła możesz zapomnieć!
Jaca_Sopot Napisano 24 Października 2007 Napisano 24 Października 2007 adamus, a takie pytanko, co jeśli celnicy nie naliczą cła o.0? i jeszcze do serwisu foxa. jest taka ciekawa sprawa, że cult-bikes zastrzegł sobie wyłączność do serwisowania DHXa 5.0 i 36 talasa. być może innych talasów również. tak więc te najlepsze amorki i tak trzeba do culta odsyłać
bardakon Napisano 24 Października 2007 Napisano 24 Października 2007 Ma ktoś kartę gwarancyjną po angielsku? Jeżeli w gwarancji nie ma zastrzeżone że cło musi być opłacone to oni muszą ją uznać...
sabotagedsc Napisano 29 Października 2007 Napisano 29 Października 2007 do cult-bikes leca wszystkie talasy, ja juz swojego wysłałem 2 razy.za drugim razem zapąłciłem za koszt przesyłki 15zł poniewaz wymienili mi olej i uszczelke dokrecili bo zrobili mi bułe na ostatnim serwisie i po 5miesiacach im go odesłąłem i wszystko za darmoche zrobili i jeszcze system talas wyregolowali. koszt wymiany uszczelek i oleju to 189zł, wymiana tulei ślizgowych 200zł,przeglad systemu talas 200zł i tłumika tez ok200zł.wiec tak duzo to to nie jest,ale juz kumplowi misieli sprowadzac jakas czesc i zapłacił 700zł za nia;/ ale on jest psuja i wszystko popsuje:P
Xanagaz Napisano 29 Października 2007 Napisano 29 Października 2007 Czyli za serwis można zapłacić 800zł,- razem z kosztami przesyłki ? Przegięcie...
tobo Napisano 29 Października 2007 Napisano 29 Października 2007 do cult-bikes leca wszystkie talasy, ja juz swojego wysłałem 2 razy.za drugim razem zapąłciłem za koszt przesyłki 15zł poniewaz wymienili mi olej i uszczelke dokrecili bo zrobili mi bułe na ostatnim serwisie i po 5miesiacach im go odesłąłem i wszystko za darmoche zrobili i jeszcze system talas wyregolowali. koszt wymiany uszczelek i oleju to 189zł, wymiana tulei ślizgowych 200zł,przeglad systemu talas 200zł i tłumika tez ok200zł.wiec tak duzo to to nie jest,ale juz kumplowi misieli sprowadzac jakas czesc i zapłacił 700zł za nia;/ ale on jest psuja i wszystko popsuje:P to nie jest duzo? koszt oleju to 10 zl. roboty na 30 minut. calosc banalnie prosta. to zlodziejstwo.
sabotagedsc Napisano 1 Listopada 2007 Napisano 1 Listopada 2007 Ja tam zbytnio nie narzekam, poza tym ciężko jest przeprowadzić serwis samemu, bo nie mam pompki na azot;/
tobo Napisano 1 Listopada 2007 Napisano 1 Listopada 2007 a do czego ci do przedniego amora azot? tlumik rc chodzi na oleju. tylne foxy maja system mieszany olejowo gazowy(azot) i rzeczywiscie potrzeba tego azotu inaczej tlumik traci swoje parametry pracy.
sabotagedsc Napisano 3 Listopada 2007 Napisano 3 Listopada 2007 hmmm na filmiku instruktażowym jest pokazane, że sie pompuje azotem i w serwisie pytałem i po znajomych. Azot jest odpowiedzialny za poprawne działanie amorka. W lewej goleni są dwa zbiorniczki jeden pompowany powietrzem a drugi właśnie azotem, dlatego nie zabieram się za serwis. Zresztą przy mojej jeździe nie jest to konieczne tj częste serwisowanie, ot na razie dwa razy był w serwisie. Pierwszy raz w celu wyeliminowania usterek po poprzednim nabywcy a drugi raz bo mi źle założyli uszczelke.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.