Skocz do zawartości

[tolerancja] homoseksualizm

Shadow265

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To ja doleje oliwy do ognia, a co! :rolleyes: Też mogę... ;]

Dla mnie - jako osoby o orientacji hetero - widok dwóch całujących się mężczyzn jest - krótko mówiąc - odrażający. ....

A jak wpływa widok dwóch całujących się kobiet? W końcu to by oznaczała, że również są homoseksualistkami (ewentualnie biseksualistkami).

Napisano

anulkaa - byłem ciekawy, kiedy ktoś to zauważy B)

Mnie też trochę "odrzuca" widok dwóch panów, ale dwie panie... :rolleyes:

Cóż, wygląda na to, że jestem hipokrytą :banana:

PS. Jest jakaś partia broniąca praw lesbijek i będąca przeciwko gejom? :P

Napisano
tak, a później geje i lesbijki będą maszerować ulicami miast liżąc się, z gołymi dupami lub co gorsza zachęcać do "wstąpienia w ich chore szeregi" A później będą adoptować sobie dzieci, lub w trakcie "postępu" nawet je "robić"... Ponadto, skoro nie masz nic przeciwko gejom, lesbom itp. to może by tak tolerować pedofilów ? No przecież to też są "inni seksualnie"...

Dokladnie. Pedofil niczym nie rozni sie od geja, poza tym ze lubi mlodszych. Powiecie mi moze ze nie jest inny seksualnie? ;]

bartex jest duża różnica między gejem a pedofilem

przede wszystkim - dwóch gejów żyje ze sobą z własnej woli. Wątpię aby dziecko chciało mieć coś naprawdę wspólnego z pedofilem - ba wręcz się go boi.

Co do manifestacji - też uważam że mogliby sobie je darować. tak samo jak rowerzyści mogliby sobie darować masy krytyczne. tylko utrudniają ruch, skaczą na tych dualówkach, jeżdżą po chodnikach... Co? Że oni chcą coś przez to przekazać? niemożliwe...

UWazasz ze male dziecko wie co to pedofil? No niekoniecznie... A moze jednak sa "dzieci" kolo 13-15 roku zycia, ktore uwazaja starszych facetow za "przewodnikow" zyciowych? B) Przypominam ze granica pedofilii konczy sie dopiero na 15 bodajże jak nie 16 roku zycia... Wiec to nie do konca male dzieci ;]

Biera, chciałbyś mieć 2 tatusiów? szczerze...

Kiedyś Polska była normalna, facet i baba i było normalnie, później zaczęło się w USA, Wlk.Brytanii i innych krajach, no i oczywiście w Polsce też, to jest przecież chore, to trzeba leczyć :rolleyes:

Amen, koniec kropka

Biera, podlaczam sie do pytania kolegi. Bo ja osobiscie wolalbym wyrosnac na ostatniego dresa, skina etc w domu dziecka niz na geja w rodzinie gdzie jeden tatus robi za mamusie :P

Dla mnie - jako osoby o orientacji hetero - widok dwóch całujących się mężczyzn jest - krótko mówiąc - odrażający. Dlatego stanowczo sprzeciwiam się wszelkim publicznym prezentacjom homoseksualistów o charakterze "praktycznym" ;) Również domaganie się prawa do adopcji dzieci to przesada, bo dlaczego dziecko ma od najmłodszych lat dorastać w patologicznej (bo jak to nazwać inaczej) rodzinie?

[...]

Wlasnie... Dlaczego dzieciak ktory przeciez w najmlodszych latach jest nie do konca swiadomy ma wyrastac w krzywiznie emocjonalnej i zaburzeniu widoku normalnego swiata? Hm??

Biera, na Twoje argumenty nie bede odpowiadal w obecnaj chwili, lecz jak znajde pewien list, ktory bardzo chce wkleic do tej dyskusji.

Dla wszystkich Jasnogrodzian etc. jak tylko znajde wkleje tu list otwarty jednego z gejow ze stanow zjednoczonych, ktory - sadze- powinien przekonac ze poniekad czytajac miedzy slowami wytoczyli nam- hetero- wojne.

