Skocz do zawartości

[lampka] problem z cuberider II

Flissek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ta lampka na tył wyłącza się wam przy średnio-mocnym uderzeniu? Chodzi mi o test w rękach. Ponieważ wydaje mi się, że mam wadliwy egzemplarz i chcę to sprawdzić. Dodatkowo gdy otworze pokrywkę od batrii i lekko rusze baterie to lampka się wyłącza. Czy mam uszkodzoną lampe?

Pytanie kieruje do wszystkich, którzy mieli styczność z Cuberiderem II firmy Sigma.

Napisano

nie przejmuj sie

masz egzemplarz made in china for Sigma dzięki temu ten model jest droższy od tego samego modelu bez napisu sigma

a teraz do tematu,minusowy biegun baterii zapiera sie o wybrzuszoną blaszkę (zamiast sprężynki ) odegnij troszeczkę ta blaszkę i pod nią wsadź jakiś paproch by blaszka nie mogła wrócić do poprzedniej pozycji

Napisano

Mam wersje ze sprężynką :) Podłożyłem kawałek papieru pod baterie i działa nawet przy zrzucie z 150 cm na dywan. Dzięki :)

Jeszcze mam pytanie dotyczące tej lampki. Czy dioda wskazująca poziom bteri ma się świecić od początku (zielona dioda) czy od połowy bateri, a potem poniżej 1/4 naładowania bateri pomarańczowa?

Napisano

Ja jeszcze nie stwierdziłem żeby się świciała, baa, mógłbym się nawet powidzieć "to tam jest dioda jakaś?" (: wydaje mi się, że chyba wcale nie będzie świecić.

Napisano

Na opakowaniu jest rysunek z którego można wyczytać:

- zielona lampka = 1/2 baterii

- czerwona lampka = baterie na wyczerpaniu.

Heh, nawet nie myślałem że to może być takie mądre q: aż pokuszę i poszukam baterii na wyczerpaniu, sprawdzę czy rzeczywiście będzie paliło się na dwa kolory (:

Napisano

A może ten wskaźniczek działa tylko podczas używania akumulatorków. Jest taka możliwość, ale wątpie. Dajcie wyniki waszych testów:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...