Gal Napisano 7 Października 2007 Napisano 7 Października 2007 Ostatnio dziewczyna spytala mnie jakiej szerokosci powinna miec kierownice? W sumie to nigdy sie na tym nie zastanawialem. Jezdzilem na tym co bylo i zawsze bylo mi wygodnie. Jednak w Jej przypadku kierownica jest chyba zbyt szeroka, przez co zwrotnosc jest duzo mniejsza. I tu pytanie do tych bardziej obeznanych... Sa jakies wytyczne w tej kwesti?
Ecia Napisano 7 Października 2007 Napisano 7 Października 2007 Wg mnie - zasadnicza sprawa: kiera powinna być na tyle wąska, aby można było swobodnie skręcać. Jeśli siedząc w siodle, nie można wykonać ruchu kierownicą pozwalającego na skręt pod kątem 90*, ponieważ brakuje zasięgu ramienia - to znak, że kiera jest za długa. Przynajmniej dla mnie jest to ewidentny sygnał, że piła powinna pójść w ruch . Oczywiście zakładając, że długości ramy i mostka są optymalne. Pozdrówko przyczynkowe PS. Mój temat o doborze mostka i kiery - jest tam dość sporo o rozmaitych długościach i kształtach kierownic. Trochę czytania - ale może trochę pomoże w podjęciu decyzji.
Gal Napisano 8 Października 2007 Autor Napisano 8 Października 2007 Thx Ecia! Przekaze mojej Lepszej Polowce zeby sie zaznajomila z Twoim tematem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.