List jest dosc bulwersujacy... A przynajmniej dla mnie jak mialem okazje go czytac.

Dajcie mi tylko chwile czasu na znalezienie go ;)

Napisano
Pedofil niczym nie rozni sie od geja, poza tym ze lubi mlodszych.

Czyli pedofil "lubiący" małe dziewczynki nie różni się od mężczyzny gustującego w kobietach?

Dziękuję Ci bardzo, gdyż właśnie się dowiedziałem, że nie różnię się niczym od pedofila :rolleyes:

Napisano
A jak wpływa widok dwóch całujących się kobiet? W końcu to by oznaczała, że również są homoseksualistkami (ewentualnie biseksualistkami).

Tu mnie masz :P Niby też homoseksualizm, ale chociaż przyjemniej popatrzeć :rolleyes: Ale bądźmy uczciwi, publicznie i tak nie powino się tak robić.

Dokladnie. Pedofil niczym nie rozni sie od geja, poza tym ze lubi mlodszych. Powiecie mi moze ze nie jest inny seksualnie? ;]

Wybacz szczerość, ale to bzdura wynikająca z upraszczania pojęć. Dorośli to dojrzali i odpowiedzialni za swoje życie ludzie. Jeśli chcą ze sobą żyć (bez względu na płeć) - to ich sprawa i świadomy wybór.

Natomiast dzieci są niedojrzałe i niezdolne do całkowicie odpowiedzialnych zachowań, co jest wykorzystywane przez pedofilów. Nie sądzisz chyba że nie ma różnicy między świadomym wyborem dorosłych ludzi a sytuacją, gdy dorosły namawia dziecko do rozebrania się "bo wszyscy tak robią, a poza tym dostaniesz cukierki" B)

Napisano
Biera, podlaczam sie do pytania kolegi. Bo ja osobiscie wolalbym wyrosnac na ostatniego dresa, skina etc w domu dziecka niz na geja w rodzinie gdzie jeden tatus robi za mamusie

Ale dlaczego miałbyś wyrosnąć na geja w rodzinie homoseksualnej? Przecież homoseksualizm to nie żadne widzimisię ale usterka genetyczna. Mi rodzice wcale nie mówili że mam interesować się dziewczynkami, a w młodzszych latach obracałem się głównie w męskim gronie a mimo to ciągnie mnie tylko do kobiet.

A co do homoseksualizmu to moje zdanie jest takie że jak dla mnie to jest trochę odrażające (szczególnie w męskim wykonaniu), ale staram się to tolerować, gdyż to nie wina tych ludzi że ciągnie ich do tej płci co nie trzeba i wg mnie powinni mieć prawo do tworzenia formalnych związków.

Napisano

Jeju, ale się rozpisaliście ;). Mocno kontrowersyjny temat widać :rolleyes:.

Moje zdanie[i za przeproszeniem Loko rozumiem, że ty wyrabiasz swoje na podstawie przemyśleń{CPU},ale żadnego materiału wsadowego{Data} nie pobierasz i nie analizujesz? To ciekawe jak to działa skoro wszystko sam wymyślasz B)]:

Sami homoseksualiści jako tacy nigdy mi nie przeszkadzali, każdy ma inne poglądy i naprawdę nie interesuje mnie, co robi w łóżku, tylko jak się zachowuje wobec mnie i innych. Manifestacje o tolerancje? OK! Ja popieram wolność słowa, tylko żeby to było kulturalnie zorganizowane, a nie żeby nago paradowali przez miasto[chociaż dziwną sprawą akurat pozowanie tysiąca nagich ludzi do zdjęcia mnie nie odrzuca...tylko wiecie o jakie zdjęcia mi chodzi :P].

