damiankk Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Witam, dziś zakupiłem nowy licznik, a mianowicie igme 1106, wszystko ładnie pięknie lecz gdy wszystko założyłem to okazało się że odległość między magnesem na szrysze jest za daleko od czujnika na goleni, jak to rozwiązać , odległość według instrukcji powinna wynośić nie więcej niż 5 mm u mnie jest to gdzieś około 2,5 cm. Próbowalem cos podłozyć i udało mi sie wyciac kaałek detki i podlożylem ale ta gumka mocujaca jest bardzo napięta i wydaje mi się że może niewytrzymać dlugo. Co robić proszę o porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 a przesunac czujnik na goleni i magnes na kole blizej piasty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 zajrzyj do instrukcji , tam własne o tym piszą ( miałem ten sam problem ) uważaj na ograniczona długość przewodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Nie chce mi się wierzyć w taką odległość. Zapewne umieściłeś magnes przy samej obręczy, będąc w przeświadczeniu, że tak należy. Opuść go niżej tak aby odległość pokrywała się z tą podaną w instrukcji. Wszelkie dane są mierzone na podstawie rozmiaru koła wprowadzonego do licznika, nie ma znaczenia na jakiej wysokości umieścisz czujnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiankk Napisano 9 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Nawet jak przesune calkiem na dol to i tak jest za duza przerwa a imsrtukcja jest nie po polsku. Może ten kawalek dętki moze byc na dluzej co, mala prowizorka ale jakos dziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 =| Aż taka luka? ja mam u siebie gdzieś w połowie drogi od piwotu do osi i prawie się stykają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiankk Napisano 9 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Wlasnie niewiem czemu taka luka mam paiste pod tarcze, amor rst jakis salabiutki. Kurcze z czego to wynikac moze, moze to wina kola. Mam prozbe, moze ktos zamiescic zdjecie jak to wyglada dokladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 i tu ja mam przerwe 3mm na dole a u góry magnesu ok 5 mm http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...f4d3d266c8.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiankk Napisano 9 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2007 A jak nizej zamontujemy to trzeba zmieniac ustawienia licznika?? Bo wtedy dlugosc jednego obrotu sie zmienia. ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Nie. Jak magnes będziesz miał na górze to obwód koła pokona on w takim samym czasie, jak ten sam magnes ustawiony przy samej piascie. Kreci sie on z mniejsza predkoscia, ale pokona ten sam dystans w tym samym czasie. Czysta Fizyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batman Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Wlasnie niewiem czemu taka luka mam paiste pod tarcze, amor rst jakis salabiutki. Kurcze z czego to wynikac moze, moze to wina kola. Ja też mam RST i jest wszystko ok a wina koła być nie może. Po prostu musisz opuścić wszystko niżej. I żadne zmiany nie są potrzebne (matematyka ) A jeśli ci nadal nie pędzie pasować to zrób fotkę - skonsultujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiankk Napisano 9 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Dobra, dzieki za porady, zrobie jak mowiecie, jakby cos to jutro napisze bo rowerm mam w garazu. Jak bedzie dalej nie tak to fotki dam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 A z której strony montowałeś? Od strony tarczy? Bo jeśli tak, to faktycznie może byc daleko - szprychy są tam bardziej "w pionie"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batman Napisano 10 Października 2007 Udostępnij Napisano 10 Października 2007 A z której strony montowałeś? Od strony tarczy? Bo jeśli tak, to faktycznie może byc daleko - szprychy są tam bardziej "w pionie"... Fakt. Ale powiem, że nigdy do głowy mi nie przyszło montować sensora z lewej strony. Nie wiem czemu. Miałem całą masę liczników ale zawsze każdy jeden po prawicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 10 Października 2007 Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Ręce jakoś same tak go prowadzą, że zawsze ląduje po prawej stronie ;] Nawet nie przyszło mi do głowy, że to może być problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiankk Napisano 10 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Problem na dzien dzisiejszy jest rozwiazany, a mianowicie ta podkladka z detki zostaje, licznik mam po prawej srtonie mostka, zas czujniki sa po lewej poniewaz moge sobie porowadzic kabel po pancerzu linki hamulcowej przedniej. Po prawej stronie na dole pisaty moze i dobrze by bylo, ale jak teraz jest mi odpowiada. A mam pytanie jescze co do dystansu, jezsli mam trip. dst. 0,020 to ile to jest metrow ? Dziekuje za pomoc i szybkie odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 10 Października 2007 Udostępnij Napisano 10 Października 2007 0.002-2metry 0.020-20metrów 0.200-200metrów 2.00-2000metrów-2km potem się zmienia przecinek i dochodzą kolejne liczby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiankk Napisano 10 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Wielkie dzieki, pozdrawaim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.