Skocz do zawartości

[licznik]problem z zamontowaniem sigmy 1106

damiankk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dziś zakupiłem nowy licznik, a mianowicie igme 1106, wszystko ładnie pięknie lecz gdy wszystko założyłem to okazało się że odległość między magnesem na szrysze jest za daleko od czujnika na goleni, jak to rozwiązać , odległość według instrukcji powinna wynośić nie więcej niż 5 mm u mnie jest to gdzieś około 2,5 cm. Próbowalem cos podłozyć i udało mi sie wyciac kaałek detki i podlożylem ale ta gumka mocujaca jest bardzo napięta i wydaje mi się że może niewytrzymać dlugo. Co robić proszę o porady.

Nie chce mi się wierzyć w taką odległość. Zapewne umieściłeś magnes przy samej obręczy, będąc w przeświadczeniu, że tak należy. Opuść go niżej tak aby odległość pokrywała się z tą podaną w instrukcji. Wszelkie dane są mierzone na podstawie rozmiaru koła wprowadzonego do licznika, nie ma znaczenia na jakiej wysokości umieścisz czujnik.

Wlasnie niewiem czemu taka luka mam paiste pod tarcze, amor rst jakis salabiutki. Kurcze z czego to wynikac moze, moze to wina kola.

Ja też mam RST i jest wszystko ok a wina koła być nie może. Po prostu musisz opuścić wszystko niżej. I żadne zmiany nie są potrzebne (matematyka :P ) A jeśli ci nadal nie pędzie pasować to zrób fotkę - skonsultujemy :)

A z której strony montowałeś? Od strony tarczy? Bo jeśli tak, to faktycznie może byc daleko - szprychy są tam bardziej "w pionie"...

Fakt. Ale powiem, że nigdy do głowy mi nie przyszło montować sensora z lewej strony. Nie wiem czemu. Miałem całą masę liczników ale zawsze każdy jeden po prawicy.

Problem na dzien dzisiejszy jest rozwiazany, a mianowicie ta podkladka z detki zostaje, licznik mam po prawej srtonie mostka, zas czujniki sa po lewej poniewaz moge sobie porowadzic kabel po pancerzu linki hamulcowej przedniej. Po prawej stronie na dole pisaty moze i dobrze by bylo, ale jak teraz jest mi odpowiada. A mam pytanie jescze co do dystansu, jezsli mam trip. dst. 0,020 to ile to jest metrow ? Dziekuje za pomoc i szybkie odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...