Często miałem z kumplami niezłą pogadankę o homoseksualiźmie. I oni zazwyczaj ostro po mnie jechali[przeciwnicy]. Ja tam twierdze, że bez homoseksualistów świat byłby gorszy[lol :D] ... są czulsi na pewne kwestie[mowa o gejach cały czas, bo kobiety często mają skłonności do bycia biseksualnymi], no i naprawdę żal by mi było życia bez muzyki Queenu gdzie Freddi Merkury zmarł na AIDS.

Natomiast inna sprawa, denerwuje mnie propagowanie w mediach homoseksualizmu. Kiedyś motyw homo w filmie miał być przede wszystkim śmieszny, obecnie wygląda to na propagowanie takiego stylu życia. Często kobiety bi itp. nawet w filmach dla młodzieży i zdarza się, że występują jako główny motyw. Oglądałem jakiś czas temu na HBO film- jakaś parodia aniołków charliego z młodymi dziewczynami i w stylu USA- na początku filmu dziewczyna była z facetem, a potem stopniowo przechodziła na bycie lesbijką, co chwile ich całusy itp.... no sory. Ogólnie co chwile widzę ten motyw zazwyczaj otwarty na lesbijki, rzadziej gejów[pewnie za kilka raz też będzie modny nawet do takiego przedstawienia w niby śmiesznym filmie się będą całowali...].

Oglądałem parę dobrych filmów z motywem lesbijek, ale to nie były filmy w stylu USA[wszyscy hurra!], tylko pokazujące bardziej psychikę[i normalne życie].

Dopóki homoseksualiści nie wchodzą mi w drogę swoimi poglądami, dopóty nie ma problemu.

Co do kwestii adopcji.

Szczerze mówiąc nie jestem przeciw takiej sytuacji, że 2ch panów/2 kobiety wychowują dziecko. Dlaczego? Może to i ciemnota, wydaje mi się że nie będą w stanie przekazać mu odpowiednich wartości[teraz będzie pewnie odwet od was, jakie są odpowiednie? I czy jak dziecko wychowuje sam facet lub matka to jest lepiej?], a w dodatku takie dziecko w obecnych czasach mogło by mieć przechlapane w śród rówieśników. Ja sam sobie nie dawałem rady bo byłem trochę nadpobudliwy i grubszy od innych, przez dzieciaki stałem się zakompleksiony i ogólnie miałem kłopoty z sobą. Wtedy się jeszcze człowiek wkurza jak ktoś go przezywa, obecnie to już norma i wszyscy w moim otoczeniu się przezywają wkurzają itp, tyle że z nastawieniem na żart, do tego odreagowuje na rowerze i jest ok ;). Ale tak jak wam mówię- dzieciaki potrafią zrobić koszmar z życia innemu.

Podsumowując: Jestem przeciw PROPAGOWANIU homoseksualizmu, natomiast staram się dla samych homoseksualistów być tolerancyjny, bo sam fakt, że są jacy są nie mówi, że są gorsi. Jeżeli miałbym zatrudnić geja, a wypełniałby dobrze swoją pracę i nie afiszował się wszędzie[wygląd i ubiór też ma tutaj duże znaczenie, ale jakby przyszedł normalny facet ubrany nieodpowiednio to byłoby to samo...], nie miałbym nic przeciw.

Napisano

Ja tam traktuje ten temat jako kolejny do normalnej dyskusji. Po prostu czasem trzeba rozruszac towarzystwo - a najlepsze do tego sa kontrowersyjne sprawy. W tym wypadku padlo na homoseksualistow.

btw, czy ktos z was spotkal sie kiedys jadac rowerem w obcislych gatkach z nieuprzejma uwaga typu "patrzcie trzy pedaly - jeden duzy, dwoje malych!"? hahah ;>

Napisano

No to ja też wyrażę swoje zdanie.

