mloody Napisano 9 Października 2007 Napisano 9 Października 2007 Witam Od jakiegoś czasu próbuję się zaopatrzyć w amortyzator. Początkowo miałem pomysł kupna Krossa A6 i sklepania 2 rowerów. Ale bratu się odwidziało ( miał się ze mną zrzucić na ową A6 ) i pomysł padł. Prawdę mówiąc to sam nie wiem czego chcę, bo na żadnych prawdziwym amorku nie jeżdziłem. W przyszłym sezonie chciałbym zrobić kilka maratonów. Zastanawiałem się nad bomberami ( MX i XC ) - prosty serwis - który by mi bardzo odpowiadał, bo bym go zrobił sam a nie płacił za to, nie zawodność i wytrzymałość z której słyną ( amorek na lata, co również mi się bardzo uśmiecha ) i w przypadku XC ETA - która, podobno, jest super wynalazkiem na podjazdy, ale nie ma manetki a schylanie się co podjazd .... MX z kolei ma manetkę, ale nie ma ETA No i waga, wiadomo, że lekkie nie są, ale znowu Tora też "piórkiem" nie jest, a poza tym bidony z wodą i błoto, którym rower się oblepia ważą więcej. Na Rebę czy Recona raczej braknie podobnie jak na R7 - o której też troszkę czytałem i jakoś mi nie podchodzi, ale pewnie się mylę bo skąd mogę wiedzieć jeśli nie użytkowałem. Na amora mam ok. 800-900 zł i chciałbym je wydać naprawdę dobrze, rower do jakiego amorek wejdzie to Merida Kalahari 580 z 2004 roku ( teamowe malowanie - wymiana prawdopodobnie przyszły sezon, koła: Xt, revo, 717, Maxxis Ultralight i Larsen TT, Hample Avid SD7 i FR-5, manetki X-9, przerzutki przód Alivio, tył SRAM 7.0 - tymczasowo, kaseta i łańcuch PG-970 i PC-971, korba Alivio. Ważę 78-80 kg. Pozdr.
Qazimodo Napisano 9 Października 2007 Napisano 9 Października 2007 za 900zł nic z nich nie kupisz, chyba że używanego. Ja mam XC600 z ETA i mam manetkę blokady na kierownicy. To właśnie jest ten cały urok Też chciałem REBE ale za droga, no chyba że kupisz odemnie ten XC
MarcinGoluch Napisano 10 Października 2007 Napisano 10 Października 2007 Dzwon do ExtremeShopu i do CR powiedz ze chcesz za 900zl XC600 to pewnie go dostaniesz . Mieli w cenie 849zl, teraz nieco powyzej 1tys wiec za 900zl jest spora szansa ze pojdzie. Manetka ETA hmm tyle lat byla ETA a nie bylo manetki i ludzie zawsze ETA chwalili. Teraz pojawila sie manetka i eta stracila blasku. ETA nie jest blokada stopniowana wiec po jaki kij manetka? Pewnie gdyby kosztowala pare groszy bym ja kupil, ale wydawanie 300zl hmmm obejde sie bez manetki i nie narzekam. Czy manetka do blokady w MX Pro LO nie bedzie czasami taka sama jak do ETA? Tam tez jest calkowita blokada a nie stopniowa wiec powinno byc podobnie. Pozdrawiam! Marcin
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.