Skocz do zawartości

[obręcz] + szprychy do 100zł

strazak1988

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chciałbym się Was doradzić...posiadam treka 3900 w ktorym standardowo są koła z piastą tył Shimano RM30 i obręcze Matrix 550...koło z tyłu juz niestety nie nadaje sie do centrowania, bo wykrzywiłem je juz chyba z 4 razy, a dzisiaj to juz było dobitnie (nie wariowałem nim tak bardzo :):P ). Chciałbym kupić obręcz oraz złożyć to koło na starej piaście ponieważ wydaje mi sie, ze jest ona wystarczająco wytrzymała do mojej jazdy tylko niestety jeszcze nie mam pewności jaką obręcz wybrać...wiem, ze w tym przedziale cenowym nie ma zbyt dużego wyboru ale może jednak znajdzie sie cos bardziej wytrzymałego?? myślałem, ze uda mi sie rowniez przełożyć szprychy ale chyba do innych obręczy muszą mieć inną dułgość??

Bardzo proszę Was o poradę jaką obręcz + ewentualnie szprychy wybrać aby wszystko do siebie pasowało.

pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź

Napisano

siema

z obręczy może być mavic http://allegro.pl/item251794661_obrecz_xm_...bikestacja.html tylko musiał byś poszukać wersje na 36otw

a szprychy http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=2521

budżet ciut będzie przekroczony ale taki zestaw jeśli będzie dobrze złożony na pewno Ci posłuży

długość szprych jakie będą Ci potrzebne możesz sobie sam zmierzyć, a jeśli nie czujesz sie na siłach to poproś "arnika" to CI dobierze jeśli tylko będzie miał możliwość :)

Napisano

18stka też dobra a może nawet i lepsza :) jest kapslowana a to dobra sprawa jest, dużo osób jej używa w xc, maratonach, najlepiej jak by ktoś coś powiedział kto ma lub miał takową:P

w sumie to chyba jest jedna z lepszych propozycji w tym przedziale cenowym, ale poczekaj jeszcze może ktoś coś podpowie :P

(jakby co to nyple są w komplecie ze szprychami )

Napisano

a skoki na małych hopkach, szybkie zjazdy z leśnych ścieżek itd?? myślisz, ze powinna wytrzymac takie "loty"??

...aa tak wogole to zastanawiam sie coraz częściej nad zmiana ramy mojego treka...na cos bardziej "wyczynowego"...tylko nie wiem ile bym za nią dostał ;p

sorki, ze robie offtopa

pzdr. :)

Napisano

zależy ile ważysz..

obręcze ważą ok 480gram to jest dobry wynik dla obręczy do maratonów xc w tej cenie

jakieś małe hopki, szybka jazda ..może nie są one do tego spłodzone ale wytrzymają

jeśli zaczniesz katować rower nie zgodnie z jego przeznaczeniem to nie tylko koła Ci padną

każdy lubi poszaleć ale z umiarem, z umiarem :) jeśli nie będzie próbował pseudo fr dh itp itd to możesz spać spokojnie

a tak po za tym to wpisz sobie na forumowej szukajce nazwę tych obręczy i wyskoczy CI mnóstwo opinii na jej temat co w zupełności powinno rozwiać Twoje wątpliwości :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...