Po pierwsze homoseksualizm u mężczyzn jest tylko genetyczny, co do kobiet to nie wiadomo. Znane są przypadki kobiet, które były hetero i im się odmieniło, to samo w drugą stronę. A co tolerancji to czemu nie mamy być tolerancyjni?? Skoro są inni to przecież nie zamkniemy wszystkich na wyspie, i niech sobie tam żyją aż wyginą. Trzeba zrozumieć, że geje nic na to nie poradzą że są gejami. Poza tym jak historia pokazuje, geje mogą być pożyteczne dla ludzkości np. Michał Anioł. Rzymianie też skrzętnie wykorzystywali gejów. Tworzyli specjalne gejowskie legiony. Były one skonstruowane tak, że partner szedł koło partnera. Okazywało się, że takie ustawienie dawało bardzo wysokie morale, ponieważ każdy walczył o swoją miłość. Jednak z drugiej strony jestem przeciw rodzinom jednopłciowym. Rodzina powinna się składać z mężczyzny i kobiety i to nie podlega dyskusji. Wolałbym się wychowywać w domu dziecka niż w domu homoseksualnym. Wyobraźcie sobie co by takie dziecko przeżywało gdyby koledzy dowiedzieli się o tym jakich ma rodziców. Poza tym została jeszcze sprawa marszów, jak chcą to niech sobie chodzą, nie mam nic przeciwko.... Co do pedofilów, właściwie to nie wiem w jakiej kategorii na nich powinno się patrzeć, trudno ich zaliczyć do homoseksualistów, ale też trudno wykluczyć, że nimi nie są.

Napisano
Biera, chciałbyś mieć 2 tatusiów? szczerze...

Kiedyś Polska była normalna, facet i baba i było normalnie, później zaczęło się w USA, Wlk.Brytanii i innych krajach, no i oczywiście w Polsce też, to jest przecież chore, to trzeba leczyć :D

To ja również odpowiem. Nie nie chcial bym, skoro mam mame i tate. A chcialbys zeby wyprawy kosmiczne sciagnely nam ufoludki na ziemie?

A czesc druga "Polska była normalna". Normalnosc jest kwestia interpretacji i swiatopogladu. Czy masz na mysli normalnosc z komunizmem, zamykaniem ludzi za wiare, slowa i wlasnie swiatopoglad? Tak bylo w Polsce!

Dla mnie - jako osoby o orientacji hetero - widok dwóch całujących się mężczyzn jest - krótko mówiąc - odrażający. Dlatego stanowczo sprzeciwiam się wszelkim publicznym prezentacjom homoseksualistów o charakterze "praktycznym" ;) Również domaganie się prawa do adopcji dzieci to przesada, bo dlaczego dziecko ma od najmłodszych lat dorastać w patologicznej (bo jak to nazwać inaczej) rodzinie?

Z drugiej strony ogromna większość homoseksualistów nie może nic poradzić na to, kim są. Dlatego nie powinni być w żaden sposób piętnowani czy spychani do cienia (postawa typu "niech sobie żyją, byle tylko wszyscy udawali że ich nie ma"). To bardzo złożone zagadnienie i naprawdę niedobrze się stało, że wykorzystuje się je do politycznych rozgrywek. Politycy mają zwyczaj skrajnego upraszczania złożonych problemów (żeby nawet najgłupsi wyborcy mogli na nich zagłosować :) ) i przerobili to na sytuację: PiS przeciwko homo, PO - za. A takie uproszczenie sprawia, że większość ludzi będzie oddawała swoje głosy kierując się albo zbyt szeroko rozumianą, "pokazową" tolerancją, albo - przeciwnie - skrajną homofobią.

Moim zdaniem obie te partie zawiodły w próbie podejścia do tego zagadnienia <_<

O i tu sie zgodze z kolega prawie w 100%. Poza ostatnim zdaniem. Nie zebym bronil PO ale jesli juz sie do nich odnosimy to zezwolili(a raczej jej nie zabronili) na zgromadzenie/parade rownosci, natomiast PiS w znacznym stopniu ograniczyl jaka kolwiek wolnosc wyznaniowa poprzez wszech obecne zakazy(swiatopogladowa)

To ja doleje oliwy do ognia, a co! ;) Też mogę... ;]

Nie by oznaczało, ale tak by w rzeczywistości było! A widok dwoch calujacych sie lasek :) hmmmm :o zobacz ile takich fotek i filmow jest na portalach dla facetow :), MNIE TO KRĘCI !

