marcin_woj Napisano 8 Października 2007 Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Zamierzam zakupić nowe hamulce do mojego rowerku. Czytałem już wiele opinii na ten temat i zdecydowałem się na Avidy SD7. Zobaczyłem, że już jest model 2008 i zastanawiam się czy jest jakaś różnica w porównaniu do modelu z 2007? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucek Napisano 8 Października 2007 Udostępnij Napisano 8 Października 2007 chyba jedyną różnicą jest to, że 2008 są lżejsze o pare gram. jak możesz troche dołożyć, to kup 2008, jak ci zależy na kasie, to 2007. zaręczam, że nie bedziesz żałował ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 8 Października 2007 Udostępnij Napisano 8 Października 2007 gdzie mozna 2008 kupic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_woj Napisano 8 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2007 http://allegro.pl/item250906313_klamki_v_k...r_xtrabike.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_woj Napisano 29 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Jakbyś ktoś był zainteresowant, to po długich poszukiwaniach znalazłem bardzo tanio hamulce Avid SD 7 (2008). Cały komplet za 199zł www.xtrabike.webd.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radeck Napisano 29 Października 2007 Udostępnij Napisano 29 Października 2007 2008 są lżejsze o 10g, ale szczerze mówiąc to kolor 2007 mi się bardziej podoba. Sam mam SD7 i na żadne inne hamulce (V'ki) bym ich nie zamienił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjack Napisano 29 Października 2007 Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Pomyśl jeszcze o xt'08, nieco droższe ale też lżejsze, no i chyba jeszcze ładniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_woj Napisano 29 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Chyba nie zdecyduję się na Deore XT, bo są w sumie sporo droższe, a poza tym słyszałem bardzo dużo pochlebnych opinii na temat Avidów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos05 Napisano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Ja sie podepne tutaj bo to jedyny w miare świeży temat choć troche zachaczający o mój problem Wczoraj przy montażu moich SD 7 strzeliła sprężyna odciągająca szczękę od obręczy a dokładniej strzelił ten taki mały drucik wystający ze szczęki co sie wsadza w jedną z trzech dziurek przy piwocie. I jest kurde zonk bo praktycznie rzecz biorąc nie mam hampla...Da się taką sprężynę jakoś wymienić?? Jeśli tak to czy samą sprężynę czy całą szczękę by trzeba?? Generalnie to już druga tak poważna usterka w moich bądź co bądź dość świeżych hamulcach (mają troche ponad pół roku i 3,5tys). W drugiej szczęce zerwał mi się gwint od śrubki regulującej naciąg tejże sprężyny. Z tym sobie poradziłem wsadzając koncówkę gwoździa i ustawiając wszystko "na sztywno" bez możliwości regulacji ale drucik trzeba by chyba przyspawać co pewnie i tak by nie starczyło i nie wytrzymałby długo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Co do XT 2008. To są strasznie podobne do LX 2006. Zobaczcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieksuper Napisano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Tak btw. czy siła hamowania ma aż takie różnice jak w tarczach? :> Miałem najtańsze Vki alivio chyba i LXy i wielkiej różnicy nie zauważyłem, ale to było jakiś czas temu. czy chodzi tutaj tylko o wagę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Sądzę że jedyna róznica to kolor (moim zdaniem 2008 sa brzydsze). Waga SD7 na 2007 to 180-185g nowych podobno 180. Te +/- kilka g zalezy od egzemplarza. Ja kupuję model 2007. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.