Adik Napisano 10 Stycznia 2008 Napisano 10 Stycznia 2008 http://www.allegro.pl/item294408005_rewela...umrowerowe.html Mały offtopic bo kosztują 60zł sztuka + wysyłka {w sklepie centrumrowerowe.pl} Ale mogę powiedzieć o nich że to konkret opony na suche warunki... na mokrych jest srednio, ale nie narzekam. W porównaniu do Speedkingów i Karm to Sbe są wg mnie o klasę wyżej
olek123 Napisano 10 Stycznia 2008 Napisano 10 Stycznia 2008 Dzisiaj bylem w sklepach i napotkalem tylko na hutchinsony. Koles powiedzial ze bardzo dobre sa Hutchinson Python, co o nich myslicie moge je miec za rowne 100 zl w wersji drutowej. P.S czy opony drutowe roznia sie czyms oprocz wagi i ceny wzgledem kevlarowych?
MrJ Napisano 10 Stycznia 2008 Napisano 10 Stycznia 2008 Wśród użytkownikow Hutchinsonow spotkałem się z narzekaniem na zbyt mocno ścierającą się mieszankę (za to kleiły się ponoć do drogi niesamowicie). Te Maxxisy Hard Drive 1,8 wydają się sensowne... muszę pójść do znajomego co ma Maxxisy i zapytać go cóż o tym sądzi. No i za ile ma w cenniku Nol i na foto te 1,8 wygląda raczej jak 1,9 a nie 1,7, co mi odpowiada (z kolei wersja 2,1 byłaby for me za szeroka)
bartekgib Napisano 10 Stycznia 2008 Napisano 10 Stycznia 2008 Ja miałem już troszkę do czynienia z Maxxis'ami, i IMO wszystkie które spotkałem zgadzały się z rozmiarem na boku opony. 2.1 to 2.1, 2.35 to 2.35. Także rozmarówki są w rzeczywistości odpowiednikami tych rozmiarów. Nooo - minimalne odstępstwa od rozmiaru się zdarzają, ale to nie jest tak jak w przypadku Conti, gdzie 2.1 to dla mnie "wypasiona" 1.9. Pozdrawiam !
Mod Team bogus Napisano 10 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 10 Stycznia 2008 Zgadzam się z Bartkiem, też miałem i mam do czynienia z Maxxisami, wszystkie rozmiary na boku opony zgadzały się z rzeczywistością. Tak jak wcześniej: 2,1 to 2,1 a 2,35 to 2,35 itd.
rodinal Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 witam, na początek chciałbym sie przywitac ja rowniez szukam opon, maja byc w góry ale przewiduje warunki raczej wilgotne niż suche, nie mówie to o jeździe w ostrym deszczu, ale po jakims blocie i mokrych kamieniach. 2 sztuki maja kosztowac do 80-100 zl, da rade cos znalezc? na razie typuje kende karme, michelina country (trail?) i conti explorer. szerokość do 2,1 mysle bedzie ok. dobrze jakby wazyly do ok 500 g /szt i lekko sie toczyly... (wiem wiem, takie rzeczy to tylko w erze ) ale moze cos zblizonego... dzieki z gory.
Patryke Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 Właśnie sam się przymierzam do Kendy Karma. Za 50 zeta i jeszcze zwijana Na mtbr o nich są takie średnie opinie - ogólnie chwalą przyczepność podczas wspinania po korzeniach, mokrej nawierzchni (tylko nie na mokrym asfalcie).
rzymo Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 (...)ja rowniez szukam opon, maja byc w góry ale przewiduje warunki raczej wilgotne niż suche, nie mówie to o jeździe w ostrym deszczu, ale po jakims blocie i mokrych kamieniach. 2 sztuki maja kosztowac do 80-100 zl, da rade cos znalezc? na razie typuje kende karme, michelina country (trail?) i conti explorer. szerokość do 2,1 mysle bedzie ok. dobrze jakby wazyly do ok 500 g /szt i lekko sie toczyly... (wiem wiem, takie rzeczy to tylko w erze ) ale moze cos zblizonego... dzieki z gory. Może Geax Mezcal? Chociaż na przód przydałoby się coś z wyraźniejszym bieżnikiem...
rodinal Napisano 2 Października 2008 Napisano 2 Października 2008 troche za drogie i wydaje sie jakby mialy troche slaby bieżnik jak na mokre podłoze... co myslicie o Kendzie?
Maras 79 Napisano 3 Października 2008 Napisano 3 Października 2008 Ja ostatnio zdecydowałem się na Kendę Komodo rozmiar 1,95. Uważam, że warto. Opona zwijana, tania (49 zł) i w miarę lekka 495 g. Opona przeznaczona na trudniejsze warunki błoto itp. Za takie parametry i cenę wg. mnie jest to dobra propozycja.
Mod Team durnykot Napisano 3 Października 2008 Mod Team Napisano 3 Października 2008 A ja polecam Micheliny Countr trail. Przejechane 4000km i bieznika starczy jeszce na jakies 500 km ( 70% teren ). Na suchym, do czego sa przeznaczone, bez zastrzeżeń , może z wyjątkiem sypkiego piasku. Na mokrym w miarę dobrze, aczkolwiek na podjazdach czasami tracą kontakt z rzeczywistością. Większe błoto lepiej omijać- przód nie daje rady i można się wywrócić. Ale przez cały ten okres tylko jedna guma. Waga zwijanej ok 570 gram. Koszt jakieś 40 pln sztuka. Można miec jedynie zastrzeżenia do oporów toczenia na asfalcie, ale przy wysokim cisnieniu jest całkiem,całkiem
Quattro Napisano 3 Października 2008 Napisano 3 Października 2008 A ja zapytam o oponki dobre na suche, czyli szutry i dość często sypki piach. Czasem trafi się traska po asfalcie, no i do lasu też trzeba dojechać Cena w granicach 50-60 zł/sztukę. Waga w sumie mi to rybka, ale też żeby nie były to jakieś straszne kloce. Jeszcze zapytam na sypki piach lepsza jest rzadka i "gruba" kostka czy gęsta i cienka ?