Hehe tu pojechales po bandzie! Rownie dobrze moge zapytac czym rozni sie rzeznik od milosnika stekow. No jak najbardziej jest inny! Tyle ze pedofilia w 90% odnosi sie do osób płci przeciwnej, wiec o jakim homoseksualizmie mowisz?

Napisano
A czesc druga "Polska była normalna". Normalnosc jest kwestia interpretacji i swiatopogladu. Czy masz na mysli normalnosc z komunizmem, zamykaniem ludzi za wiare, slowa i wlasnie swiatopoglad? Tak bylo w Polsce!

Nie rozśmieszaj mnie, odbiegasz od tematu. Piszę o Polskiej seksualności w tamtych czasach, nie o komunizmie <_<

z ufoludkami też głupi przykład

Napisano

Na początku zaznaczam że nie czytałem całości tematu.

Nie mam nic przeciwko homsiom, ale też nie rozumiem w jakim celu chcą paradować przez ulice miast, przecież to właśnie przez to wywołują najwięcej niechęci do własnej orientacji seksualnej. Gdyby sobie po prostu żyli nikt by im nic nie powiedział, bo i po co?Dla mnie homoseksualiści niech sobie żyją i robią co chcą, ale we własnej sypialni.

a tak poza tym to zgadzam się w 100% z lookasem.

Napisano

To ciekawe...

anulkaa - byłem ciekawy, kiedy ktoś to zauważy ;)

Mnie też trochę "odrzuca" widok dwóch panów, ale dwie panie... ;)

Cóż, wygląda na to, że jestem hipokrytą :banana:

PS. Jest jakaś partia broniąca praw lesbijek i będąca przeciwko gejom? ;)

Tu mnie masz :) Niby też homoseksualizm, ale chociaż przyjemniej popatrzeć :devil: Ale bądźmy uczciwi, publicznie i tak nie powino się tak robić.

...

...

Nie by oznaczało, ale tak by w rzeczywistości było! A widok dwoch calujacych sie lasek :) hmmmm :w00t: zobacz ile takich fotek i filmow jest na portalach dla facetow :), MNIE TO KRĘCI !

...

... właśnie.

Ciekawe, że homo/biseksualne kobiety są ZAWSZE do przyjęcia. Może to kwestia tego, że tak jak to ujął MarcinGoluch tego jest wszędzie i człowiek się już napatrzył i przyzwyczaił. Nie wiem.

Wiem jednak że na homoseksualność (biseksualność) patrzy się często przez pryzmat swoich preferencji.

Dalej.

Jeżeli chodzi o adopcję, to tak między nami tylko homoseksualni mężczyźni 'muszą' się o nią prosić, bo homoseksualne kobiety mogą dziecko mieć bez proszenia i są później WYCHOWYWANE PRZEZ PARĘ HOMOSEKSUALNĄ. Zapewne dzieje się to nie od wczoraj, nie od roku ani od dwóch. W końcu homoseksualizm był już sporo, sporo wcześniej i zapewne wiele z tych dzieci jest już dorosłych. Powstaje pytanie, czy rzeczywiście się czymś róźnią? Czy potrafilibyśmy rozróżnić kto został wychowany przez parę heteroseksualną a kto przez homoseksualną? Może to któraś koleżanka z pracy, bądź kolega?

A może znów rozróżniamy wychowanie przez homoseksualne kobiety od wychowania przez homoseksualnych mężczyzn?

A dlaczego miałyby się czymś róźnić?

... naprawdę żal by mi było życia bez muzyki Queenu gdzie Freddi Merkury zmarł na AIDS.

...

