Skocz do zawartości

[Korby] Deore 2008 FC-M532

tacek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Właśnie zakupiłem korbę Deore FC-M532 dł. ram. 175.

Miałem RPM na kwadrat, na tej korbie przejechałem ok 700km,

trafiły się te deorki (koniec sezonu i ceny poleciały w dół) powiedzcie czego sie można po nich spodziewać.

Wizualnie mistrzostwo świata, ale co z funkcjonalnością.

(kaseta 9 deore, przerzutka tył deore, przód alivio, manetki deore)

Ważę 85 kg

Tacek

Skoro już kupiłeś tę korbę to pytanie o jej właściwości jest troche tu nie pasujące. A do tego ta korba jest od niedawna w sprzedaży i niewiele osób ją ma.

Więc się nie zastanawiaj jakie ma ona właściwości tylko montuj ją i wsiadaj na rower! :)

A jak już ją przetestujesz opisz wrażenia w dziale testów. :)

• 4 tygodnie później...

Dokładnej wagi blatów nie znam ale tak:

44t alu waży ok 80g

32t stal pewnie w okolicach 70g

22t stal w okolicach 40g

na alegro są koronki truvativa 32t ok 34g i 22t ok 16g W cenach 20zl za 22alu i do 50zl za 32 alu.

Sam bylem zainteresowany nimi ale sprzedawca ktory je mial na aukcjach wycofal 32alu z oferty i nie wzialem zadnej.

na light bike zobaczylem ze zebatka stalowa shimano wazy 168g, wiec jezeli wagi zebatek 22 i 32 sa takie jak podales mozemy zejsc 150g kupujac blaty truvativa, jak korba wazy 1020g to otrzymamy wage 870g. kupujemy blaty truvativa za okolo 110zl, sprzedajemy blaty z korby deore za jakies 60zl i za 270zl mamy lekka korbe. chyba tak zrobie i bede testerem:PP

Piszecie ze stalowa zębatka waży 1xx gram. O którą chodzi? Korba deore fc-540/530/510 ma największą zębatkę aluminiową, jedynie stalowa 42/44 do korb ALIVIO waży tą podaną wagę. Moja fc-m540 z suportem bb-es30 waży razem z 1kg a ma największą koronkę aluminiową.

Okazało by się ze model 2008 {fc-m532} jest 100g cięższy w tarczach i o 100g lżejszy w supporcie.

Tu jest info, że to stalowa zębatka 44 http://allegro.pl/item265712671_korby_deor..._gwarancja.html

http

://allegro.pl/item262624344_zebatka_sh...trabike_s.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...