Quattro Napisano 5 Października 2008 Napisano 5 Października 2008 Znajdzie się ktoś, kto odpowie na moje pytanie ?
adam00 Napisano 5 Października 2008 Napisano 5 Października 2008 A ja zapytam o oponki dobre na suche, czyli szutry i dość często sypki piach. Czasem trafi się traska po asfalcie, no i do lasu też trzeba dojechać Cena w granicach 50-60 zł/sztukę. Waga w sumie mi to rybka, ale też żeby nie były to jakieś straszne kloce. Jeszcze zapytam na sypki piach lepsza jest rzadka i "gruba" kostka czy gęsta i cienka ? a jaki masz rower? bo jesli Crossowke to kilka tematow nizej jest na ten temat
Quattro Napisano 5 Października 2008 Napisano 5 Października 2008 Nie, nie mam crossówki, tamten temat widziałem... i jak już coś było tym bardziej w tym samym czasie, to drugi raz o to samo bym nie pytał. Szukam opon na 26 cali. Zresztą w profilu widnieje jaki mam sprzęt
Mod Team bogus Napisano 5 Października 2008 Mod Team Napisano 5 Października 2008 Moje propozycje: - Specialized The Captain (bardzo dobre również na błoto, w suchych warunkach i lesie rewelacja, waga 529g [u mnie na tyle]), - Specialized Resolution (bardzo niska ścieralność na asfalcie, dobra na twarde trasy 690g [u mnie na przodzie]), - Maxxis Hard Drive (opony typowo na szutry, ubite leśne drogi, szybko ścierają się na asfalcie, na morkym do bani).
Quattro Napisano 5 Października 2008 Napisano 5 Października 2008 Szukam opony na leśne drogi/ścieżki zarówno twarde jak i trawiaste oraz często sypki piach i głównie o ten piach mi chodzi. Ale również, żebym jej za szybko nie "zgubił" na asfalcie Proszę nie brać pod uwagę jazdy w błocie.
Quattro Napisano 5 Października 2008 Napisano 5 Października 2008 A na sypkim daje radę ? No i przy okazji pokaż mi gdzie ją kupić, bo nigdzie nie mogę znaleźć Występuje tylko w całych rowerach.
Johnny Napisano 11 Listopada 2008 Napisano 11 Listopada 2008 Co byście wybrali z tych opon ? - Continental Explorer eco 2,1 - Parancer Fire Xc 2,1 za 50 zł - Schwalbe Jimmy 2,10 55 zł Schwalbe Smart Sam 2,10 za 55 zł Jeżdże na Nobby Nic'ach 2,25 i chce je przyoszczędzić troche bo w góry raczej przez najbliższe pare miesięcy się nie wybiore.
Mod Team bogus Napisano 11 Listopada 2008 Mod Team Napisano 11 Listopada 2008 Quattro jeśli jeszcze nie kupiłeś to MK Bike. Nie znam tych opon z praktyki, ale jeśli musiałbym wybierać z tych coś dla siebie, to chyba wziąłbym któreś Schwable.
cywa13 Napisano 18 Stycznia 2009 Napisano 18 Stycznia 2009 Cześć szukam opon na mokry teren konkretnie na błoto i tego typu przygody... co polecicie? powiedzmy do 70 zl za sztuke..
silvanna Napisano 21 Stycznia 2009 Napisano 21 Stycznia 2009 Witam, Niepotrzebnie napisalem nowy topic za co przepraszam:), podpinam sie tutaj:) Posiadam fabryczne opony Author/Panaracer Silk Road. Jezdze 40-50% asfalt, 50-60% teren (lasy, bezdroza etc) i oponki troche za slabe jak na teren. Poszukuje czegos z bieznikiem ktory bedzie sie lepiej sprawdzal w terenie, ale nie bedzie z drugiej strony za bardzo agresywny (najlepiej do 50 zl za opone). Widze ze polecacie Continental Explorer, jak wyglada w praktyce zuzycie tych oponek na asfalcie? Bo patrzac na bieznik wydaje mi sie troche bardziej terenowa, ale moge sie mylic:) Ze swojej strony wypatrzylem sobie takie modele: Continental Traffic Schwalbe Black Jack Schwalbe Fast Fred pozdr S
skydancer Napisano 31 Stycznia 2009 Napisano 31 Stycznia 2009 Ten rozmiar opony: 1.95, 2.1 itd. to co to dokładnie jest, w którym miejscu to się mierzy?
nevermind Napisano 31 Stycznia 2009 Napisano 31 Stycznia 2009 Ten rozmiar opony: 1.95, 2.1 itd. to co to dokładnie jest, w którym miejscu to się mierzy? Sprawa wygląda dokładnie tak samo jak w przypadku opon samochodowych, czy motocyklowych. Jest to szerokość opony mierzona w najszerszym miejscu (nie szerokość bieżnika) i jest ona wyrażona w calach. Dla przypomnienia cal to 25,4 mm. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.