Z homo/biseksualizmem spotkałam się po raz pierwszy właśnie poprzez kontakt z muzyką Queen (miałam 7-8 lat gdy zobaczyłam ich "Live at Wembley"). Stopniowo dowiadywałam się o Freddiem i Jego biseksualiźmie. Wtedy w PL ogólnie niewiele było słychać na ten temat, chyba był to temat TABU w tamtym okresie (jak wiele innych). W związku z tym ani nie dochodziły do mnie wiadomości typu, że homo/biseksualizm jest zły ani że jest wspaniały. Mogłam się zastanowić i wyrobić przez ten czas swój własny pogląd, w spokoju. :)

Napisano

Czy mam coś przeciw homoseksualistom? He he łańcuch , bejzbola i może coś jeszcze :)

A tak na poważnie

W 1990 roki W.H.O. (Światowa Organizacja Zdrowia) w DEMOKRATYCZNYM głosowaniu stwierdziła iż pedalstwo to nie choroba. Chodźcie i przegłosujmy demokratycznie iż gruźlica nie jest chorobą ;)

Moim i nie tylko moim zdaniem To co oni drobili jest dopiero chore ;)

Od tamtego czasu różne Homoseksualne organizacje atakują swoim pedalstwem całe społeczeństwa. Taki element poprawności politycznej.

Popatrzcie na działalność naczelnego polskiego pedała Roberta Biedronia.

Ta cała kampania na rzecz przeciwdziałania homofobii to tak naprawdę kampania propagowania homoseksualizmu. :w00t:

Jestem tym skrajnie zniesmaczony. To nie liberalizm tylko libertynizm.

Homoseksualistów toleruję i tolerować będę jako ludzi. Niech sobie żyją tego prawa nikt im nie neguje. Nie będę tolerowałżadnego rodzaju wyuzdania czy hetero czy homo.

Jeszcze jedna drobnostka. Obecnie można się z tego śmiać ale wcale nie jest to śmieszne.

Kampania znieczulania społeczeństwa na pedofilię ;)

Holenderscy "dobrzy pedofile" chcą obniżenia wieku, w którym można legalnie odbywać stosunki seksualne, od 12 roku życia.

i odniosą sukces zobaczcie na takie pisemka dla głupawych nastolatek jak Bravo girl czy dziewczyna. Imo normalny instruktarz poróbstwa :devil:

Napisano
Ciekawe, że homo/biseksualne kobiety są ZAWSZE do przyjęcia.

Widzisz, przykładowo dwie przyjacióki całujące się na powitanie nie wzbudzają sensacji, natomiast wyobraź sobie, jakby zachowali się ludzie widząc dwóch kumpli dających sobie buziaka przy spotkaniu w barze ;)

Inny przykład: powiedzmy jakiś słynny obraz lub pomnik roznegliżowanej pani z okresu starożytnej Grecji - może się podobać paniom i panom. Pomnik nagiego faceta już raczej nie wzbudzi entuzjazmu u wszystkich...

Powstaje pytanie, czy rzeczywiście się czymś róźnią? Czy potrafilibyśmy rozróżnić kto został wychowany przez parę heteroseksualną a kto przez homoseksualną?

No co Ty? Jeszcze się pytasz. Dzieci adpotowane przez homoseksualne pary to zdegerowany margines społeczny, element kryminogenny i na dodatek z częsci rowerowych interesują ich tylko pedały :devil:

A tak na poważnie, to mam mieszane uczucia, jeśli chodzi o dopuszczenie takiej adopcji.

Napisano
Widzisz, przykładowo dwie przyjacióki całujące się na powitanie nie wzbudzają sensacji, natomiast wyobraź sobie, jakby zachowali się ludzie widząc dwóch kumpli dających sobie buziaka przy spotkaniu w barze

Hehe a kiedyś w sumie tak było (jeszcze chyba nie żyłem wtedy), jeden facet to drugiego "daj pyska" i jazda ;) ale top chyba dotyczyło raczej dziadków...

Napisano

O rosyjskich - nie wiem. Ale przejedź się na Bliski Wschód :w00t: ... Panowie spacerujący trzymając się za ręce, koledzy (zwykli kumple ze szkoły czy z pracy) całujący się na powitanie w policzek - to tam norma i nikt się temu nie dziwi ani nie gorszy. Ot, inna kultura.

