Amadi90 Napisano 8 Października 2007 Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Na wiosne zamierzam zacząć startować w Maratonach Górskich - chciałbym zaatakować dystans Mega. Wcześniej mało interesowałem sie kolarstwem, a o trening to nie mam za bardzo pojęcia, skleciłem takie coś, jeśli możecie to mi to poprawcie. PONIEDZIAŁEK - WOLNE WTOREK - Szosa: 20-30 Km ŚRODA - Siłownia CZWARTEK - WOLNE PIĄTEK - Teren (żeby poćwiczyć technike i podjazdy) SOBOTA - Szosa: 50-60 Km NIEDZIELA - Basen: 45 Minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 trochę małe dystanse jak na mega :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Mało km, podobny kilometrażowo plan mam na roztrenowaniu Teraz IMO nie warto zaczynać ja robie roztrenowanie aktualnie, a regularne treningi zacznę robić koło grudnia bo od 11 listopada będzie laba W zimę polecałbym Ci bieganie, siłownie na grzbiet, ręce itd. i treningi wytrzymałościowe (długie, z małą intensywnością) dopiero, jakieś pojedyncze zmiany od stycznia, lutego a specjalistyczne treningi od marca. Samego planu raczej nie podejmę sie ułożyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 10 Października 2007 Udostępnij Napisano 10 Października 2007 No jak na te pore roku moze sobie byc . Ale od grudnia powinienes zaczac dokladac kilometrow, a jak nie da sie jezdzic to biegac. Od grudnia jeden dzien wolny, poza tym w tygodniu jazdy/biegi po 1-1,5h, w weekend 2-2,5h (wiecej nie da sie za bardzo wytrzymac jak jest zimno ). Wszystko z niska intensywnoscia, tak zeby w miare swobodnie oddychac przez nos. Zalezy tez, czy chcesz na maratonie po prostu przejechac Mega, czy bic sie o jak najlepsze miejsce? Bo przejechac po w miare lekkim treningu kazdy da rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 10 Października 2007 Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Zbieraj Magazyny Rowerowe-oni wydają z początkiem roku kalendarz treningowy. Wszystko masz tam ładnie opisane. Jeśli się nie myle to Bikeboard też coś takiego robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 10 Października 2007 Udostępnij Napisano 10 Października 2007 moze ta stronka pomoze link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 13 Października 2007 Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Ja teraz robie sobie miesiac przerwy a w listopadzie znowu zaczne smigac normalnie. Powiem Ci ze jak na moje oko na zime lepiej planowac trening poprzez czas jego trwania. Po prostu zaloz ze chcesz zrobic trening np. poltora godzinny a nie 30sto kilometrowy. Poza tym tak ode mnie, zamiast robic wolne ja bym wyszedl na rower pokrecic SPOKOJNIE przez 20 minut. Lub jeden dzien wolny a drugiego "wolnego" na 30minut spokojnie pokrecic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufoludek Napisano 18 Października 2007 Udostępnij Napisano 18 Października 2007 moze ta stronka pomoze link Bardzo dobra stronka- Polecam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.