Skocz do zawartości

[komunikator internetowy] który najlepszy ?

Gość BarteX88

:)  

85 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komunikator który najlepszy ?

• Gadu gadu
      35
    • Tlen
      14
    • AQQ
      7
    • Gizmo
      0
    • Karaluch
      0
    • Miranda
      5
    • mIRC
      0
    • WP kontakt
      0
    • Spik
      3
    • Stefan
      1
    • Konnekt
      9
    • inne, jakie ?
      11

Rekomendowane odpowiedzi

wypróbowałem:

gg lite - tfu...

ICQ - zdecydowanie za dużo bajerów, jak dla mnie niepotrzebnych rzeczy

tlen - prosty, normalny, choć ta podwójna zmiana statusów dziwna, no i buźki o wiele gorsze od tych z gg, podoba mi się opcja powiadamiania jak przyjdzie jakiś email

i wybrałem tlena ofc :D

miałem praktycznie od zawsze gg...

potem nieudolne próby przerzucenia się na mirandę... zawsze odrzucała mnie konfiguracja ;D

potem jakiś epizod w postaci hapi`ego :)

od jakiegoś tygodnia czy dwóch aqq.... i nic innego! ;D jest świetny :) bardzo mi się podoba i na pewno już nie wrócę do gg :)

jedyny minus to brak możliwości importu archiwum, ale da się przeżyć ;D

Już ok od 3 lat używam AQQ i jest mi z tym bardzo dobrze i wiem że go nie zmienię B) Przerzuciłem się na AQQ po tym jak swego czasu w GG byly jakieś ciągłe błędy albo to sieć padała wiec poszukałem czegoś innego no i poza tym wkurzało mnie te kilka reklam przy logowaniu i sam dźwięk GG :D

Moim zdaniem (podkreslam moim zdaniem :D ) ankieta jest blednie skonstruowana. Protokol komunikacji to jedno a program/platforma go obslugujaca do drugie. Miranda, ktorej uzywam nie jest komunikatorem, nie ma swojego natywnego protokolu. Jest uniwersalna platforma, ktora dziala w oparciu o wtyczki. Zgodnie z prawda powinienem zaznaczyc i gg, i Mirande, a nie da sie :)

Nie znam wszystkich tych programow na komunikacji, wiec nie wypowiem sie o wszystkich. Od okolo 3 lat uzywam Mirandy IM i wykorzystuje do komunikacji protokol GG. Uzywam GG od samego poczatku jak powstał (najpierw jako sms express do wysyłania sms-ow), wczesniej uzywalem ICQ bo bylo pierwsze i jedyne :). Pozniej pojawily sie problemy z serwerami "icka". Oryginalny program gg zaczal byc coraz bardziej udziwniany i coraz mniej stabilny, dlatego sprobowalem Mirki (nawet w sumie bylem zmuszony, bo gadulec kompletnie mi sie wysypal). Troche trwalo zanim ja sobie skonfigurowalem, ale nie mam zbednego balastu reklam itp, za to wyglada tak jak chce, i oprocz gg mozna wrzucic wtyczki od np icq, tlena, jabbera, program tv, pogode itp itd i tez chodzi, jako jeden program. Mirke, jak juz tu ktos wspomnial latwo przeniesc, pakujesz na pendriva i uzywasz gdzie chcesz (niestety tylko pod "windom").

Coiler inne komunikatory też obsługują protokół GG (tylko GG zachowuję sie jak monopolista :) ) Ciekawe czy dojdzie kiedyś do tego że po GG zostaną tylko numery ? :D

hehe to jest bardzo prawdopodobne...

coiler, polecam np Tlena :P ściągniesz sobie do tego skórkę i ikonki z "GG"... mam taki secik i jestem zadowolony

polecam

Nawet nie wiedziałem że takie coś jest możliwe :D ale tak naprawdę nigdy się tym nie interesowałem.

Może niedługo potestuje jakieś inne komunikatory.

Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...