chrzanoslaw Napisano 8 Października 2007 Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam Ciekaw jestem jakich masci przeciwbólowych uzywacie , uzywaliscie , jakie polecacie , jakie na was działaja , a które wcale nie pomagaja , a moze jakies wywołuja skutki uboczne itp... ... ja ze swojej strony polecam bengaya czerwonego , olfen i naproksen , bengay jest tez dobry na rozgrzanie miesni Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Fastum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Na mnie BenGay nie działa w ogóle, wg mnie stracone pieniądze. Może to się nadaje do rozgrzewki przed jazdą - ale ja nie odczuwam potrzeby takiej rozgrzewki. Natomiast na kontuzje mięśni i ścięgien - Fastum. Oraz - przeciwzapalnie - Ibuprofen/Ibuprom. Przetestowane, działa. Na stawy - Glukozamina i wizyta u specjalisty. Na szczęście, ze stawami problemów nie mam już od dawien dawna . Pozdrówko z praktyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yah0o_121 Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 U mnie bengay na zmęczone i bolące mięśnie działa rewelacyjnie. Używam go także podczas rozgrzewki i także pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Bengay czerwony na mięśnie, na stłuczenia Arcalen (śmierdzi jak cholera niestety ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Może to zabrzmi dziwnie ale bardzo skuteczna jest maść dla koni ..można ją kupic w aptekach. Polecam wyprobować bo działa Są dwa rodzaje. Jedna rozgrzewająca a druga chłodzi chyba. Używałem tylko czerwonej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 A jak z zapachem maści końskiej? Bo ja myślałem nad kupnem ale obawiam się o nieprzyjemny zapach(pewnie niesłusznie), a podobno grzeje dużo mocniej niż BenGaye i inne takie, a jest w miarę tania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 tak szczerze to ma bardzo ładny zapach ..ben-gaya nie używam bo ma okropny zapach także ciężko mi powiedzić czy mocniej grzeje czy nie. Ale pomagać pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 mówisz, że to dla koni działa? może trzeba spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 18 Października 2007 Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Co do tej końskiej to strach sie bac. Nie wiem czy mowicie serio o jej zastosowaniu ale moze ona wyrzadzic wiecej zlego niz dobrego i to jest opinia chirurga ortopedy! ! ! Masc dla koni w aptekach i ta faktycznie stosowana u zwierzat to dwa rozne bieguny, zawartosc substancji czynnej w wypadku masci w aptekach wynosi jak dobrze kojarze ok 15% tego co dla zwierzat. Jezeli chodzi o obicia i opuchlizny nic mi tak nie pomaga jak Altacet polecony swego czasu przez znajomego który cwiczy sporty walki. Skrecilem kostke na meczu, pozniej jeszcze ponad godzine ten mecz sedziowalem, Jak sciagnelem korki to do samochodu wsoiadlem na boso bo nie bylem w stanie zalozyc buta. Po zastosowaniu altacetu opuchlizna zeszla momentalnie i noga znacznie mniej bolala. Jesli chodzi o rozgrzewke to rozgrzewam sie w dresie a do startu go poprostu sciagam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychoo Napisano 18 Października 2007 Udostępnij Napisano 18 Października 2007 ExtraStrong - 8,50 zł w aptece ,całkiem skutecznie łagodzi bóle stawów i mięsni . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasumi Napisano 18 Października 2007 Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Dorzucę do tego pieca:) - Pierwsza podstawowa sprawa to w jakim celu dana maść ma być stosowana...Oczywiście,że BenGay nie będzie działał jeśli zastosujemy go w nieodpowiednim celu....np po urazie. - Po urazie w stanie ostrym (pierwsze 48-72 h) chłodzimy i dajemy żele,maści przeciwzapalne,przeciwbólowe czyli Fastum, Olfen, Reparil-Gel etc. Można wspomóc działanie tabletkami tego samego rodzaju (ale to już na receptę-jednak skuteczne i mocniejsze wspólne działanie. - Maści rozgrzewające w przypadku naciągniętych mięśni przed treningiem,aby uniknąć dalszego uszkodzenia tkanek.Ewentualnie w zastarzałych urazach>ale generalnie stosujemy do wspomagania regeneracji po treningu (silne przekrwienie więc lepiej odżywiony mięsień) i przygotowania mięśni do treningu (np w obawie przed urazem czy właśnie na doleczaniu).Pamiętajmy,że jest BenGay zielony i czerwony -silniejszy i słabszy.Jeśli dla kogoś efekt przegrzania jest za mały jest jeszcze maść ABC...ta już "daje" naprawdę nieźle:) - Maść końska -polecam-ale uwaga na podróbki!! Teraz jest na to szał,wszyscy wzięli się za produkowanie ich,więc łatwo kupić byle co. Co do żródeł to nie zgadzam się,że tylko w aptece.W pobliżu jest duuuża stadnina koni w Ochabach gdzie sprzedają oryginalną maść końską w słoikach...znam ludzi ją stosujących i chwalili.Ja nigdy nie próbowałem - Altacet - polecam w tubce-jest wersja w żelu,bardzo wygodna do stosowania. Na opuchlizny w stanie ostrym dobra rzecz. To tak z grubsza by było na tyle:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 18 Października 2007 Udostępnij Napisano 18 Października 2007 ...a czy przy stosowaniu ben gay można na nasmarowane miejsce zakładać odzież. Gdzies czytałem ze wentylacja byłaby wskazana!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 18 Października 2007 Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Z tą maścią dla koni to nie było słowa że tylko w aptece ..pisałem że można kupić w aptece . Oczywiście najpewniej kupować to w sklepach przy stadninach z akcesoriami dla koni . Jak potrzebuje to zawsze jade do wujasa ktory oprocz stadniny prowadzi właśnie taki sklepik . W aptece właśnie może się zdarzyć że bedzie wersja taka ligt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.