MarcinGoluch Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Witam! Z braku laku kupilem w sklepie jedyna dostepna spinke pod lancuch 9. Niestety ni cholery nie mam pojecia jak to dobrze zapiac. Generalnie w palskiej czesci spinki widac przy jednym koncu poszerzenie otworu, w ten nalezy wlozyc trzpien i plaska czesc przeciagnac tak zeby trzpien znalazl sie w drugim koncu. W tym momencie nalezy drugi trzpien wlozyc w ten otwor i zaciagnac. Tyle ze brakuje mi ulamek mm zeby trzpien wszedl w ten otwor i ni cholery nie moge go wlozyc. Czy ktos sie spotkal z tego typu spinka, jak to cholerstwo dziala? Pozdrawiam! Marcin http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8baac68510408990.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6e4980a6192747b7.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiślaq Napisano 10 Października 2007 Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Też kiedyś coś takiego kupiłem, ale nie mialem pojęcia jak to działa To jakiś mongolski wynalazek :E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 10 Października 2007 Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Mi się jakoś to udało zapiąć ale sworzeń musiałem trochę wygiąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 10 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2007 O wlasnie tez tak zrobilem jak pisze Sebek znaczy sie dogielem do srodka. Wymaga to "lamania" lancucha. A rysunkowo wyglada to mniej wiecej tak http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d61792cbca8d887b Sebek uzywasz tego czegos czy tylko dla hecy zalozyles? Pozdrawiam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 10 Października 2007 Udostępnij Napisano 10 Października 2007 To pierwszy sposób jaki przyszedł mi do głowy, w zasadzie jedyne co można z nią zrobić ;] Ale i tak wolę normalne SRAMowkie spinki dla prostych ludzi ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 10 Października 2007 Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Sebek uzywasz tego czegos czy tylko dla hecy zalozyles? Nie używam tego na razie, a zapinałem dla nauki bo nie dawała mi spokoju ta spinka. W sumie podobna spinka jest z łańcuchem Wipperman Connex 800 - tam jej używałem i podczas jazdy nie sprawiała kłopotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymek93 Napisano 13 Października 2007 Udostępnij Napisano 13 Października 2007 tez sie zastanawialem jak to zapiac az w koncu musialem kupic nowa spinke bo ta pogielem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brateczek Napisano 13 Października 2007 Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Ja wolę moje imadełko łańcuchowe. A z tym ustrojstwem to będzie tak: Ładujesz je w łańcuch, łączysz tą częścią ze sworzniami dwa końce łańcucha. Potem: Bierzesz to cuś tam pasujące do sworzni, czyli drugą część ogniwa. Potem: Masz w nim takie fajne rozszerzenie i w nie właśnie wkładasz sworzeń. Potem: Delikatnie i bez nerwów pchasz go w kierunku drugiego sworznia, żeby je połączyć. Spinka jest dziwnie przemyślana, ale kolejny krok powinien działać: Potem: Starasz się założyć to poszerzenie na drugą główkę sworznia. Ruszasz trochę, najlepiej tak, żeby docisnąć szerszą część do sworznia. Jak nie wyjdzie - skuwania spróbować należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 15 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2007 No mi sie udalo zapiac i nawet rozpiac spinke tyle ze druga operacja odbyla sie przy pomocy małżonki. Przy zalozeniu tej plaskiej czesci i przesunieciu pina w drugi koniec od tego poszerzenia trzeba lancuch nieco zgiac i wtedy wolny pin wskoczy w poszerzenie. Mimo montazu i demontazu spinka nie budzila mojego zaufania i zostala zwrocona do sklepu. Przyznam ze nie zkladalem lancucha ale mialem wrazenie ze na spince jest spory luz a do tego pin spinki nieco bardziej wystawal od pinow lanucha dlatego amm tez obawe czy to wogole byla spinka do 9rzędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.