A propos pań ze starożytnej Grecji... czyżby ktoś tu dyskryminował Dyskobola ;) ?

Pozdrówko po równo :devil:

Napisano
W 1990 roki W.H.O. (Światowa Organizacja Zdrowia) w DEMOKRATYCZNYM głosowaniu stwierdziła iż pedalstwo to nie choroba. Chodźcie i przegłosujmy demokratycznie iż gruźlica nie jest chorobą ;)

Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi...

Zgodnie z obowiązującą definicją choroby:

"Choroba jest takim stanem organizmu, kiedy to czujemy się źle, a owego złego samopoczucia nie można jednak powiązać z krótkotrwałym, przejściowym uwarunkowaniom psychologicznym lub bytowym, lecz z dolegliwościami wywołanymi przez zmiany strukturalne lub zmienioną czynność organizmu. Przez dolegliwości rozumiemy przy tym doznania, które są przejawem nieprawidłowych zmian struktury organizmu lub zaburzeń regulacji funkcji narządów"

pedofilia nie jest chorobą. Dlatego na drodze głosowania postanowiono nie wpisywać jej do ICD-10 (International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems).

Napisano

Ja bym wolał pana dysko w slipkach ;)

A jeśli chodzi o Bliski Wschód, to tam "problem homoseksualizmu" nie występuje. Ogłosił to niedawno prezydent Iranu stwierdzając, że w Iranie nie ma homoseksualistów :banana:

Zresztą zbliżamy się niebezpiecznie do pewnej świętej księgi pewnej religii, a tam już blisko do różnych ...filii

Napisano

Wiesz, Napatos - gdyby ci wszyscy chodzący za rączkę i całujący się w policzki byli homo, to zaryzykuję twierdzenie, że problemem byłoby tam trafić na heteryka :devil: .

To nie kwestia orientacji - tylko wzorców kulturowych. U nich takie zachowanie w niczym nie kłóci się z pojęciem męskości czy tzw. "macho" - którego to macho wielu poznanych przeze mnie młodych, modnie ubranych Arabów, Irańczyków, Turków czy Kurdów próbowało przede mną odgrywać (co akurat jest chyba naturalne dla męskiego rodzaju niezależnie od kultury :w00t: ), tuląc jednocześnie do piersi, całując i troskliwie zabawiając młodszego braciszka czy siostrzyczkę... wyobrażasz sobie u nas tak "niemęsko" zachowującego się "macho"?

Pozdrówko odmienne... kulturowo ;)

Napisano

Homofobia homofobią, liberalizm liberalizmem ale...

Ilu z was by nazwało swój klub rowerowy dynamo? No pewnie wszyscy (jeden już jest - www.dynamo.of.pl)

Ilu z was by nazwało swój klub rowerowy błotnik? No pewnie wszyscy.

Ilu z was by nazwało swój klub rowerowy bagażnik? No pewnie wszyscy.

Ilu z was by nazwało swój klub rowerowy korba? No tu już pewnie nie wszyscy ale ktoś pewno tak ;)

Ilu z was by nazwało swój klub rowerowy PEDAŁ? Oj gwarantuję, że nikt.

Chodzi mi o to, że jest wielu ludzi, którzy twierdzą, że są za tym, żeby im wszystko legalizować ale sami nie są homoseksualistami. To się nazywa hipokryzja. Bo prawda jest taka, że homoseksualista został zakorzeniony Polakom, że to coś złego, strasznego i w ogóle to antychryści. Ja nie jestem homoseksualistą i nie przeszkadzają mi oni ale pod żadnym pozorem nie chcę widzieć dzieci w ich domach i nie chcę widzieć miziania na ulicach. No i żeby niektórzy przestali porównywać to, że społeczeństwo ich tak źle traktuje i że lepiej być osobą niepełnosprawna fizycznie... Mam w mieście takiego pajaca co powiedział sparaliżowanej dziewczynie, ze ona ma lepiej w życiu. No szkoda, że pistolet zostawiłem w domu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...