Skocz do zawartości

[spinka]KMC pod 9rzędów - jak to zapiąć?

MarcinGoluch

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Z braku laku kupilem w sklepie jedyna dostepna spinke pod lancuch 9. Niestety ni cholery nie mam pojecia jak to dobrze zapiac.

Generalnie w palskiej czesci spinki widac przy jednym koncu poszerzenie otworu, w ten nalezy wlozyc trzpien i plaska czesc przeciagnac tak zeby trzpien znalazl sie w drugim koncu. W tym momencie nalezy drugi trzpien wlozyc w ten otwor i zaciagnac. Tyle ze brakuje mi ulamek mm zeby trzpien wszedl w ten otwor i ni cholery nie moge go wlozyc.

Czy ktos sie spotkal z tego typu spinka, jak to cholerstwo dziala?

Pozdrawiam!

Marcin

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8baac68510408990.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6e4980a6192747b7.html

Ja wolę moje imadełko łańcuchowe.

A z tym ustrojstwem to będzie tak:

Ładujesz je w łańcuch, łączysz tą częścią ze sworzniami dwa końce łańcucha.

Potem:

Bierzesz to cuś tam pasujące do sworzni, czyli drugą część ogniwa.

Potem:

Masz w nim takie fajne rozszerzenie i w nie właśnie wkładasz sworzeń.

Potem:

Delikatnie i bez nerwów pchasz go w kierunku drugiego sworznia, żeby je połączyć. Spinka jest dziwnie przemyślana, ale kolejny krok powinien działać:

Potem:

Starasz się założyć to poszerzenie na drugą główkę sworznia. Ruszasz trochę, najlepiej tak, żeby docisnąć szerszą część do sworznia.

Jak nie wyjdzie - skuwania spróbować należy.

No mi sie udalo zapiac i nawet rozpiac spinke tyle ze druga operacja odbyla sie przy pomocy małżonki. Przy zalozeniu tej plaskiej czesci i przesunieciu pina w drugi koniec od tego poszerzenia trzeba lancuch nieco zgiac i wtedy wolny pin wskoczy w poszerzenie.

Mimo montazu i demontazu spinka nie budzila mojego zaufania i zostala zwrocona do sklepu. Przyznam ze nie zkladalem lancucha ale mialem wrazenie ze na spince jest spory luz a do tego pin spinki nieco bardziej wystawal od pinow lanucha dlatego amm tez obawe czy to wogole byla spinka do 9rzędów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...